Kodowania za pomocą VAG/VCDS
-
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam wszystkich!
ostatnio szukałem jak zmienic dzwiek nie wylączonych swiatel przy otwartych drzwiach i wiele osob pisało że wystarczy zmienic kodowanie na kanade czyli xx3xx, jednak u mnie to nie pomogło ale za to pomogło kodowanie na arabie czyli xx6xx zamiast tak jak jest na kanade 3 trzeba wpisac 6. na chwile obecna nie widze roznicy w liczniku jak to jest np. w kodowaniu na USA gdzie zmienia nam się godzina na AM I PM i km na mile ale gdyby ktoś jescze szukał i potrzebował to pomyslalem ze napisze. Moje audi to A6 C5 z 99r 2.4 ARJ.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Panowie podłącze się pod temat , podajcie mi kodowanie licznika żeby mi działał poprawnie a mianowicie pokazywał niski poziom płynu w spryskiwaczach, zużycie klocków, średnie spalanie itp.bo dzisiaj bawiłem się trochę licznikiem i zmieniłem kodowanie ,obecnie mam 00062, zapomniałem jaki było wcześniej
,a może kodowanie jest dobre tylko zmienić coś w adaptacjach,nadmienie że wcześniej wszystko śmigało,zegary z pełnym fisem.

a jaka wartość powinna być w kanale 60?,
pytam o kontrolkę poziomu płynu, ponieważ wydaje mi się że wcześniej po wciśnięciu lewego przycisku na liczniku odbywał się test miedzy innymi olej,płyn,temperatura itd. oraz spryskiwacze a teraz spryskiwaczy nie ma,no chyba że mi się zdawało
i nie ma też średniego spalania itp.jest tylko dystans pozostały do przejechania na pb
pytam o kontrolkę poziomu płynu, ponieważ wydaje mi się że wcześniej po wciśnięciu lewego przycisku na liczniku odbywał się test miedzy innymi olej,płyn,temperatura itd. oraz spryskiwacze a teraz spryskiwaczy nie ma,no chyba że mi się zdawało

i nie ma też średniego spalania itp.jest tylko dystans pozostały do przejechania na pb
Witam. Mam mały problem z kodowaniem c5 2,4v6 2001r lift, mianowicie swieci abs , wykrzyknik i reczny . łacze sie vcds ze sterownikiem a ten nie przyjmuje kodów zadnych , jest jakby na stałe 00000 i nic nie wchodzi , co bym nie wpisał-daje wykonaj przełacza i dalej 5zer , ktoś wie jak to ogarnać ?
Przeróbki - rzeźby to JA 

- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
MISQ - masz abs/ESP - potrzebne logowanie potem kodowanie - tu masz wszystko http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... Bosch_5.7)
itomi - a manetka nie przełącza? w teście na pewno jest płyn sprysków , tego nie wyłączysz żadnym kodowaniem , kanał 60 powinien być u Ciebie raczej 1025
itomi - a manetka nie przełącza? w teście na pewno jest płyn sprysków , tego nie wyłączysz żadnym kodowaniem , kanał 60 powinien być u Ciebie raczej 1025
manetka jest sprawna bo można ustawić nią to ostrzeżenie o przekroczeniu prędkości.
w kanale 60 mam wartość 0,nie wiem czy tak powinno być?
może któryś z kolegów ma taki licznik czyli półlift z pełnym fisem i podał by mi jakie ma kodowanie oraz wartości w poszczególnych kanałach adaptacyjnych ,był bym wdzięczny.
w kanale 60 mam wartość 0,nie wiem czy tak powinno być?
może któryś z kolegów ma taki licznik czyli półlift z pełnym fisem i podał by mi jakie ma kodowanie oraz wartości w poszczególnych kanałach adaptacyjnych ,był bym wdzięczny.