[A6 C6 ALL] Ciekawe kodowania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
sorry za link ale tu masz napisane i tam typ kkan zrobił taki moduł że składały się z pilota lusterka po drugim kliknięciu zamykania auta i rozkładały się przy otwieraniu auta jest rysunek ale on sam moduł zrobił jak ktoś ma łeb do elektroniki to może z naszego forum wynajdzie coś
https://a4-klub.pl/topic/195769-monta%C ... znych-diy/
https://a4-klub.pl/topic/195769-monta%C ... znych-diy/
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Ktoś pytał o obniżanie lustra kierowcy przy wstecznym- z tego co wiem tocmusza być elektryczne fotele z pamięcią . Nie wiem dlaczego tak
Pytanie o elektryczne składane lusterka w przedlifcie - tak, przedlift miał to w serii . Codziennie widzę takie rozkładanie i składanie na własne oczy
. Lusterka oczywiście musza być składane elektrycznie i do tego pokrętło ma funkcje złożenia ich z auta na godzinie 6.
Pytanie o elektryczne składane lusterka w przedlifcie - tak, przedlift miał to w serii . Codziennie widzę takie rozkładanie i składanie na własne oczy

Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Panowie jak ktoś ma łeb z elektroniki to trzeba maszynkę VP 290 plus przejściówkę lutownice na gorące powietrze i moduł wy lutować w tym urządzeniu zakodować i hula mi tak robili z klimatornikiem
[ Dodano: 2017-03-30, 12:25 ]
można podać jak zakodować żeby szyby się zamykały jak deszcz pada po tym jak auto jest zamknięte
[ Dodano: 2017-03-30, 12:25 ]
można podać jak zakodować żeby szyby się zamykały jak deszcz pada po tym jak auto jest zamknięte
Jade ulicom opony asfalt drom pingwiny jak zobacza audi na zawał umra hej Julian Julian on twardy jest jak głaz jedziemy Panie ciut za wolno trzeba wcisnąć gaz 

-
- Forum Audi A6 / A7
Odkopię trochę temat, kiedyś udało mi się to ogarnąć i na upały jak znalazł:) Jak już kiedyś pisałem:krzysiek-lex pisze:A ja mam pytanko, czy w c6 można włączyć wentylację pomocniczą? Na lato byłoby jak znalazł. Chodzi mi o automatyczne przewietrzenie auta.. szukałem tu na forum, ale albo za słabo albo nic na ten temat nie ma...tylko coś na niemieckiej stronie..
Minus jest taki że przez VCDS ciągle wywala błąd komunikacji ze sterownikiem od webasto. Ale nigdzie poza VCDSem nic nie krzyczy.adam1024 pisze: Znalazłem jak aktywować Auxiliary Ventilation:
http://www.audienthusiasts.com/VagCom_AuxVent.html
Co to daje? W słoneczny dzień możemy nastawić sobie przewietrzenie samochodu o zadanej godzinie (lub po wyjściu z auta). I wsiadamy do ciepłego/gorącego samochodu a nie do piekarnika.
U mnie działa na podstawowej wersji klimatyzacji (musiałem dodać 2048 do kodowania zamiast ustawiać bity w Long Coding)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Tylko polift czy poszlo tez w przedlifcie?adam1024 pisze:Odkopię trochę temat, kiedyś udało mi się to ogarnąć i na upały jak znalazł:) Jak już kiedyś pisałem:krzysiek-lex pisze:A ja mam pytanko, czy w c6 można włączyć wentylację pomocniczą? Na lato byłoby jak znalazł. Chodzi mi o automatyczne przewietrzenie auta.. szukałem tu na forum, ale albo za słabo albo nic na ten temat nie ma...tylko coś na niemieckiej stronie..Minus jest taki że przez VCDS ciągle wywala błąd komunikacji ze sterownikiem od webasto. Ale nigdzie poza VCDSem nic nie krzyczy.adam1024 pisze: Znalazłem jak aktywować Auxiliary Ventilation:
http://www.audienthusiasts.com/VagCom_AuxVent.html
Co to daje? W słoneczny dzień możemy nastawić sobie przewietrzenie samochodu o zadanej godzinie (lub po wyjściu z auta). I wsiadamy do ciepłego/gorącego samochodu a nie do piekarnika.
U mnie działa na podstawowej wersji klimatyzacji (musiałem dodać 2048 do kodowania zamiast ustawiać bity w Long Coding)
Apropo zamykania szyb auto przy deszczu widzialem gdzies na 100% ,ze c6 mialo ta opcje ale za cholere w swiecie nie pamietam gdzie to bylo i jaki byl wymog aby przyjal kodowanie.krzysiek-lex pisze:Szyb w c6 tak nie zakodujesz