Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ A6 C6] Zmieniarka MP3

Car Audio
Damyk

Post autor: Damyk » 25 mar 2012, 16:47

global09 pisze:Panie Damyk, będę powtarzał co mi się podoba, a ty nie masz prawa mi mówić że uwierzyłem w cokolwiek i powtarzam brednie. Nie obrażaj ludzi.
Dzwoniąc kilka razy podawałem te same numery przewodów "4F0 051 952A" i za każdym razem koszt był inny. Zawsze kazałem sprawdzić dokładnie. Podsumowane zostało to przez Pracownika ASO, który tak stwierdził, że części które mają na stanie i rzadko o nie ktoś rozpytuje to system winduje cenę do góry. Chcesz może nazwisko i imię pracownika żeby wytoczyć mu proces o powtarzanie bredni? Weź na wstrzymanie i nie bądź bezczelny. Nie od dziś wiadomo jakie ceny i politykę prowadzi polskie ASO.
Sam zostałem kilka razy przez nich oszukany i sam w ASO kiedyś pracowałem...
Człowieczku ogarnij się. Gdzie ja cię obraziłem?
ASO podnosi ceny towaru, który mają na stanie i im nie schodzi??? Ciekawa polityka.
A do sądu to idź ty, jak cię ASO oszukało :)
ASO ma cenniki z Niemiec aktualizowane co najmniej raz w miesiącu bez możliwości ich edycji. Cena przewodów jaką podałeś nie była zawyżona, a raczej zaniżona. Więc sam nie ogarniasz, czy ktoś chciał cię oszukać, czy zrobić ci promocję.

global09

Post autor: global09 » 25 mar 2012, 17:39

"Człowieczku", powiedziałem że cena przewodów 570zł była ceną którą mi zaproponowali, a ty twierdzisz że była zaniżona, gdzie mówisz że są one według ciebie za 548,27zł.
Czytaj dokładniej i staraj się zrozumieć co jest napisane w treści wiadomości. To ty wyskoczyłeś z tymi "bredniami", jakby zabolało cię to co napisałem. Z tym sądem napisałem żebyś podał mojego znajomego za szerzenie bredni. Chcesz jego dane? Sam tutaj pieprzysz bzdury i szukasz zwady. Powtórzyłem to co mi powiedział znajomy i tyle, a ty nie masz prawa mi mówić czy powielam brednie czy nie. Powiedziałem " CZYTAJ DOKÂŁADNIEJ" Jeśli ASO ma cenniki z Niemiec to proponuję porównać ci cenę nowego rozrządu do A6 w kraju i w Niemczech. Jakoś sprowadzałem z kompletny rozrząd z Niemiec i i ceny znacząco się różniły. Za komplet zapłaciłem ponad 3000zł mniej niż w polskim ASO. Więc chyba jesteś niedoinformowany.
Nie mam zamiaru tutaj się kłócić więc sobie odpuść. Nie tego dotyczy temat.

Damyk

Post autor: Damyk » 25 mar 2012, 19:03

global09 pisze:"Człowieczku", powiedziałem że cena przewodów 570zł była ceną którą mi zaproponowali, a ty twierdzisz że była zaniżona, gdzie mówisz że są one według ciebie za 548,27zł.
Czytaj dokładniej i staraj się zrozumieć co jest napisane w treści wiadomości. To ty wyskoczyłeś z tymi "bredniami", jakby zabolało cię to co napisałem. Z tym sądem napisałem żebyś podał mojego znajomego za szerzenie bredni. Chcesz jego dane? Sam tutaj pieprzysz bzdury i szukasz zwady. Powtórzyłem to co mi powiedział znajomy i tyle, a ty nie masz prawa mi mówić czy powielam brednie czy nie. Powiedziałem " CZYTAJ DOKÂŁADNIEJ" Jeśli ASO ma cenniki z Niemiec to proponuję porównać ci cenę nowego rozrządu do A6 w kraju i w Niemczech. Jakoś sprowadzałem z kompletny rozrząd z Niemiec i i ceny znacząco się różniły. Za komplet zapłaciłem ponad 3000zł mniej niż w polskim ASO. Więc chyba jesteś niedoinformowany.
Nie mam zamiaru tutaj się kłócić więc sobie odpuść. Nie tego dotyczy temat.
Ty jednak jesteś nieogarnięty. Ceny w ASO są ustalane wg kursu euro, który ostatnio zmienia się dość dynamicznie, więc różnice plus minus 20% mogą występować. Cena tych kabli, o które ci chodzi, wynosi ok. 550 PLN więc nikt w ASO cię nie chciał oszukać, podając cenę 570 PLN. A ty na upartego chcesz zrobić z ASO oszustów.
Podaj rocznik audi, typ silnika to podam ci cenę z Niemiec i polskiego ASO. W PL będzie o ok. 20 % wyższa. Oczywiście w ASO (Autoryzowana Stacja Obsługi AUDI) a nie w jakimś serwisiku pana Waldka w jakiejś pipidówie.
Przemcio pisze:Z reszta Każde ASO mam swój cennik na wszystkie usługi

