jak wyciągnąć z auta plik "gateway confdata " ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
jak wyciągnąć z auta plik "gateway confdata " ?
jak wyciągnąć z auta plik "gateway confdata " ? i czym ?:) gdyby ktoś mógł napisać mała instrukcję
z góry dziękuje

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Silnik: 4.2 360KM
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
musisz wytargać gatka z auta i wylutować scalaka, a następnie zczytać z niego eeprom i wlutować z powrotem
co dokładasz?
co dokładasz?

Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
-
- Forum Audi A6 / A7
Witaj, dokładam tv, pamieć fotela kierowcy, klimatronik z funkcją grzania dupy, ambilight, obecnie ..kiedyś inne plany
A ogólnie pytam jak to się robi bo od wczoraj jestem posiadaczem fvdi ... i niechcący zrobiłem sobie " save" na zegarach.... i muszę wygenerować właśnie plik z gateway ... tyle że potrzebuje dokładniejszej instrukcji. .. skąd wyluzować i co, i czym i jak z czytać eeprom - tak ze kolego poproszę o pomoc
[ Dodano: 2017-04-20, 07:24 ]
Rozumiem ze musze wyciągnąć z auta moduł gateway ... rozkręcić go... i wylutować eprom i czymś go z czytać i wlutowac ? Czy szukać wsadu na sieci?
A ogólnie pytam jak to się robi bo od wczoraj jestem posiadaczem fvdi ... i niechcący zrobiłem sobie " save" na zegarach.... i muszę wygenerować właśnie plik z gateway ... tyle że potrzebuje dokładniejszej instrukcji. .. skąd wyluzować i co, i czym i jak z czytać eeprom - tak ze kolego poproszę o pomoc
[ Dodano: 2017-04-20, 07:24 ]
Rozumiem ze musze wyciągnąć z auta moduł gateway ... rozkręcić go... i wylutować eprom i czymś go z czytać i wlutowac ? Czy szukać wsadu na sieci?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Silnik: 4.2 360KM
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
witam w klubie 
jak po obd Ci nie idzie to musisz wyrwać gatka i wylutować kostke, mi to czyta zawsze znajomy elektronik i dostaje plik na pen drive i potem go traktuję fvdi
wsad musi być z twojego auta! (przynajmniej dla dopasowania licznika) więc gotowiec z sieci nic Ci nie da
co napaćkałeś że masz SAFE na zegarach?

jak po obd Ci nie idzie to musisz wyrwać gatka i wylutować kostke, mi to czyta zawsze znajomy elektronik i dostaje plik na pen drive i potem go traktuję fvdi
wsad musi być z twojego auta! (przynajmniej dla dopasowania licznika) więc gotowiec z sieci nic Ci nie da
co napaćkałeś że masz SAFE na zegarach?
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
-
- Forum Audi A6 / A7
witaj, dokładnie fvdi .. ale ten wsad potrzebny gatka... No i właśnie tym fvdi niechcący coś kliknąłem robiąc cp klimatornika - bo tego akurat zmieniałem na takiego z funkcja grzania .....
wyciągnąć moduł gateway i rozkręcić to pierdoła ... tylko co za układ tam zczytać ?
czym ?
i z jakich pinów ?
też jestem elektronikiem z hobby i w zasadzie wykształcenia .. ale lubię wiedzieć co z czym w tej kwestii bo auto ciągle jeździ i nie chce nie chcący coś namieszać ....
A w przyszłości liczę na ogarnianie blokad cp innych
ale muszę poznać tajniki tego układu .. by zaopatrzyć się w odpowiedni programator :D itp
gdybyś mógł zadzwonić / skontaktować się z tym elektronikiem i podpytać co i jak i czym , był bym wdzięczny
wyciągnąć moduł gateway i rozkręcić to pierdoła ... tylko co za układ tam zczytać ?
czym ?
i z jakich pinów ?
też jestem elektronikiem z hobby i w zasadzie wykształcenia .. ale lubię wiedzieć co z czym w tej kwestii bo auto ciągle jeździ i nie chce nie chcący coś namieszać ....
A w przyszłości liczę na ogarnianie blokad cp innych

gdybyś mógł zadzwonić / skontaktować się z tym elektronikiem i podpytać co i jak i czym , był bym wdzięczny

-
- Forum Audi A6 / A7
mmmm:)
[ Dodano: 2017-04-22, 00:51 ]
powiedzcie mi czy programator stad: http://allegro.pl/programator-eeprom-fl ... 34765.html z klipsem : http://allegro.pl/klips-pomiarowy-soic- ... 45885.html
da rady odczytać eprom 95320 ? bez lutowania ?
i rozumiem ze tak wyciągnę gatewaya i w fvdi ogarnę cp ?
[ Dodano: 2017-06-18, 20:54 ]
temat do zamknięcia, sprawą ogarnięta
[ Dodano: 2017-04-22, 00:51 ]
powiedzcie mi czy programator stad: http://allegro.pl/programator-eeprom-fl ... 34765.html z klipsem : http://allegro.pl/klips-pomiarowy-soic- ... 45885.html
da rady odczytać eprom 95320 ? bez lutowania ?
i rozumiem ze tak wyciągnę gatewaya i w fvdi ogarnę cp ?

[ Dodano: 2017-06-18, 20:54 ]
temat do zamknięcia, sprawą ogarnięta