[AMX 2.8 193 KM] Kodowanie Logowanie
- zediii
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2006
- Moje auto: Q7
- Nadwozie: SUV
- Silnik: 5.0 580KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
[AMX 2.8 193 KM] Kodowanie Logowanie
Proszę o Login do AMX nigdzie nie mogę go odnaleźć zmieniłem przypadkiem kodowanie Engine było 11502 a jest teraz 11582 W zeszłym roku miałem zmienioną skrzynie MULTI padła wsadzony MANUAL kodowanie zmienione wszystko było OK. Teraz wymieniałem taśmę AIRBAG i padło kodowanie ABS/ESP no i podczas przypadkiem wpisałem stare kodowanie silnika teraz cały czas siedzi mi błąd brak komunikacji ze skrzynią 18034 i nie wiem jak go wykasować bo z błędem inaczej nie przekoduję próbowałem już kilka Loginów i nic.
Pozdrawiam Marcin
- zediii
- Forum Audi A6 / A7
Dobry znajomy Bart-S u którego byłem 3 razy z multi polecił po weryfikacji kosztów remontu 8 tyś. To Bartek mi polecił i z tego co wiem ECU nie było wymieniane. Ale dla pewności sprawdzę w swoich Log. ECU było zakodowane na manuala i jeździło grubo ponad rok teraz przy regeneracjii magla i zacisków + nowe klocki+nowe tarcze no i takie tam 2 tygodnie na kanale z odpiętym akumulatorem wymieniłem taśmę AIRBAG bo w końcu ukazał się identyczny numer taśmy na ale...oo No i VCDS 12.12 EN kasowanie błędów i kodowanie ABS też jeszcze nie zakodowany bo na sam początek przekodowałem ECU silnika z 11502 na 11582 no i teraz ani rusz bo wisi błąd komunikacji z multi.
[ Dodano: 2019-05-06, 21:25 ]
potwierdzam sterownik ten sam zmiana tylko kodowania. tylko jaki login jutro spróbuję zadzwonić do gościa który przekładkę robił. Gdzieś czytałem o eeprom imo tam jest login.
![Obrazek]()
[ Dodano: 2019-05-06, 22:17 ]
Jeszcze jedno czy jak jest błąd w ECU to można coś przekodować i adaptować
[ Dodano: 2019-05-06, 21:25 ]
potwierdzam sterownik ten sam zmiana tylko kodowania. tylko jaki login jutro spróbuję zadzwonić do gościa który przekładkę robił. Gdzieś czytałem o eeprom imo tam jest login.
[ Dodano: 2019-05-06, 22:17 ]
Jeszcze jedno czy jak jest błąd w ECU to można coś przekodować i adaptować
Pozdrawiam Marcin
- zediii
- Forum Audi A6 / A7
Auto jeździ wszystko ok ECU nie łapie innych błędów poza komunikacją ze skrzynią podczas zmiany biegu i click gazu trzyma dłużej wyższe obroty. ABS/ESP też nie mogę zakodować bo siedzi błąd Multi. to czym mogę ogarnąć flash z manuala i co do tego potrzebne.
[ Dodano: 2019-05-07, 00:06 ]
[ Dodano: 2019-05-07, 00:06 ]
bendzji a co może być nie tak jutro będę dzwonił do Roberta firma ze Strachocice nad zalewem Jeziorsko.bendzji pisze:No dokładnie ecu multitronica od 2.8AMX jest niekodowalne na manual - i teraz pytanie co jest nagrzebane
Pozdrawiam Marcin