[All] Kosmetyka, pielęgnacja, zabezpieczenie...
zumak, Masz jakąś pastę polerską o średniej gradacji ziarna? typu 3M żółty korek, Menzerna PF2500 - też się nada. PlastX nie jest zły, bo dodatkowo ma minimalne właściwości czyszczące tylko nie jestem pewien czy wyprowadzi po matowaniu papierem.
Pamiętaj, aby nie kręcić za wysoko, bo potopisz plastik.
w domu mam tylko pastę tempo, ale zawsze można kupić coś innego:)SJake pisze:zumak, Masz jakąś pastę polerską o średniej gradacji ziarna? typu 3M żółty korek, Menzerna PF2500 - też się nada. PlastX nie jest zły, bo dodatkowo ma minimalne właściwości czyszczące tylko nie jestem pewien czy wyprowadzi po matowaniu papierem.
chce zmatowić klosze papierem wodnym od 400 do 4000 a potem polerka,a co sądzicie o tej paście Autosol?, używałem już produktów tej firmy tylko do polerowania felg i musze przyznać ze były bardzo dobre tylko nie wiem jak z pastą do plastiku.
-
Problem Audi A6 C6
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
zumak, Czy Twoja lampa jest poważnie porysowana? czy tylko jest na niej nalot, lekka oksydacja?
Wiele osób robi błąd "szlifując" lampy, bo z polerowaniem to ma mało wspólnego.
Zaczynając od papieru o takiej gradacji masz w sumie jak w banku pozbycie się fabrycznej warstwy ochronnej, która chroni klosz przed żółknięciem, łatwym zarysowaniem itp.
Wiele osób robi błąd "szlifując" lampy, bo z polerowaniem to ma mało wspólnego.
Zaczynając od papieru o takiej gradacji masz w sumie jak w banku pozbycie się fabrycznej warstwy ochronnej, która chroni klosz przed żółknięciem, łatwym zarysowaniem itp.
zumak, Trzeba go polakierować. Można również co jakiś czas odświeżać lampy takim preparatem:
http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... olish.html
http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... olish.html
witam ah napisze tutaj ... koledzy jestem po polerce lapm przednich... papierem itd .. az do pasty.. i tu mam wielki problem lapmy sa sliczne piekne i wogole nie do poznania ale efekt utrzymuje sie max 2 tygodnie.. i znow musze jechac pasta polerska.. poleruje to tempo.. nie wiem o co chodzi.. dajcie jakies pomysly zeby to zabiezpieczyc na dobre na dluzej,.. lapmy dla wyjasnienia po tych 2 tygodniach nie sa takie jak przed polerka oczywiscie duzo lepsze ale nie sa juz tak blyszczace takie przejzyste jak bezposrednio po pascie czekam na jakies propozycje...
Audi FOREVER
- yukon
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Wypełniasz rysy i resztę tempo do pierwszego mycia. Kup sobie porządną pastę i wypoleruj. Do inspekcji IPA.
Społeczność forum Audi A6 i Audi A7 - https://a7klub.pl