Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Chorus 1 a chorus 2 ?

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, wzmacniacze, zwrotnice głośnikowe, kondensatory itd.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bishcopt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Chorus 1 a chorus 2 ?

Post autor: bishcopt » 02 maja 2008, 22:27

Witam, czytałem sporo o tych radiach na forum ale chce teraz wszystko podsumować i się upewnić. Tak więc mam w furce radyjko audi chorus z centralnie umieszczonym wł/wył i potencjometrem z tego co zrozumiałem czytają;c posty z forum chorus1. Występuje w nim znany problem z proc ( przyciszasz radio gra na max. vol.) W bagażu miałem kiedyś zmieniarkę bo są; poprowadzone kable i opaski samo zaciskowe pozrywane ogólnie widać ze zmieniarka tam siedziała ale widocznie niemiec wyją;ł bo samochód do Pl ogólnie bez radia przyjechał (handlarz włożył).
I teraz pytanie czy jeśli zamontuje radyko typu
http://allegro.pl/item354147038_radio_a ... anio_.html
Czy problem zginie ? Czy w tym radiu nie ma skopsanych tych procków? Czy z podłą;czeniem nie będzie żadnych problemów, podświetlanie itd. Pytam bo znalazłem aukcje tego typu i nie wiem ocb. http://allegro.pl/item356284004_instruk ... horus.html i czy to radyjko obsługuje zmieniarkę z bagażu jeśli chciałbym zamontować>?

Przepraszam za tak obszerne pisemko ale naprawdę zależy mi na tym aby wszystko było ok dal tego pytam...

macieja910

Post autor: macieja910 » 02 maja 2008, 22:32

Otoz radyjko obsluguje zmieniarke :-) Ja mam chorus I i zmieniarke tez smiga wiec na II napewno bedzie. Ale z ktorego roku masz kolego audi??? Jezeli masz sprzed 2001 to chyba nie bedzie dzialalo to radyjko z aukcji bo tam chyba juz potrzebna jest szyna CAN-BUS

Awatar użytkownika
bishcopt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bishcopt » 02 maja 2008, 22:37

hmm.. po pierwsze chyba w złym dziale temat ale mój pierwszy post poza powitalnią;.. :-P powinno byc chyba Car Audio, GPS, CB.itp jak coś prosze o przeniesienie...
Autko 2000r... hmmm a na swoim radyjku masz przycisk mode ? chyba cos mi sie o oczy obiło na forum ze to moze miec wpływ ale nie jestem pewien, u mnie nie ma przycisku mode man dokładnie takie radio: http://allegro.pl/item357246173_radio_a ... obacz.html "CAN-BUS" ..?? ;> what is it;>

macieja910

Post autor: macieja910 » 02 maja 2008, 22:40

No to masz chorusa, ja mam concert I i mam przycisk mode :-D Skoro masz chorusa to raczej nie bedziesz mial szyny can-bus :-? Ale najlepiej upewnij sie czy tamto radyjko potrzebuje jej jak nie to mozesz smialo wkladac :-P A jak tak to lepiej juz kup concert I jezeli chcesz miec oryginal i zmieniarke :-) Bo sam konwerter na CAN-BUS kosztuje na allegro 300 zl :shock:

[ Dodano: 2008-05-02, 22:41 ]
http://www.allegro.pl/item355321440_aud ... erter.html

Awatar użytkownika
bishcopt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bishcopt » 02 maja 2008, 22:44

z tego co wiem te concert1 wyglą;dem przypominają; chorusa1 tyle że mają; mode.. czy sie myle? też centralnie potencjometr i wł/wył? Czy w tych radiach tez występują; problemy z prockiem? tzn gdy przyciszam na "zimnym radiu" vol. idzie na maximum? ponieważ mam zamiar używke kupować a zmienić żeby zmienić i znów problem to mija się z celem. PZDR

macieja910

Post autor: macieja910 » 02 maja 2008, 22:45

no niestety maja :-( Ale mozna na allegro kupic z nowym typem procka, z ktrym podobno nie ma takich klopotow

Awatar użytkownika
bishcopt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bishcopt » 02 maja 2008, 22:52

ok zobaczymy czy ktoś wypowie się co do tego CAN-BUS czy wie jak to jest i czy trzeba było coś tam przerabiać bo ja nawet szczerze nie wiem jak sprawdzić czy mam to CAN-BUS i czy w tym chorus2 jest, i czy w tych chorus2 tez występują; te problemy z prockiem... :-(

macieja910 fajny masz silniczek w audiolce :mrgreen:

macieja910

Post autor: macieja910 » 02 maja 2008, 22:54

Jezeli masz podlaczonego chorusa I to nie masz CAN-BUS moge od razu powiedziec :-P Hehe dzieki kolego cos patrze ze w naszych slicznotkach bije takie samo serduszko :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
bishcopt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bishcopt » 02 maja 2008, 23:00

Ok, ale zmieniara na bank była bo widać w kufrze, że wymontowana i radyjko tez było inne... Bo do Pol przyjechało bez radia a Audi od znajomego kupowaliśmy(handlarz ale kumpel ojca) i mówił że wkładał radio bo pusto było więc może jednak ten canbus jest :?: wie ktoś jak to sprawdzić :shock:

macieja910

Post autor: macieja910 » 02 maja 2008, 23:06

Jak bys mial szyne canbus to wogole nie byloby mozliwe podlaczenie radio chorus I Bo inne wtyczki sa z tego co wiem :-/

[ Dodano: 2008-05-02, 23:07 ]
Moim zdaniem jezeli nie koniecznie musisz miec oryginalne radio to kup po prostu jakies radyjko z cD :-D Problem z bani bedzie :-P

Awatar użytkownika
bishcopt
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bishcopt » 02 maja 2008, 23:29

Jakoś bardziej za mną; seryjne radio przepowiada, bo jakoś estetyczniej to wyglą;da wg. mnie ;-) są; oczywiście gusta i guściki ale o tym sie dyskutuje... :roll: coś trzeba będzie kobinować najwyżej grzanie :mrgreen: a cd najwyżej nie będzie i tak nie myślałem żeby odrazu zakładać zmieniarke tylko w przyszłości jakoś,ale jak nie obsługuje cd i zostanie to radio to nawet w przyszłości se nie założe :lol:

Forum Audi A6 i A7

Post autor: Forum Audi A6 i A7 » 03 maja 2008, 11:48

Nie ten dział!
Zapraszam do poczytania regulaminu.

Zablokowany

Wróć do „Car Audio”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl