[a6 c5] kabel do wzmacniacza
[a6 c5] kabel do wzmacniacza
koledzy muszę pociągnąć kabel zasilający dwa wzmacniacze w bagażniku , kabel ma średnice około 10mm jakieś pomysły gdzie go położyć ( dodam że chciał bym mase też ciągnąć od akumulatora a więc mamy dwa takie kable do przeciągnięcia )
Pozdrowienia z Słupska 

- Jarecki
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
hej Sebek w tym linku kolega sobie poradził a6-c5-proba-podlaczenia-dodatkowego-sub ... vt9922.htm 

- 7agan
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Ja właśnie wczoraj robiłem to samo.
Za ECU masz kanał do puszczenia kabla. Musisz odkręcic wyciaraczki, zdjąć obie atrapy (akumulatora i wycieraczek). Odkręcić moduł bezpieczniików i przekaźników w kabinie bo dostęp do kanału jest bardzo ciężki.
teraz od strony komory silnika zrób delikatnie dziórkę jakimś ostrym narzędziem w gumie uszczelniającej kanał (tylko delikatnie bo sa tam inne kable tak aby ich nie uszkodzić i nie za głęboko bo można uszkodzić wiązkę która jest za kanałem w kabinie).
Przeciągnij kabel przez otwór i ułuż go wzdłóż progu w kabinie (potrzeba odkręcić 3 następne części tapicerki) teraz można by zdjąć rónież tylne siedzenia - ja tak zrobiłem ale jak masz zgrabne łapiki to wsuń końcówkę kabla pomiędzy opacie siedzenia a boczek karoserii w górnym rogu. Tam jest kanał na kable do bagaznika.
A teraz w bagażniku zdejmij boczek i zobaczysz swój kabelek.
i tyle na dziś.
Za ECU masz kanał do puszczenia kabla. Musisz odkręcic wyciaraczki, zdjąć obie atrapy (akumulatora i wycieraczek). Odkręcić moduł bezpieczniików i przekaźników w kabinie bo dostęp do kanału jest bardzo ciężki.
teraz od strony komory silnika zrób delikatnie dziórkę jakimś ostrym narzędziem w gumie uszczelniającej kanał (tylko delikatnie bo sa tam inne kable tak aby ich nie uszkodzić i nie za głęboko bo można uszkodzić wiązkę która jest za kanałem w kabinie).
Przeciągnij kabel przez otwór i ułuż go wzdłóż progu w kabinie (potrzeba odkręcić 3 następne części tapicerki) teraz można by zdjąć rónież tylne siedzenia - ja tak zrobiłem ale jak masz zgrabne łapiki to wsuń końcówkę kabla pomiędzy opacie siedzenia a boczek karoserii w górnym rogu. Tam jest kanał na kable do bagaznika.
i tyle na dziś.
jakiej grubości ciągnąłeś kabel i czy ciągnąłeś daw czy jeden ? (chce też aby masa była od akumulatora bezpośrednio7agan pisze:Ja właśnie wczoraj robiłem to samo.
i tyle na dziś.
Pozdrowienia z Słupska 

Sorry za offtop, 7agan te Morele masz w drzwiach z przodu? Zamontowane do tapicerki? Jak to gra? Pytam ponieważ zastanawiam się nad zbudowaniem czegoś co jakoś zagra, z jakości sprzętu z fabryki nie jestem zadowolony. Nie wiem czy wytłumienie drzwi i włożenie 165 nie mija się z celem...boje się że każda jedna część w drzwiach zagra równo z niskimi 

- 7agan
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
panowie kilka postów nizej jest temat o wytlumieniu drzwi
c5-a6-wytlumienie-drzwi-vt11933.htm
Glosniki sa na razie przykrecone do boczka ale to kicha jest. Dlatego pracuje nad czyms innym.
c5-a6-wytlumienie-drzwi-vt11933.htm
Glosniki sa na razie przykrecone do boczka ale to kicha jest. Dlatego pracuje nad czyms innym.
-
- Forum Audi A6 / A7
Koledzy, a jeśli chodzi o kwestję samego podłączu wzmaka mam go podłączonego pod aku i chodzi, ale załuszmy silnik jest wyłączony a wzmak dalej pracuje nie dość że tyram wzmaka to i aku. I jaki jest bespieczny sposób żeby podłączyć klemę idącą z wzmaka do aku? odpinamy - i wpinamy dopiero + ,czy jakieś inne sposoby? :?: :?:
-
- Forum Audi A6 / A7
Heh,pamiętam jak miałem maly wzmak MacAudio w bagazniku i sub MB Quart i gosciu w sklepie sie smial jak sie zapytalem dlaczego mi wolty spadaja z sekundy na sekunde jak zgasze silnik no i dostalem odpowiedz ze jak masz dodatkowy wzmacniacz w samochodzie to mozesz sluchac tylko przy wlaczonym silniku albo musisz miec przelacznik ktory bedzie wylaczal wzmacniacz albo jakies wielkie aku.
Ja uzylem kabli pradowych takich jak w normalnej instalacji elektrycznej w domu ,wsadzilem kabel miedzy klemy,mocno dokrecilem i nie wypadl ale to takie troche diy.
:idea: i jeszcze jedno, najpierw wyjmij bezpiecznik ze wzmacniacza potem podlacz kable do wzmacniacza obojetnie czy najpierw + czy - i dopiero wkladasz bezpiecznik do wzm.Bynajmniej ja musialem tak robic i ktos mi tez tak polecal.

:idea: i jeszcze jedno, najpierw wyjmij bezpiecznik ze wzmacniacza potem podlacz kable do wzmacniacza obojetnie czy najpierw + czy - i dopiero wkladasz bezpiecznik do wzm.Bynajmniej ja musialem tak robic i ktos mi tez tak polecal.