Witam. Auto sprowadziłem wczoraj. Rok prod. 2004. Na płycie z niemiecką mapą jest nazwa Travel Pilot DX - Deutshchland DX 2003/2004. Jadąc przez Niemcy nawigacja nie działała. Czasem tylko pojawił się jakiś komunikat z kierunkiem jazdy niezgodnym z rzeczywistością. Cele w Niemczech mogę wybierać normalnie, ale po przeliczeniu wychodzi nieprawidłowa odległość i nie nawiguje. Na ekranie "GPS Daten" mam informację: Satelliten 0 von 8 empfangen. Wersja HW-Version BNS 4.2; SW-Version 0007.
Pomoże ktoś znaleźć przyczynę? Ewentualnie gdzie w Trójmieście udać się z tym przypadkiem?
[A6 C5] Jak sprawdzić nawigację?
Jakiś schemat postępowania? Połączenie od anteny idzie gdzie? Tak na marginesie to zrobiłem kilka fotek wyświetlanych komunikatów:
Tak wygląda wyświetlacz podczas jazdy przez NIEMCY;
Tak wyglądają DANE GPS ; a taka jest WERSJA GPS - poprzednie spisałem z książki - stąd różnica.[/code]
[ Dodano: 2009-05-29, 22:17 ]
Dziś ubezpieczyłem i zarejestrowałem auto w końcu
Wyjąłem czytnik GPS, wyczyściłem laser (niełatwo do niego się dostać) i przy okazji ponownego podłączenia wszystkich przewodów GPS DATA pokazuje dostępnych 8 z 8 satelit i podczas jazdy zmieniają się długość i szerokość geograficzna - czyli GPS działa prawidłowo - teraz tylko mapa Polski....
Tak wygląda wyświetlacz podczas jazdy przez NIEMCY;
Tak wyglądają DANE GPS ; a taka jest WERSJA GPS - poprzednie spisałem z książki - stąd różnica.[/code]
[ Dodano: 2009-05-29, 22:17 ]
Dziś ubezpieczyłem i zarejestrowałem auto w końcu

Wyjąłem czytnik GPS, wyczyściłem laser (niełatwo do niego się dostać) i przy okazji ponownego podłączenia wszystkich przewodów GPS DATA pokazuje dostępnych 8 z 8 satelit i podczas jazdy zmieniają się długość i szerokość geograficzna - czyli GPS działa prawidłowo - teraz tylko mapa Polski....