[A6 C6] Kasowanie inspekcji
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzesiek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Przeczytałem wszystkie posty w różnych tematach i na różnych forach. Nie ma odpowiedzi, jak zmienić bądź usunąć informację z licznika. Interwały wymian są ustawione prawidłowo co 15000 i 365 dni. Mmi odlicza też prawidłowo, ale ta sama informacja pojawia mi się na zegarach, a przed ostatnią wymianą pojawiała mi się dopiero na ok. 2000 km przed serwisem......teraz na powyżej 10.000 km już jest "serwis in....."
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzesiek
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Tak, to wszystko wiem. Jest to auto z 2005 i tam w mmi nie ma ustawień inspekcji serwisowej, tylko sama olejowa.
Od początku....po wymianie oleju był robiony vcdsem reset inspekcji serwisowej. Po przejechaniu ok. 500 km w mmi wyskoczyła prawidłowa informacji o czasie do następnej wymiany, czyli 14500km i około 355 dni. Ta sama informacja zaczęłą pojawiać sie na liczniku - wcześniej tego nie było. Kolega miał tak ustawione, że ta informacja pojawiała się dopiero na 2000 km przed wymianą. Wcześniej kolega zawsze robił reset vagcanem pro i nie było problemu, vcds musiał coś pozmieniać.....tylko co
Kanały w adresie 17 są wszystkie prawidłowo ustawione. Kilka razy zmienialiśmu w różnych kombinacjach i zawsze ta informacjia wyświetla się po włączeniu zapłonu.
Być może jest jakiś kanał w 17 odpowiadający za info na fisie.....?
Czy może na nowo zrobić sri reset po kolei wszystkich opcji?
Ogólnie dziękuję za zainteresowanie
Od początku....po wymianie oleju był robiony vcdsem reset inspekcji serwisowej. Po przejechaniu ok. 500 km w mmi wyskoczyła prawidłowa informacji o czasie do następnej wymiany, czyli 14500km i około 355 dni. Ta sama informacja zaczęłą pojawiać sie na liczniku - wcześniej tego nie było. Kolega miał tak ustawione, że ta informacja pojawiała się dopiero na 2000 km przed wymianą. Wcześniej kolega zawsze robił reset vagcanem pro i nie było problemu, vcds musiał coś pozmieniać.....tylko co

Kanały w adresie 17 są wszystkie prawidłowo ustawione. Kilka razy zmienialiśmu w różnych kombinacjach i zawsze ta informacjia wyświetla się po włączeniu zapłonu.
Być może jest jakiś kanał w 17 odpowiadający za info na fisie.....?
Czy może na nowo zrobić sri reset po kolei wszystkich opcji?
Ogólnie dziękuję za zainteresowanie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam,
Mam problem z ustawieniem serwisu oleju przez VCDS (wersja 12.12 jak dobrze pamietam) a dokładniej chce ustawić serwis oleju co 10 000km, ale jak ustawiam według przysłowiowego Google to zazwyczaj pokazuje mi ze albo serwis minął 3000km temu albo „Dane są jeszcze nie dostępne...” i po przejechaniu kilku/kilkuset km pokazuje mi ze zostało 400km lub mniej do serwisu. Prosił bym kogoś w temacie o napisanie jakie wartości wpisać i w jakiej kolejności do którego kanału by wszystko było ok, z góry dziękuje
Pozdrawiam ibish2k
Mam problem z ustawieniem serwisu oleju przez VCDS (wersja 12.12 jak dobrze pamietam) a dokładniej chce ustawić serwis oleju co 10 000km, ale jak ustawiam według przysłowiowego Google to zazwyczaj pokazuje mi ze albo serwis minął 3000km temu albo „Dane są jeszcze nie dostępne...” i po przejechaniu kilku/kilkuset km pokazuje mi ze zostało 400km lub mniej do serwisu. Prosił bym kogoś w temacie o napisanie jakie wartości wpisać i w jakiej kolejności do którego kanału by wszystko było ok, z góry dziękuje

Pozdrawiam ibish2k
A ja zadam pytanie troszkę z innej beczki.
Mam juz komunikat service due (ale chyba jeszcze nie minelo 15000 km albo 365 dni) - nie jestem pewien, autem jeździ żona(miała nadprogramowe kilometry) a ja na drugim krańcu polski a wole sam zrobic ten serwis
W kazdym razie w tej chwili auto pracuje normalnie
Czy przekroczenie 365 dni cos powoduje poza komunikatem?
Jakiś tryb serwisowy itp?
Mam juz komunikat service due (ale chyba jeszcze nie minelo 15000 km albo 365 dni) - nie jestem pewien, autem jeździ żona(miała nadprogramowe kilometry) a ja na drugim krańcu polski a wole sam zrobic ten serwis
W kazdym razie w tej chwili auto pracuje normalnie
Czy przekroczenie 365 dni cos powoduje poza komunikatem?
Jakiś tryb serwisowy itp?
-
- Forum Audi A6 / A7
Re: [A6 C6] Kasowanie inspekcji
Witam jak wylaczyc funkcje wyswietlania na liczniku service in. Skasowalem inspekcje i sie to pojawiło. Zdjecie z podgladu moze cos zle ustawilem PROGRAM VAG CAN PRO
https://www.fotosik.pl/zdjecie/1e2c8ca590786972
https://www.fotosik.pl/zdjecie/1e2c8ca590786972