[CB Radio] CB Radio - godne polecenia - najlepsze
To ja się wypowiem - jeżdzę na :
Sirio ml-145 z yosan pro 145 - zasięg naprawdę niezły - będzie ok 3-6 km w zabudowanym, do kilkunastu w trasie.
wcześniej posiadałem radio Alan 109 - jedno z najtańszych - jedno z najgorszych oraz antenę president missouri, ktora szału z tym radiem nie robiła...
swobodnie mogę polecić zestaw który używam obecnie
bezmadnatowa jazda 
Sirio ml-145 z yosan pro 145 - zasięg naprawdę niezły - będzie ok 3-6 km w zabudowanym, do kilkunastu w trasie.
wcześniej posiadałem radio Alan 109 - jedno z najtańszych - jedno z najgorszych oraz antenę president missouri, ktora szału z tym radiem nie robiła...
swobodnie mogę polecić zestaw który używam obecnie

-
- Forum Audi A6 / A7
sirio ML-145 i radio Harry III - bardzo fajne radyjko które tanio wyłapałem na allegro - używkę.
w służbowym (moje pierwsze cb) to Yosan pro 120 i antenka wilson lite (chyba 1m)
Co do yosana to gorzej działa, nie mówię że złe radyjko ale gorsze od presidenta. Po modzie yosan działa lepiej i nie urywa jak ktoś nadaje, bez moda lubiało czasem się jąkać. Jak ktoś chce tanio i lubi lutować to yosana polecam w 100%. Albo wyłapać jakąś używkę Harrego 3 na allegro.
President ma ASC które przydaje się na trasie. W mieście przy antence ML-145 w krakowie wszystko prawie przepuszcza, że muszę manualnie skręcić squela
w służbowym (moje pierwsze cb) to Yosan pro 120 i antenka wilson lite (chyba 1m)
Co do yosana to gorzej działa, nie mówię że złe radyjko ale gorsze od presidenta. Po modzie yosan działa lepiej i nie urywa jak ktoś nadaje, bez moda lubiało czasem się jąkać. Jak ktoś chce tanio i lubi lutować to yosana polecam w 100%. Albo wyłapać jakąś używkę Harrego 3 na allegro.
President ma ASC które przydaje się na trasie. W mieście przy antence ML-145 w krakowie wszystko prawie przepuszcza, że muszę manualnie skręcić squela
-
- Forum Audi A6 / A7
Jeśli masz sportowe fotele to nieduże radio takie jak Uniden PRO 520XL lub President Harry II mieści się pod podłokietnikiem, nie blokując możliwości opuszczenia go do komfortowej pozycji. Co prawda niezbyt wygodnie operuje się wtedy pokrętłami, ale radia nie widać. Jeśli nie masz sportowych foteli to da radę wsunąć, również niewielkie, radio między fotel, a tunel środkowy. To rozwiązanie ma jedną zasadniczą wadę, jak pasażer przesuwa fotel, dość mocna rysuje się tunel. Jest jeszcze trzecia możliwość - zainwestować w radio ze sterowaniem w mikrofonie (gruszce) np. LAFAYETTE VENUS http://allegro.pl/cb-radio-lafayette-ve ... 12850.html opcja ekonomiczna lub "na bogato" PRESIDENT WILLIAM http://allegro.pl/president-william-dys ... 62254.htmlIbiza6J0 pisze:Pytanie do posiadaczy audi a6 c6 gdzie macie zamontowane radia cb nie umie znależć odpowiedniego miejsca dla niego :<
Sam używam Unidena i trzymam pod podłokietnikiem.
Witajcie
Ja właśnie znalazłem miejsce u siebie na cb tzn odwrocilem do góry nogami i wsadzilem pod fotel kierowcy i jest idealnie model president Harry nowy. Fotel mam na maksa obniżony i cb nie lata nie widać go i słychać idealnie bo głośników jest do góry. Nie mam problemu z regulacja fotela bo sam tylko kieruje to mnie to osobiście pasuje.
Pozdrowienia
Ja właśnie znalazłem miejsce u siebie na cb tzn odwrocilem do góry nogami i wsadzilem pod fotel kierowcy i jest idealnie model president Harry nowy. Fotel mam na maksa obniżony i cb nie lata nie widać go i słychać idealnie bo głośników jest do góry. Nie mam problemu z regulacja fotela bo sam tylko kieruje to mnie to osobiście pasuje.
Pozdrowienia
- jacek528
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Diesel
A kilka linijek wyżej pisałem o tym :PIbiza6J0 pisze:Pytanie do posiadaczy audi a6 c6 gdzie macie zamontowane radia cb nie umie znależć odpowiedniego miejsca dla niego :<
... A ja polecam Wam Lafayette Venus, radio sprawdza się wyśmienicie, a co najważniejsze sama jednostka główna jest w bagażniku więc i wnętrza nie szpeci. Mikrofon jest z wyświetlaczem i pełnym panelem do obsługi ... miód i malina.
Przewód mikrofonowy jest tak długi, że sięga spokojnie z bagażnika do kokpitu, w mikrofonie wbudowany jest głośnik oraz pełna obsługa radiem.
A tu masz jakąś foteczke tego zestawu.
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... A&dur=1603
ciekawy test jakby ktos myslal, ze krotka antena moze byc rownie dobra co dluga 
Ja obecnie uzywam unidena 520xl (porownywalem z harrym III i jak dla mnie uniden jest lepszy, a cena ponad polowe mniejsza)
Antena ktorej obecnie uzywam to sirio omega zamontowa na stale - w swojej klasie naprawde super.
Wczesniej uzywalem ml-145 zmienilem, poniewaz balem sie ze odpadnie przy wiekszych predkosciach
naprawde super antena choc dla niektorych troche za dluga.

Ja obecnie uzywam unidena 520xl (porownywalem z harrym III i jak dla mnie uniden jest lepszy, a cena ponad polowe mniejsza)
Antena ktorej obecnie uzywam to sirio omega zamontowa na stale - w swojej klasie naprawde super.
Wczesniej uzywalem ml-145 zmienilem, poniewaz balem sie ze odpadnie przy wiekszych predkosciach

-
- Forum Audi A6 / A7