Na Twoim miejscu cofnąłbym się do tego etapu. Może coś z tym kablem jeszcze nie tak? Może jakaś wtyczka luźna? Gdyby navi była nie skalibrowana, to przekłamywałaby pozycję, ale nie gubiłaby sygnału... Rozbierz to jeszcze raz na spokojnie.arturro_A6 pisze:Dzis wrzucilem sobie mapy PL do swojej navi i okazalo sie ze gps nie widzi satelit, szyba rozbiorka i naprawa przecietego kabla od anteny
[A4] Navi plus - nie znajduje drogi na ktorej jestem
Re: [A4] Navi plus - nie znajduje drogi na ktorej jestem
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
mam dwie koncepcje na te chwile:Ryh pisze:Tylko nie zapomnij się podzielić tutaj, jak coś się ruszy w temacie.
1. uwalone sterowanie w navi po tym jak sie kabel przetarl i zwarla masa
2. musze sprawdzic z zewnetrzna antena czy bedzie sie zachowywac podobnie z ta w klapie bagaznika (od razu wyklucze lub potwierdze pkt. 1)
[ Dodano: 2009-07-20, 23:55 ]
wkoncu znalazlem chwile aby podmienic antene i sytuacja jest identyczna, dalej urzadzenie nie widzi drogi, a kursor skacze po mapie,Ryh pisze:Tylko nie zapomnij się podzielić tutaj, jak coś się ruszy w temacie.
pewnie cos sie uwalilo w samej navi jak przetarl sie kabel i poszlo zwarcie na mase.
tak wiec ori navi "idzie w kąt" i tak jak do tej pory bede uzywal niezawodnego i z dokladnymi mapami palma