Ile jest postów na tym forum że ściągnięcie CP w jakimś regionie kraju kosztuje tyle a w innym dwa razy tyle lub mniej

Oni mają swój monopol <mysli>
Ceny części, a ceny usług to dwie różne sprawy. W Kielcach zdjęcie CP to 300 PLN, chyba najdrożej w całej Polsce.

global09

Post autor: global09 » 25 mar 2012, 19:27

Dobra zamknijcie temat jeśli można prosić. Koleś robi palantów ze wszystkich, chyba nawet pościel ma w domu z podpisem dyrektora jakiegoś ASO. Nadal nie czyta lub nie umie czytać. Powiedzcie mi w którym momencie powiedziałem że w ASO chcieli mnie oszukać podczas sprzedaży kabla. ÂŻe raz mi powiedział rano sprzedawca że chce za kabel 235zł ale mam zadzwonić później, bo coś z systemem im się dzieje. No i podczas kolejnego telefonu kabel był 100% droższy i tak powiedział pracownik ASO z tym windowaniem cen. No weź na wstrzymanie. Ceny są ustalane od kursu Euro, ok ale nie różnice 3500zł w cenie w Polsce i Niemczech. Chcesz specyfikację części z Polski razem z wyceną koĂącową ASO, mam taką specyfikację, z Niemiec razem z rachunkiem też? Pokaż mi tam różnicę 20%. W ASO zawołali za części 6267,59zł za części + 4850zł za robociznę, z Niemiec części według specyfikacji z polskiego ASO kupiłem za 3530zł to jest 20% różnicy w cenie? Nie to prawie 50%

No i kolego skoĂącz z tymi atakami na mnie bo sobie nie życzę, swoim postępowaniem pokazujesz że to ty naprawdę w tym przypadku jesteś "Nieogarnięty" Jeszcze jeden epitet w moim kierunku i cię zgłoszę do Admina
Ostatnio zmieniony 25 mar 2012, 19:54 przez global09, łącznie zmieniany 2 razy.

Damyk

Post autor: Damyk » 25 mar 2012, 20:11

global09 pisze:Powiedzcie mi w którym momencie powiedziałem że w ASO chcieli mnie oszukać podczas sprzedaży kabla.
Tutaj:
global09 pisze:W ASO zawołali 235zł za ten komplet. Powiedzieli że mają na miejscu, ale mam zadzwonić za chwilę bo coś się dzieję z systemem.
Zadzwoniłem za godzinę i pytam o te przewody, a tam miły pan do mnie ... za komplet tych przewodów będzie 570zł...
Powiedziałem że chyba coś nie tak skoro do południa proponowali mi za te same przewody 235zł, a on na to że nie wie kto mi to proponował i taka jest cena.

Rozmawiałem ze znajomym który pracuje w ASO i stwierdził że tam mają taką politykę, że system odnotowuje wyszukiwane części i im częściej ten numer jest wyszukiwany, tym bardziej winduje sam cenę!!!

ÂŁadne rzeczy, ale tylko w ASO !!! :)
To chcieli cię oszukać czy nie? Windują te ceny, czy nie?
Proponuję ci, zadzwoĂą jutro rano do tego samego ASO, zapytaj o jakąś część, potem namów jeszcze ze 3 osoby żeby zrobiły to samo, pod koniec dnia zadzwoĂą jeszcze raz i sprawdź cenę tej części. Według twojej teorii powinna być o co najmniej 100 % wyższa.
global09 pisze:Chcesz specyfikację części z Polski razem z wyceną koĂącową ASO, mam taką specyfikację, z Niemiec razem z rachunkiem też?
Tak, chcę.
Nie pomyślałeś, że w PL była oficjalna cena ASO, z w DE promocyjna? Ostatnio kupiłem jedną rzecz w Niemczech w ASO za 229 euro, w PL kosztowała 1499 PLN, a oficjalna cena na stronie audi 449 euro. Podać ci link z EBAY i ze strony AUDI.de ?

Damyk

Post autor: Damyk » 25 mar 2012, 20:34

Zamienić na co? Na zmieniarkę MP3 - tak, na AMI - nie.

global09

Post autor: global09 » 25 mar 2012, 20:38

Nadal nie umiesz czytać, lub czytasz w pośpiechu. Nigdzie nie ma wzmianki że mówiłem o oszustwie. Dodatkowo powiedziałem że windują, ustalają sztuczne ceny na rzeczy o które ludzie "rzadko" lub w ogóle nie pytają( dla twojej wiadomości to nie jest oszustwo, bo mają swój cennik i swoją politykę), tak powiedział mi znajomy który TAM pracuje. Równie dobrze mogło być tak że sprzedawca twierdził że dokładnie wpisał numer przewodów i jak to z autopsji znam być może jednak źle wpisał numer części i pokazało mu coś zupełnie innego. Na dodatek potwierdzał mi szwagier że ten kabel, dokładnie ten 4F0 051 952A kosztuje 51EUR w
Niemczech. Gdzie prosto można przeliczyć 1EUR=4,28PLN 51EUR X 4,28PLN=218,28PLN
Co do rozrządu, to w Niemczech nie było żadnej ceny promocyjnej, kupował mi to tam także szwagier, beż żadnych upustów, rabatów. Wszedł z ulicy i zapytał się o rozrząd, miał ze sobą specyfikację części i dane samochodu.
I tyle w temacie.

