Szybkie auto też można ukraść zamiast kupować na jedną przejażdżkę...
BOSE - Aktualizacja Oprogramowania - Znaczna poprawa grania
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI 218KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: BOSE - Aktualizacja Oprogramowania - Znaczna poprawa grania
Tu jest w temacie na pierwszej stronie. Ja przez przypadek kupiłem dwa i jednego właśnie sprzedaje na forum fb_wladi_ pisze: ↑15 lut 2024, 17:15Podeślesz linka na priv?themati93r pisze: ↑12 lut 2024, 21:35Udało się zreanimowane BOSE, przyszedł VCP były tam pliki zdc i parametryzacja przebiegła pomyślnie. Dźwięk wrócił do normalności i po aktualizacji o dziwo jest lepszy bas.![]()
-
OnlineAudiSS
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Pablo
- Rocznik: 2019
- Moje auto: RS6 C8
- Nadwozie: SUV
- Silnik: V6 3.0 l
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Parametryzacja zrobi się sama ...SVM Action Code 47A002 wpisujesz i tyle w temacie
Kodowanie online ODIS PW technoplanet@wp.pl
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 320KM
Podpinając się pod temat chciałbym zadać kilka pytań:
Posiadam C7 z 2016 roku z softem MHI2_ER_AU57x_s2519 który to mam zamiar aktualizować do K3663 celem odblokowania carplay.
Moje pierwsze pytanie czy przy tym sofcie który mam jest w ogóle sens aktualizowania BOSE? Czy cokolwiek to poprawi w jego działaniu/brzmieniu? Albo chociaż odblokuje osobno ustawienia subwoofera?
Zakładam, że jeśli zdecyduję się na update BOSE możliwe, że będzie konieczne wykonanie parametryzacji.
Posiadam dostęp do oryginalnego interfejsu + VCP i z tego co czytałem możliwe jest za jego pomocą wykonanie parametryzacji, ale w jaki sposób mogę zdobyć do tej czynności pliki? Za pomocą wbudowanego filemanager'a nie pobiorę bo nie ma aktywnej subskrypcji i opcja ta jest dla mnie niedostępna.
Posiadam C7 z 2016 roku z softem MHI2_ER_AU57x_s2519 który to mam zamiar aktualizować do K3663 celem odblokowania carplay.
Moje pierwsze pytanie czy przy tym sofcie który mam jest w ogóle sens aktualizowania BOSE? Czy cokolwiek to poprawi w jego działaniu/brzmieniu? Albo chociaż odblokuje osobno ustawienia subwoofera?
Zakładam, że jeśli zdecyduję się na update BOSE możliwe, że będzie konieczne wykonanie parametryzacji.
Posiadam dostęp do oryginalnego interfejsu + VCP i z tego co czytałem możliwe jest za jego pomocą wykonanie parametryzacji, ale w jaki sposób mogę zdobyć do tej czynności pliki? Za pomocą wbudowanego filemanager'a nie pobiorę bo nie ma aktywnej subskrypcji i opcja ta jest dla mnie niedostępna.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2017
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Paliwo: Benzyna
Jeśli nie masz dostępu do oryginalnych plików zdc - które są przypisane do danej głowicy to lepiej przy aktualizacji wyłącz aktualizację BOSE bo zniknie Ci całkowicie dźwięk.
Ja robiłem parametryzacje bo tak właśnie się stało, regulacja subwoofera jest. Ładnie gra ale czy aż taka różnica w graniu?

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2015
- Silnik: 3.0 TDI 320KM
Tak właśnie zrobiłem, update AIO przebiegł bezproblemowo, rzeczywiście po tym jest możliwość sterowania subwooferem. W mojej ocenie trochę to poprawiło granie, szczególnie przy niższej głośności - dźwięk nie jest już taki płaski jak wcześniej (i tak jestem raczej rozczarowany poziomem grania zestawu BOSE w C7)130TDI pisze: ↑18 cze 2024, 07:51
Jeśli nie masz dostępu do oryginalnych plików zdc - które są przypisane do danej głowicy to lepiej przy aktualizacji wyłącz aktualizację BOSE bo zniknie Ci całkowicie dźwięk.
Ja robiłem parametryzacje bo tak właśnie się stało, regulacja subwoofera jest. Ładnie gra ale czy aż taka różnica w graniu?![]()
Moje pytanie - skoro sama aktualizacja MMI powoduje pojawienie się sterowania subwooferem, to co wnosi aktualizacja BOSE? Szukałem info ale nic nie znalazłem, a nie wiem czy warto żebym dalej ciągnął temat i starał się zrobić update tego nieszczęsnego BOSE
- ralen
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2012
- Silnik: 2.0.TDI 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Multitronic
Jak nie wyłożycie 35k na BANGA Advanced w nowych audi, to będziecie rozczarowani Audio w każdym nowym Audi po 2020 roku.
Mam u siebie jeszcze A3 8Y z Bangiem Premium (nie advanced) i audio gra bardzo przeciętnie.
Mam u siebie jeszcze A3 8Y z Bangiem Premium (nie advanced) i audio gra bardzo przeciętnie.
Było: A4 B6 =)
Jest A6 C7
Jest A6 C7