Polerka lakieru
Polerka lakieru
Witam orientuje się ktoś ile morze kosztować polerka lakieru? Kupiłem samochód z 3 miesiące temu i po kilku wizytach na myjące wyszło bardzo dużo rys musiały być czysm zaciapane ale oszustwo 😣 
Manualnie to nic nie da , trzeba maszyną , nie jest to łatwe , ale jak nie będziesz za długo w jednym miejscu trzymał to nie przedrzesz , wolniejsze obroty , robić tak żeby nie grzać lakieru , farecle możesz jechać na mokro , tzn zwilĹžyć wodą auto albo gąbke , tylko wtedy będzie pryskać dokoła mocno , żeby był dobry efekt to trzeba maszynowo
- mati1987
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbyszek
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9D 1Y 68KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Zaprowadz do jakiegos studia na one step wtedy nie wezma duzo a lakier bedzie sie prezentowal dobrze bo jesli nie lubisz dbac zbytnio o lakier to nawet trzy etapowa korekta bedzie na chwile, pozniej tylko oblecisz co jakis czas politurą i bedzie ok. Sam lepiej sie nie zabieraj bo narobisz balaganu ( hologramow) i tak ktos bedzie musial to poprawic bo paste trzeba dobrze wypracowac.
- makaveli2pac
- Forum Audi A6 / A7

Powiem Ci tam ostatnio robiłem swoja c6 black UNI i bez rotacji ( a wydaje mi sie ze nie masz bladego pojecia o pracy na rotacji) nie podejdziesz. DA nie da rady ciac lakieru w Audi nawet jak dasz Pady fibrowe bo biały lub niebieski na DA to zajedziesz szybko.
W gre wchodzi jedynie rotacja i dobra pasta typu KOCH 8.02 ( do Ciecia),
Dodam ze jak w garazu z 4 stopnie to zapomnij ze cos wyjdzie nawet jak bedziesz dobrze cisnał to lakier nie dojdzie do odpowiedniej temperatury ( przy tej tem nie spali lakieru :D).
Tak na powaznie jak kolega wczesniej napisał nie majac pojecia narobisz szkód co nie miara.
W gre wchodzi jedynie rotacja i dobra pasta typu KOCH 8.02 ( do Ciecia),
Dodam ze jak w garazu z 4 stopnie to zapomnij ze cos wyjdzie nawet jak bedziesz dobrze cisnał to lakier nie dojdzie do odpowiedniej temperatury ( przy tej tem nie spali lakieru :D).
Tak na powaznie jak kolega wczesniej napisał nie majac pojecia narobisz szkód co nie miara.
Witam wszystkich
powiem tak maszyna Da usuniecie jakieś 70% rys kolistych nie narobisz bałaganu typu hologramy czy przypalenie lakieru. Musisz zrobić test z gąbkami albo inaczej kup sobie pastę one step i średnią gąbke + coś do odtluszczenia najlepiej Ipa może też być amywacz silikonowy ewentualnie ekstrakcyjna. Przed każdą korektą dobrze umyć auto, wyglinkowac, usunąć zanieczyszczenia metaliczne, sole asfalt itd. Robisz jeden element po kolei ja maskę sobie dzielę na kilka paneli, ale dodam że już się tym zajmuje dłuższy czas.