Kierunkowskazy - mała głośność
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Kierunkowskazy - mała głośność
Zna ktoś sposób na zwiększenie głośności sygnalizacji działania kierunkowskazów? Obecnie "pikają" tak cicho ze żonę mocno to irytuje. Nie słychać, kiedy odbiły i ponownie trzeba je załączyć.
Nigdzie w MMI nie znalazłem opcji głośności kierunkowskazów, ale może źle szukałem? Może gdzieś za pomocą VCDS'a?
Nigdzie w MMI nie znalazłem opcji głośności kierunkowskazów, ale może źle szukałem? Może gdzieś za pomocą VCDS'a?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2015
- Silnik: 2.0 TDI 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
jankes1878 pisze:Podłącz jakąś syrenkę (np. od alarmu) do kierunkowskazów.

W BMW miałem regulację głośności gongu alarmowego, regulację głośności czujników parkowania i pewnie jeszcze kilka innych rzeczy, a których żadne nie było radiemjankes1878 pisze:To nie radio, żeby coś zgłaśniać.

Kierunki i kontrolki działają, ale kiedy kręcisz kierownicą (np. na rondzie) to potrafią odbić i nie słychać, że przestały "tykać". Niestety - kierownica wieńcem zasłania "kontrolki" kierunków. Trzeba się gimnastykować, żeby zobaczyć. Dźwięk jest wygodniejszy.jankes1878 pisze:Żona nie widzi kontrolek kierunków, czy nie działają?
Kuriozalnym byłoby podnoszenie kierownicy do niewygodnej wysokości, żeby słyszeć kierunki

BTW - a można zwiększyć stopień ściemniania lusterek? Bo jakoś tak... słabo się ściemniają

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Maciek
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
wojciech007 pisze:Raczej płyn jest cały czas na całej powierzchni lusterka i po podaniu napięcia ciemnieje.damos pisze:Nie można. Lusterko dostaje napięcie i płyn zalewa szkło, brak napięcia płyn się "chowa" w krawędzie lusterka. Tak to mniej więcej działa. Mowa oczywiście o fotochromie.jankes1878 pisze:BTW - a można zwiększyć stopień ściemniania lusterek? Bo jakoś tak... słabo się ściemniają
Duży wpływ na stopień ściemniania ma przyciemniona tylna szyba lub rozłożona roleta ograniczając dostęp światła na wewnętrzne lusterko gdzie jest czujnik odpowiadający za ściemnianie wszystkich lusterek.
-
- Forum Audi A6 / A7
U mnie płyn chował się w krawędzie lusterka.maciekpkow pisze: Raczej płyn jest cały czas na całej powierzchni lusterka i po podaniu napięcia ciemnieje.
Duży wpływ na stopień ściemniania ma przyciemniona tylna szyba lub rozłożona roleta ograniczając dostęp światła na wewnętrzne lusterko gdzie jest czujnik odpowiadający za ściemnianie wszystkich lusterek.
A jeżeli chodzi o roletę lub przyciemnioną szybę, to będzie to miało wpływ na moment kiedy lusterka się ściemnią, a na pewno nie na stopień ściemniania o co pyta kolega.