Czy ktoś korzystał z nawigacji w telefonie nokia E50 ?
można dokupić do telefonu bezprzewodową antenę GPS LD-3W.
link: http://www.nokia.pl/A4464466
Jak sądzicie warto się w to bawić czy nie ?!
GPS do nokia E50
GPS do nokia E50
Audi A6 Avant - sportowe kombi
Przekręcamy kluczyk i do uszu dolatuje przyjemny pomruk silnika...
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D
Przekręcamy kluczyk i do uszu dolatuje przyjemny pomruk silnika...
Wciskamy pedał przyspieszenia i niewidzialna siła wciska nas w fotel - bardzo wygodny fotel ... :-D
Powiem Ci kolego ze mylisz sie mowiac o cb jako najtanszej nawigacji .
Co do nawigacji w e50 to nie ma zadnego problemu, kupujesz sobie odbiornik sygnalu GPS ktory bedzie sie laczyl z telefonem przez bluetooth (koszt max 150 zl za dobrej klasy sprzet) do tego potrzebna jest karta pamieci min 1 gb do telefonu i tom tom zakupiony lub tez nabyty w sieci. Ta druga opcja znacznie tansza i prosta do realizacji. Instalujesz sobie wszystko ladnie i cieszysz sie naprawde dokladna nawigacjia Polski lub innego kraju ktorego mape sobie sciagniesz.
Taka navi mozna miec w kazdym telefonie ktory posiada system operacyjny symbian. Osobiscie uzywam takiej od ponad 2 lat i przejchalem na niej cala europe od niemiec przez francje monaco wlochy szwajcarie austrie na polsce konczac
Pozdrawiam i serdecznie polecam to tanie i dobre rozwiazanie.

Taka navi mozna miec w kazdym telefonie ktory posiada system operacyjny symbian. Osobiscie uzywam takiej od ponad 2 lat i przejchalem na niej cala europe od niemiec przez francje monaco wlochy szwajcarie austrie na polsce konczac

e50 nie ma wbudowanego gps'a. Posiadaja ja m.in. n82, n95...
Ogolenie mialem ld-w3 + e65, teraz mam n82. Kozystalem chyba ze wszystkich mozliwych programow tomtom, nokia maps 2.0, sygics, garmin, route66, itd. Kazdy program na swoje zalety i wady jednak najbardziej polecam nokia maps 2.0 (http://allegro.pl/item397676975.html) mozna ja wyrwac za okolo 100 na allegro (mam taka wykupiona).
Pozatym odradzam kozystanie z takiej nawi na telefonach takich jak e50 bo maja male wyswietlacze. n82 i n95 juz daja rade a najlepszy efekt jest na n95 8gb.
Ogolenie mialem ld-w3 + e65, teraz mam n82. Kozystalem chyba ze wszystkich mozliwych programow tomtom, nokia maps 2.0, sygics, garmin, route66, itd. Kazdy program na swoje zalety i wady jednak najbardziej polecam nokia maps 2.0 (http://allegro.pl/item397676975.html) mozna ja wyrwac za okolo 100 na allegro (mam taka wykupiona).
Pozatym odradzam kozystanie z takiej nawi na telefonach takich jak e50 bo maja male wyswietlacze. n82 i n95 juz daja rade a najlepszy efekt jest na n95 8gb.
A ja nie odradzam bo wiekszosc map ma nawigacje glosowa i gdy jedziesz w nowym miejscu to nie patrzysz sie na mape tylko sluchasz polecen jak masz jechac ewentualnie zerkasz jak drog jest duzo .Zreszta mimo tego iz wyswietlacz naprawde nie jest duzy widac na nim wyraznie droge po ktorej mamy jechac. . Tego typu nawigacja jest najtansza a nie wszystkich stac np na n95 albo zestaw do nawigacji
Pozdrawiam