Damyk

Post autor: Damyk » 25 mar 2012, 20:58

global09 pisze:Dodatkowo powiedziałem że windują, ustalają sztuczne ceny na rzeczy o które ludzie "rzadko" lub w ogóle nie pytają
global09 pisze:Rozmawiałem ze znajomym który pracuje w ASO i stwierdził że tam mają taką politykę, że system odnotowuje wyszukiwane części i im częściej ten numer jest wyszukiwany, tym bardziej winduje sam cenę!!!
Co bierzesz, że bredzisz jak potłuczony? Raz piszesz, tak, a raz tak.
Gdzie ja napisałem, że chcieli cię oszukać przy sprzedaży kabli?
Ty napisałeś, że ASO cię oszukało kilka razy.
global09 pisze:Sam zostałem kilka razy przez nich oszukany i sam w ASO kiedyś pracowałem...
Cena kabla z Etki, cennik ściągnięty ze strony z aktualizacjami: http://update1.lex-com.net/update/vw/pol/prsv122.exe
Obrazek

global09

Post autor: global09 » 25 mar 2012, 21:40

Damyk pisze: ASO podnosi ceny towaru, który mają na stanie i im nie schodzi??? Ciekawa polityka.
A do sądu to idź ty, jak cię ASO oszukało :)
ASO ma cenniki z Niemiec aktualizowane co najmniej raz w miesiącu bez możliwości ich edycji. Cena przewodów jaką podałeś nie była zawyżona, a raczej zaniżona. Więc sam nie ogarniasz, czy ktoś chciał cię oszukać, czy zrobić ci promocję.
Damyk pisze:
To chcieli cię oszukać czy nie? Windują te ceny, czy nie?
Powiedziałem - Naucz się czytać i jak widać pisać, u ciebie na wsi chyba akurat tego uczą. No chyba że miałeś za daleko do szkoły.
Wytłumacz mi także dodatkowo jak kupiłem oryginalne kable podłączeniowe Audi + kabel usb(nowe) w kwocie 250zł
Damyk pisze: Co bierzesz, że bredzisz jak potłuczony? Raz piszesz, tak, a raz tak.
Przesadziłeś, zgodnie z obietnicą poszedł raport

Damyk

Post autor: Damyk » 25 mar 2012, 22:02

Jeśli uważasz, że na allegro kupiłeś oryginalne kable, takie same jak w aso, to jesteś w dużym błędzie. Koszt wykonania takich kabli na oryginalnych częściach z serwisu to ok. 200 PLN, tak więc jeszcze ktoś zarobił na tobie 50 PLN.
Co do szkół, widzę, że to ty nie byłeś zbyt bystrym uczniem, bo Kielce to nie wieś. Jeśli w w ten sposób chcesz mnie sprowokować, to ci się nie uda.

global09

Post autor: global09 » 25 mar 2012, 22:13

Dobra, dobra.
Ciekawe skąd etykietki Audi na woreczkach i numery i znaczki
No dobrze, ale według ciebie kupiłem podróbki i tyle..
Dałem komuś zarobić, ale czy nie przyszło tobie do głowy że jednak można kupić?
Niech ci będzie

Co do Kielc, to zostawiam to bez komentarza...
Dalsza rozmowa z tobą jest na prawdę bez sensu, i weź już skoĂącz wypisywać swoje denne wypowiedzi w tym temacie.
Dla ciebie ASO jest ponad wszystko i niech tak pozostanie...

Damyk

Post autor: Damyk » 25 mar 2012, 22:23

global09 pisze:No dobrze, ale według ciebie kupiłem podróbki i tyle..
Jakie podróbki człowieczku???
Napisałem ci wyraźnie, że cena oryginalnych części do wykonania tych kabli to 200 PLN.
Ale cóż ty i tak wiesz lepiej, bo widziałeś co kupiłeś.

global09

Post autor: global09 » 25 mar 2012, 22:29

Jeśli uważasz, że na allegro kupiłeś oryginalne kable, takie same jak w aso, to jesteś w dużym błędzie.
Czyli kupiłem podróbki.
Naprawdę skoĂącz bo tylko się pogrążasz...[/quote]

Damyk

Post autor: Damyk » 25 mar 2012, 22:35

Aleś ty ciemny, jak rondel od spodu. Kupiłeś SKÂŁADAKI, może z oryginalnych części, a może nie.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Doc » 25 mar 2012, 22:36

Według prośby "global09"... temat został zablokowany.
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.

Zablokowany

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja