[A6 C6] CB RADIO w A6
[A6 C6] CB RADIO w A6
Czy może ma ktoś jakiś patent na montaż CB RADIA w A6 AVANT z 2005r. tak abynie było na wierzchu?
Jaki model ?
Jaki model ?
Ostatnio zmieniony 24 paź 2009, 22:19 przez misiak1, łącznie zmieniany 1 raz.
- GrzesiekA6
- Forum Audi A6 / A7
- GrzesiekA6
- Forum Audi A6 / A7
Radio proponował bym presidenta harrego II z asc, sam byłem z niego bardzo zadowolony do samochodu idealny.
Do tego antena widzę avant C5 jeżeli masz relingi proponuje na uchwycie relingowym lemma at 1500, jeżeli za długi to też coś z lemm-a tylko tych krótszych. Niezawodne anteny sam posiadam tego 1500 już 3 rok i osiągi rewelacyjne.
Do tego antena widzę avant C5 jeżeli masz relingi proponuje na uchwycie relingowym lemma at 1500, jeżeli za długi to też coś z lemm-a tylko tych krótszych. Niezawodne anteny sam posiadam tego 1500 już 3 rok i osiągi rewelacyjne.
- GrzesiekA6
- Forum Audi A6 / A7
Jestem przeciwnikiem cb z cudowanymi wyświetlaczami i markami które pojawił się stosunkowo niedawno.
w C4 wyglądało u mnie to tak
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... a78b154e35
może i na widoku ale nie rzucało się to specjalnie w oczy, do tego presidenta można dokupić taką samą gruszkę ze zmianą kanałów, regulacji głośności w gruszce jeszcze nie widziałem.
w C4 wyglądało u mnie to tak
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... a78b154e35
może i na widoku ale nie rzucało się to specjalnie w oczy, do tego presidenta można dokupić taką samą gruszkę ze zmianą kanałów, regulacji głośności w gruszce jeszcze nie widziałem.
- GrzesiekA6
- Forum Audi A6 / A7
censored pisze:misiak1,
Popraw proszę tytuł tego wątku zgodnie zregulaminem. Zastosuj w nim odpowiednie tagi. W przypadku nie poprawienia, zostanie on usunięty
Już poprawiłem

Pozdro
[ Dodano: 2009-10-24, 22:24 ]
Dzięki za zainteresowanie.GrzesiekA6 pisze:Jak montowałem u siebie brałem też pod uwagę schowek w drzwiach, rzucisz coś ciemnego w nocy na radio i nie widać zupełnie nic
Jak coś wymyślę mądrego to się podzielę info.
pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja swoje radyjko zamontowałem pod podłokietnikiem Lafayette Zeus , ASC i zmiana kanałów w gruszce , antenka President Kentucky pod szybą na tylnej klapie w sedanie , zestaw skuteczny i elegancko wyglada , odpowiednio do auta .
Pomogłem
A6 C6 brak wspomagania silnik 2.4

- Marek.max
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Witam. Ja mam radyjko CB ALBRECHT 6890+ODÂŁÂĄCZANY PANEL
Bardzo sprawnie i sprytnie zamontowane.
Nie wytłumaczę jak, ale bardzo dobre rozwiązanie znalazłem. Jak zrobię foty to wstawię.
Radyjko jest schowane, kożystam z samego panelu. Zadowolony jestem i polecam to radyjko
Jak widać, też mam avanta i mam problem z uchwytem do relingów. Mam antenę magnesówkę, która jako jedyny model ma odkręcany przewód od anteny (magnesu) i samą antenę od magnesu. Na noc jak zdejmuję, to odkręcam przewód i antenę i zostaje sam magnes
Jak porobię foty to dam dokładnioejszy opis sprzętu jaki posiadam.
Bardzo sprawnie i sprytnie zamontowane.
Nie wytłumaczę jak, ale bardzo dobre rozwiązanie znalazłem. Jak zrobię foty to wstawię.
Radyjko jest schowane, kożystam z samego panelu. Zadowolony jestem i polecam to radyjko

Jak widać, też mam avanta i mam problem z uchwytem do relingów. Mam antenę magnesówkę, która jako jedyny model ma odkręcany przewód od anteny (magnesu) i samą antenę od magnesu. Na noc jak zdejmuję, to odkręcam przewód i antenę i zostaje sam magnes

Jak porobię foty to dam dokładnioejszy opis sprzętu jaki posiadam.
- Marek.max
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Powiem szczerze, że miałem wcześniej w innym aucie uniden 520 i byłem bardzo zadowolony. Teraz ze względu na brak miejsca i niechęci do dziurawienia plastików kupiłem albrehta. Jeżeli chodzi o radio to naprawdę dobre jak w moim przypadku rozwiązanie ze zdejmowanym panelem
Jeżeli chodzi o radio i odbiór tego radia to powiem, że na tej antenie (metrowa magnes) działa naprawdę rewelacyjnie. Tak jak na tym unidenie z bardzo długą anteną na stałe do klapy. Radio ma ogrom funkcji które na co dzień są niepotrzebne, różne zakresy, i takie tam bajery, których w unidenie nie miałem i nie są mi potrzebne. Fakt haktem musiałem się przestawić z radia na radio, ale teraz już mam opanowane i sterowanie nie sprawia mi najmniejszych problemów. Jeden minus to przewody, które jak ktoś nie chce wiercić, dziurawić tapicerki, plastiku to musi puścić na wierzchu 
Zrobiłem zdjęcia, ale dzisiaj nie uda mi się ich wstawić
postaram się jutro, albo w niedziele wrzucić zdjęcia.

Zrobiłem zdjęcia, ale dzisiaj nie uda mi się ich wstawić

Taki mały offtop w temacie szyb. Nie wiem gdzie się ubezpieczasz ale miglance z PZU mają ubezpieczenie szyb w kwocie coś koło 10-15 zł. Myślę, że to ciekawa sprawa bo jak wybiją to się zniżek nie traci. Wiadomo, jak wybiją to dodatkowy kłopot zawsze.misiak1 pisze:radyjko koniecznie musi być schowane - szyby są droższe niż CB radia.
- Marek.max
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o radyjko, to normalnie z zewnątrz jak i z perspektywy kierowcy i pasażerów go nie widać. widać tylko sam panel, który tak jak w moim przypadku mogę schować do schowka. Jeżeli chodzi o przewody to tak jak widać u mnie są na wierzchu.ZelvaBOi pisze:Calkiem niezle, ale ja szukam rozwiazania bardziej dyskretnego
Nom...ja mam szybki w PZU ubezpieczone, ale mam nadzieję, że nigdy nie będę musiał korzystać z tego ubezpieczenia.