Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2.5TDI 180 KM Tip] zmieniarka przestała reagować

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Zablokowany
midimaniak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.5TDI 180 KM Tip] zmieniarka przestała reagować

Post autor: midimaniak » 03 sie 2009, 16:59

Witam,
moja zmieniarka od jakiegoś czasu nie chciała czytać płyt. Widzi płyty ale po kilku sekundach kręcenia wyskakuje error. Sporadycznie działała, ale ostatnio w ogóle nie chciała czytać płyt więc odłączyłem żeby zajrzeć do środka (zgodnie z radami). Ostatecznie nic w środku nie zrobiłem ale jak podłączyłem ją ponownie to przestała zupełnie reagować. Zastanawiam się czy coś zepsułem rozkręcając (ale właściwie zdjąłem tylko obudowę) czy odłączenie zmieniarki od radia uruchomiło jakąś blokadę i teraz jej z powrotem już nie da się podłączyć. Dodam, że w tej chwili zmieniarka jest całkowicie martwa. Nie mogę nawet wysunąć płyt.
Co robić?
Ostatnio zmieniony 03 sie 2009, 21:16 przez midimaniak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ryniu-ry
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ryniu-ry » 04 sie 2009, 10:56

sprawdż czy masz zasilanie tej zmieniarki mogłeś usadzić bezpiecznik a co do tego że zmieniarka płyty nie widzi możesz mieć brudny laser albo już troche wypalony laser przy laserku powinna być regulacja jego jeśli jeszcze całkiem nie padł można to podkrecić na pewno pomoże 8-)

midimaniak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: midimaniak » 04 sie 2009, 15:26

ryniu-ry pisze:sprawdż czy masz zasilanie tej zmieniarki mogłeś usadzić bezpiecznik
Gdzie szukać bezpipecznika od zmieniarki? Gdzieś w środku czy w samochodzie?
Dodam, że radio działa OK.
ryniu-ry pisze:możesz mieć brudny laser albo już troche wypalony laser przy laserku powinna być regulacja jego jeśli jeszcze całkiem nie padł można to podkrecić na pewno pomoże
Nie mogę znaleźć tej regulacji. Może podeślę zdjęcia rozebranej zmieniarki i pokażesz gdzie to się znajduje, chyba że masz jakąś dokładniejszą instrukcję.

[ Dodano: 2009-08-04, 15:28 ]
oli80 pisze:przykręciłeś ją do auta czy tylko sprawdzałeś na samym kablu luzem,zmieniarka
musi mieć masę
Przykręciłem ją ale nic się nie zmieniło. Dalej jest całkiem martwa :-?
Jakieś sugestie?

Awatar użytkownika
Kosek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kosek » 15 sie 2009, 11:50

Ja mialem podobny problem ze zmieniarka. Wyskakiwal ERROR albo widzi plyte ale za chwilke znow ERROR. Problem tkwil w drzwiczkach. Wiem ze to moze i smieszne, ale drzwiczki sa dwuczesciowe plastikowe, drzwiczki wewnetrzne maja od wewnetrznej strony taki metalowy jakby "kluczyk" ktory wchodzi w zamek zmieniarki po zasunieciu drzwiczek. Po wstawieniu ich na swoje przesuwnice, zmieniarka dziala bez problemow. Zanim rozkrecisz cokowliek, sprawdz 2 razy. To moze byc blachostka tak jak u mnie.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja