Zmiana nagłośnienia z fabrycznego na bang olufsen
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TFSI 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Zmiana nagłośnienia z fabrycznego na bang olufsen
Witam, czy ktoś mi powie czy jest sens wymieniać fabryczne nagłośnienie? Otóż widzę, że na allegro można zakupić całe nagłośnienie uzywane bang olufsen do audi. Bardzo lubię słuchać muzyki. Zastanawiam się jaki to jest koszt tak mniej więcej z robocizną i gdzie na Śląsku można coś takiego zrobić, albo może jakiś warsztat car audio na Śląsku, który coś.doradzi fajnego i wykona za przyzwoite pieniądze. Z góry Wam dziękuję za pomoc.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Re: Zmiana nagłośnienia z fabrycznego na bang olufsen
StevenSeagal69, tak jak widzisz cały! komplet ok 6 000 zł + robocizna ok 3000 zł.
Z A4 podobna ale "prosta" robota:
Ja bym się bał z nie wiadomo jakim warsztatowcem audio.
Dodano po 40 minutach 56 sekundach:
Ps:
Dość dawno zachciało mi się aby zmienić głośniki przód i tył w A6 C6. Zajefajne nie były bo są (bez komentarza) obudowy i przez to średnio dało. Natomiast oryginalne wysokotonowe (tweetery) były już lepsze bo zmieniłem kondensatory "stałe", unipolarne MKS 3.3 mf. Nie było już kiepskiego "piszczenia". No chyba że muzyka Zenka Martyniuka w jego studio ale to nie dla mnie.

Z A4 podobna ale "prosta" robota:
Ja bym się bał z nie wiadomo jakim warsztatowcem audio.
Dodano po 40 minutach 56 sekundach:
Ps:
Dość dawno zachciało mi się aby zmienić głośniki przód i tył w A6 C6. Zajefajne nie były bo są (bez komentarza) obudowy i przez to średnio dało. Natomiast oryginalne wysokotonowe (tweetery) były już lepsze bo zmieniłem kondensatory "stałe", unipolarne MKS 3.3 mf. Nie było już kiepskiego "piszczenia". No chyba że muzyka Zenka Martyniuka w jego studio ale to nie dla mnie.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
- keisim
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2019
- Moje auto: Allroad C8
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 349KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
Re: Zmiana nagłośnienia z fabrycznego na bang olufsen
@StevenSeagal69, mam B&O Premium zamontowany fabrycznie. Z minusów - miałem wymieniane w ramach gwarancji głośniki średnio-tonowe w słupkach A, bo wybiórczo trzeszczały przy głośniejszym słuchaniu wybranych utworów/częstotliwości (pięknie to było słychać odtwarzając sinus z generatora i zwiększając częstotliwość w okolice 420-440Hz). Z plusów - nie więcej złego nie powiem. Może nie jestem audiofilem, ale mam raczej ponadprzeciętne wymagania odnośnie jakości reprodukcji dźwięku, i jestem bardzo zadowolony z tego zestawu. Gra przestrzenie, dynamicznie, pełnym pasmem, tj. nie brakuje mi ani dołu, ani środka, ani góry. Jak dla mnie wystarcza całkowicie. Podstawowego audio niestety nie słyszałem, więc nie mam porównania.
Jeżeli jeszcze nie trafiłeś na tą stronę: https://mojeprojekty.eu/system-dzwiekow ... 9vs-a6-a7/ , to polecam. Znajdziesz tam ciekawe informacje.
Odnośnie firmy car audio na Śląsku nie pomogę.
Jeżeli jeszcze nie trafiłeś na tą stronę: https://mojeprojekty.eu/system-dzwiekow ... 9vs-a6-a7/ , to polecam. Znajdziesz tam ciekawe informacje.
Odnośnie firmy car audio na Śląsku nie pomogę.
Audi A6 Allroad 55 TDI C8 2019 3.0 TDI 349KM 700Nm + mod by MOTOTRONIK >> 393KM 830Nm