[A6 C5 +duże CB] sposób montażu Unidena PC 68XL (Walker)
[A6 C5 +duże CB] sposób montażu Unidena PC 68XL (Walker)
Witam, ostatnio zacząłem się zastanawiać gdzie ulokować mojego Unidena PC 68XL (wersja Philippines). Radio jest słusznych gabarytów więc do tej pory byłem zmuszony wozić je pod podłokietnikiem. Takie rozwiązanie nie było zbyt wygodne. Chciałem je podwiesić nad nogami kierowcy - ale niestety za bardzo by przeszkadzało. Powoli zacząłem sie nawet zastanawiać nad wymianą na Unidena PRO 520 XL, ale natrafiłem na taki sposób montażu:
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=27183
Czy ktoś już sie zastanawiał nad takim sposobem, a może nawet próbował? We wnęce pod podłokietnikiem, panel przedni od 68XL mieści sie niemal idealnie. Co do przewodów użytych przez darek_tz, to ja zamieniłbym je na przedłużacze kabli LPT (z końcówkami LPT ÂŻeński i Męski), ponieważ mamy dwie potrzebne końcówki, bez konieczności rozbierania końcówek i dolutowywania gniazd. Druga sprawa, to można wtedy nawet umieścić tył radia w schowku w bagażniku stosując dodatkowe przedłużacze LPT. Jak tylko zakupię odsysacz do cyny i te kable LPT - zabieram się do montażu. Jeżeli ktoś jest chętny to postaram sie zrobić instrukcję jak to wygląda w A6.
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=27183
Czy ktoś już sie zastanawiał nad takim sposobem, a może nawet próbował? We wnęce pod podłokietnikiem, panel przedni od 68XL mieści sie niemal idealnie. Co do przewodów użytych przez darek_tz, to ja zamieniłbym je na przedłużacze kabli LPT (z końcówkami LPT ÂŻeński i Męski), ponieważ mamy dwie potrzebne końcówki, bez konieczności rozbierania końcówek i dolutowywania gniazd. Druga sprawa, to można wtedy nawet umieścić tył radia w schowku w bagażniku stosując dodatkowe przedłużacze LPT. Jak tylko zakupię odsysacz do cyny i te kable LPT - zabieram się do montażu. Jeżeli ktoś jest chętny to postaram sie zrobić instrukcję jak to wygląda w A6.
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"
OOOO ..... mamy w genach
Dokładnie tak jak mówisz, głośniczek zewnętrzny (tylko jeszcze się nie zastanawiałem gdzie go umieścić). Co prawda roboty od groma, ale za to efekt może być naprawdę ciekawy i co najważniejsze - praktyczny.
OOOO ..... mamy w genach
OOOO ..... mamy w genach
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 C4 Forum
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1994
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Jak już napisałem, do tej pory właśnie było tam wożone, ale niewygodnie się je obsługuje, rysuje mi plastiki i słabo słychać głośnik. Poza tym samochód stawiam na parkingu pod blokiem i nie chciał bym się pozbyć radia i szyby, a ciągłe chowanie radyjka nie jest praktyczne. Chcę podłączyć tak żeby było funkcjonalnie, niewidocznie i przyjemnie. Poza tym nie chcę, żeby mi się walała antena na tylnych siedzeniach, a jeśli nie antena to kabel.
OOOO ..... mamy w genach
OOOO ..... mamy w genach
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
U mnie niestety jest widoczne bo mam jasne wnętrze, a radyjko jest czarne, więc nie trzeba się specjalnie przyglądać żeby zauważyć. Poza tym, jak dla mnie, to nie wygląda to estetycznie. Chcę mieć funkcjonalnie, niewidoczne i tak jak napisałem - estetycznie, bez konieczności podłączania zestawu przez 5 minut (tylko proszę nie pisać, że ktoś już np. doszedł do wprawy i zajmuje mu to 1 min. - chodzi o sam fakt).
Co do montażu pod podłokietnikiem, to zapomniałem dodać że trochę mi koliduje z hamulcem ręcznym.
Co do montażu pod podłokietnikiem, to zapomniałem dodać że trochę mi koliduje z hamulcem ręcznym.
OOOO ..... mamy w genach
OOOO ..... mamy w genach
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
jak zauważyłeś to ja też mam jasne wnętrze i jak jest cofnięte to spod podłokietnika pomiędzy fotelami go nie widać a i ręczny też nie przeszkadza :-PBuczek pisze:U mnie niestety jest widoczne bo mam jasne wnętrze, a radyjko jest czarne
ale co jak komu :-P
a ten temat
już był omawiany,Buczek pisze:http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=27183
audi-a6-c5-instalacja-cb-stale-zasilani ... t10875.htm
no może podobny :-P ale zasada jedna i ta sama
- Forum A6 C4
- Forum Audi A6 / A7
syper, sorki, ale w pracy nie odpalają mi się fotki, bo mam częściowo zblokowany net.
Temat raczej zupełnie inny - ciężko jest porównać wtyczkę do zasilania radia z odłączanym panelem czołowym. Gdybym chciał sie zapytać czy ktoś montował całe radio pod podłokietnikiem, to bym zrozumiał uwagę, ale mi chodziło o to czy ktoś montował tak jak kolega z Passata, a jeżeli nie, to co sądzicie o takim montażu. Tobie się podoba tak jak masz - nie ma sprawy, ja też tak testowałem (bo nie miałem innej możliwości), ale mi to wogóle nie odpowiada. Druga sprawa to chciałem zapytać jakie masz radyjko CB, a dokładnie jakie są jego wymiary? Moje jak zapewne się orientujesz jest trochę duże (16x16x5,5) :-D
slavi16 jeżeli mówisz o tej malutkiej wnęce przy ustawianiu lusterek - to możesz od razu zapomnieć - w pasku jest ona większa. Mi chodzi o tą większą wnękę pod podłokietnikiem.
Temat raczej zupełnie inny - ciężko jest porównać wtyczkę do zasilania radia z odłączanym panelem czołowym. Gdybym chciał sie zapytać czy ktoś montował całe radio pod podłokietnikiem, to bym zrozumiał uwagę, ale mi chodziło o to czy ktoś montował tak jak kolega z Passata, a jeżeli nie, to co sądzicie o takim montażu. Tobie się podoba tak jak masz - nie ma sprawy, ja też tak testowałem (bo nie miałem innej możliwości), ale mi to wogóle nie odpowiada. Druga sprawa to chciałem zapytać jakie masz radyjko CB, a dokładnie jakie są jego wymiary? Moje jak zapewne się orientujesz jest trochę duże (16x16x5,5) :-D
slavi16 jeżeli mówisz o tej malutkiej wnęce przy ustawianiu lusterek - to możesz od razu zapomnieć - w pasku jest ona większa. Mi chodzi o tą większą wnękę pod podłokietnikiem.
OOOO ..... mamy w genach
OOOO ..... mamy w genach
- mawrick
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jerzy
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.7TDI 180KM
a moze by sprobowac jakos tak zmontowac http://forum.vectraklub.pl/index.php?showtopic=27723
powiem tak szacuneczek dal tego goscia
Fajny projekt, ale jak dla mnie za duża ingerencja w autko. Poza tym, według mnie, porozrzucać wszystkie elementy po całym wnętrzu, nie bardzo mi podchodzi. Z jednej strony fajnie, ale jak dla mnie za dużo rzeźby, a za mało pożytku z tego.mawrick pisze:a moze by sprobowac jakos tak zmontowac http://forum.vectraklub.pl/index.php?showtopic=27723
OOOO ..... mamy w genach
OOOO ..... mamy w genach