[A6 C5] radio chorus,tylne głośniki
[A6 C5] radio chorus,tylne głośniki
Witam
Posiadam radio Chorus chcę pod nie podpiąć tylne głośniki.
Wyjmuje radyjko, patrze, a tu niema tych blaszek (niewiem czy to dobrze określiłem dlatego dadaje foto) Przednie głośniki chodzą, a z tyłu ich niema dlatego chciałem dokupić i podpiąć tylne głośniki. Czy z tym radyjkiem to możliwe, bo znalazłem dużo fotek tego radja i zaden niema tych ww blaszek ?
Posiadam radio Chorus chcę pod nie podpiąć tylne głośniki.
Wyjmuje radyjko, patrze, a tu niema tych blaszek (niewiem czy to dobrze określiłem dlatego dadaje foto) Przednie głośniki chodzą, a z tyłu ich niema dlatego chciałem dokupić i podpiąć tylne głośniki. Czy z tym radyjkiem to możliwe, bo znalazłem dużo fotek tego radja i zaden niema tych ww blaszek ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ShoofeL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
...podejrzewam, że tylne głośniczki sa podłączone do tych 4 (niech będzie) blaszek a reszta jest nie używana i dlatego jest w środku...
Próbowałeś podłączyć głośniki do tych 4 blaszek na środku, które wystają?
Tu masz schematy do radyjka, mogą się przydać:
dload.htm?action=category&id=2
Próbowałeś podłączyć głośniki do tych 4 blaszek na środku, które wystają?
Tu masz schematy do radyjka, mogą się przydać:
dload.htm?action=category&id=2
moze troszke naprowadze cie na temat,ale nie do konca ja sam pamietam,otoz te srodkowe sa na 100% przednimi glosnikami,zewnetrzne sa teoretycznie do tylu..ale skoro ich nie masz to znak ze radyjko ma ze wzmacniacza wbudowanego tylko 2 kanaly przednie,a tyl ew. moze byc zasilany z wiazki ktora idzie do tylu do wzmacniacza i tuby fabrycznej.W radyjku sa to te kostki gorne na twoim zdjeciu,ta kosc sklada sie z 3 mniejszych o ile dobrze pamietam.One sluza do roznych dodatkowych funkcji....takze albo musisz szukac radyjka z 4 kanalami wyjsciami albo szukac w necie podlaczenia...wpisz w wyszukiwarce kablomania tam znajdziesz wszystkie rozpiski gniazd
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2009, 14:11 przez Forum Audi A6 ., łącznie zmieniany 1 raz.
taka wersja...ja jeszcze nie rozgryzlem czemu tak jest w takich autach..powiem ci najkrocej...nastepny etap to zeby z tylu byly glosniki to musisz je podlaczyc pod zewnetrzny wzmak. z radia z tej gornej kostki bierzesz wtedy wyjscie liniowe czyli sygnal ale nie wzmocniony i przez wzmacniacz dajesz dopiero na glosniki...jak cos to gg3421371
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2009, 14:21 przez Forum Audi A6 ., łącznie zmieniany 1 raz.
- ShoofeL
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
radio
Więc jeżeli chcesz podłączyć tylne głośniki i nie masz kabli, to niestety musisz zrobić instalację i pod wzmacniacz - inaczej nie zagrają :-P
Co do samego radyjka to nie ma ono wyjścia na tylne głośniczki ak widać na poniższym schemacie ( o ile to to radyjko)...
Co do samego radyjka to nie ma ono wyjścia na tylne głośniczki ak widać na poniższym schemacie ( o ile to to radyjko)...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
to zalezy jak bardzo chcesz sie bawic....mozna sie pobawic ze wzmakiem wtedy mozna dac 2 kanalowy lub 4 kanalowy i 2 kanaly zrobic basem
[ Dodano: 2009-04-08, 14:33 ]
jesli koniecznie chcesz miec ori radio...jesli nie to chyba lepsze bedzie kupienie radyjka i glosnikow..w tej chwili kazd eradio ma wyjscie na 4,mowie o tych niefabrycznych
[ Dodano: 2009-04-08, 14:35 ]
ten schemat ktory doslal ci kolega jest wlasciwy jesli chodzi o rozmieszczenie potrzebnych ci pinow...poszukaj niewielkiego wzmacniacza takiego ok 50w na kanal i do dziela
[ Dodano: 2009-04-08, 14:33 ]
jesli koniecznie chcesz miec ori radio...jesli nie to chyba lepsze bedzie kupienie radyjka i glosnikow..w tej chwili kazd eradio ma wyjscie na 4,mowie o tych niefabrycznych
[ Dodano: 2009-04-08, 14:35 ]
ten schemat ktory doslal ci kolega jest wlasciwy jesli chodzi o rozmieszczenie potrzebnych ci pinow...poszukaj niewielkiego wzmacniacza takiego ok 50w na kanal i do dziela
szukam,szukam i znalazłem coś takiego:
http://www.allegro.pl/item599996855_bos ... letny.html
myślę że to okazja mam wszystko za 4sety, a z tego co patrzyłem to za sub muszę dać ok. 200 za 2głośniki i 2gwizdki ok 200, a tak wymienie przyokazji jeszcze przednie bo nie są orginalne bose. Co Wy o tym myślicie brać? opłaca się i czy bedzie pasować do sedana
:?: (żebym broń Boże nie kupił do avanta)
http://www.allegro.pl/item599996855_bos ... letny.html
myślę że to okazja mam wszystko za 4sety, a z tego co patrzyłem to za sub muszę dać ok. 200 za 2głośniki i 2gwizdki ok 200, a tak wymienie przyokazji jeszcze przednie bo nie są orginalne bose. Co Wy o tym myślicie brać? opłaca się i czy bedzie pasować do sedana