witam kolegow ktorzy moze mi pomoga bo sobie troszke nabalagnilem otoz to: uzywam program VAG COMMANDER 3.6 i przpadkowo zmienilem kodwania sterownikow jak : kombi; modul konfortu : modul kolumny kierownicy . tym programem nacisnelem coding i mi sie popsulo wszystko
nie chodzi mi tak
1,swiatla dziene( nie ma opcji w mmi)
2.brak swiatel dlugich a mam ksenon
3. przyciski na kierownicy nie dzialaja oraz tempomat
4. nie zwalnia kluczyka po daniu na P
5. lekko sie podwietla przelacznik od awaryjnych po dlugim czasie gasnie jak wejdze do auta to lekko sie poswietla
6.brak swiatel stop na led tylko w tam nizej , wtedy jest
kierunki lewo i prawo dziala
moje pytanie czy da sie do wszytko naprawic i zakodowac ponowanie tak aby sterowniki dzialaly poprawnie, wogule to jestem wsciely na swoj czyn ze tak zrobilem , czy dobrym kablem i opragmowaniem da sie to zrobic,
czekam na konkretna odpowiedz
auto pali, jezdzi
kodowanie sterowników audi a6 c6 2004 rok
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Karol
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 DFBA 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Na piechotę to chyba tylko VCDS (podpowiada kodowania i adaptacje).
Vas czy ODIS lepszy bo prowadzi za rękę. Sam tego raczej nie ogarniesz byle Chińczykiem.
Na początek polecam lekturę
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... lroad_(4F)
A na przyszłość radzę robić skan całego Auta i spisać wszelkie możliwe dane przed takimi zabawami.
Vas czy ODIS lepszy bo prowadzi za rękę. Sam tego raczej nie ogarniesz byle Chińczykiem.
Na początek polecam lekturę
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... lroad_(4F)
A na przyszłość radzę robić skan całego Auta i spisać wszelkie możliwe dane przed takimi zabawami.
odp
dziekuje serdecznie i pozdrawiam
[ Dodano: 2018-06-18, 18:13 ]
witam czy napewno da sie to wszystko przywrocic tak jak bylo , po kolei kodowanie i adaptcja poszczegolnych modulow pod moje auto?? tak lub nie
[ Dodano: 2018-06-18, 18:13 ]
witam czy napewno da sie to wszystko przywrocic tak jak bylo , po kolei kodowanie i adaptcja poszczegolnych modulow pod moje auto?? tak lub nie
Krystian