[ A6 C6] Wymiana mmi basic na mmi high 2g 3g itd
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C6] Wymiana mmi basic na mmi high 2g 3g itd
Znalazłem firme która wymienia systemy w audiolkach. Ja mam mmi basic ze zwyklym cd i troche mnie to denerwuje wiec szukam jak najlepszej opcjii zeby to zmienić nie sprzedawając przy tym auta.
jakby ktoś coś wiecej wiedzial o tej firme to prosze o info lub może znacie inne takie firmy.
http://www.navitechnik.pl/navi/
Mieszkam w Szwecji wiec lepiej by było mi coś znależć na północy Polski :D
ale zależy mi na gwarancjii itd więc może lepiej jest skorzystać z tego typu firmy niż z kogoś prywatnego.
Sam koszt wymiany na mmi high wycenili na 3500 zł ( oryginalne częsci plus odkodowanie). Reszta to dodatkowe opcje np. tv z mpg4 2500 zł.
Narazie to mnie interesowało.
jakby ktoś coś wiecej wiedzial o tej firme to prosze o info lub może znacie inne takie firmy.
http://www.navitechnik.pl/navi/
Mieszkam w Szwecji wiec lepiej by było mi coś znależć na północy Polski :D
ale zależy mi na gwarancjii itd więc może lepiej jest skorzystać z tego typu firmy niż z kogoś prywatnego.
Sam koszt wymiany na mmi high wycenili na 3500 zł ( oryginalne częsci plus odkodowanie). Reszta to dodatkowe opcje np. tv z mpg4 2500 zł.
Narazie to mnie interesowało.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
A możesz napisać co Ci robili i jaki miałeś system oryginalny
Ewentulnie jakiie koszty poniosłeś i kiedy to było. :D mam cichą nadzieje żę jak przyjade w kwietniu o pare procent stanieją usługi do c6 :D Bo biorąc pod uwagę moją manie doposażenia auta to ładną sumke bym w dniu dzisiejszym u nich zostawił :D

-
- Forum Audi A6 / A7
Miałem MMI BASIC PLUS z czerwonym wyświetlaczem / w bagażniku wzmacniacz, w schowku zmieniarkę na 6 CD i NAVI / - zakładałem u nich MMI 2G koszt 3500 zł, robiłem to w maju tego roku . I wszystko mam zrobione jak oryginał.A możesz napisać co Ci robili i jaki miałeś system oryginalnyEwentulnie jakiie koszty poniosłeś
A cha dokładali mi jeszcze moduł parktronika graficznego - 300 zł .
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzieki za info
raczej napewno z nich skorzystam. Ja mam tylko ten cholerny basic wiec koło 10 tys bede u nich zostawiał bo chce ten mmi high, tv, dvd, parktronic i ewentulnie navi. Może coś z jakością dzwięku czyli jakięs głośniczki lepsze. Dam znać jak już będe po operacji :D to też bede mógł ich polecić kolejnym maniakom a6 :D
Dzięki i Pozdrawiam.

Dzięki i Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
-
- Forum Audi A6 / A7
Moga zamontowac oryginalny audi ktory, tak jak piszesz nie bedzie odbieral tv w polsce , koszt 3500, a zamiennik oczywiscie nieoryginalny, który odbiera mpg4 i taki mnie interesuje bedzie kosztował około 2500.
[ Dodano: 2012-11-26, 11:06 ]
a co do sterowania to wszystko z pozycjii jak w oryginale.
. Chyba tylko tuner jest nieoryginalny a cała reszta działa jak byś miał oryginał.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2012-11-26, 11:06 ]
a co do sterowania to wszystko z pozycjii jak w oryginale.

Pozdrawiam.
-
- Forum Audi A6 / A7
Mam nadzieje że napiszesz jak to cudo się nazywa co lata po Mpeg4 i jest kompatybilne z MMIGrzegorz KKK A6 C6 2.4 pisze:a co do sterowania to wszystko z pozycjii jak w oryginale. . Chyba tylko tuner jest nieoryginalny a cała reszta działa jak byś miał oryginał.

Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
:D ja sie zapytałem tez w mailu jak długo moje przeróbki bedą trwały i troche mnie zdziwiło brak odpowiedzi bo nie gadamy tu o zarówkach za 20 zł tylko o poważnych sumach i okreśłiłem co chce zrobić wiec jak na firme z duzym doświadczeniem znają orientacyjny czas przebiegu danych czynności. Powinni troche bardziej dbać o klientów również poprzez email
co racja to racja.
P.S Jak juz dostaniesz info to podziel sie na priv albo ogólnie :0
Pozdro

P.S Jak juz dostaniesz info to podziel sie na priv albo ogólnie :0
Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Dostałem odpowiedz krótką i nic nie tłumaczącą mojego problemu
Zadałem pytanie o tuner Mpeg4 do audi a6 c6 bo jak wiadomo w Polsce takie kodowanie istnieje.
Odp.do Pana modelu Audi nie jest dostępny tuner tv mpg4
Tuner mpg 4 jest przewidziany do a6 c7 i nie będzie ona u Pana pracował

Zadałem pytanie o tuner Mpeg4 do audi a6 c6 bo jak wiadomo w Polsce takie kodowanie istnieje.
Odp.do Pana modelu Audi nie jest dostępny tuner tv mpg4
Tuner mpg 4 jest przewidziany do a6 c7 i nie będzie ona u Pana pracował
Pierwszy, najlepszy forum Audi A6 w Polsce - A6Klub.PL ! 

- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Nie macie co płakać, kupujecie do MMI 2G analogowy tuner ori od audi a do niego dowolny tuner DVB-T i śmiga aż miło... Mi niestety na razie chodzi jak stoje
Mam jedną dupiatą antenkę i jak zaraz rusze to pixeloza 

kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
-
- Forum Audi A6 / A7
Ja dostalem taka odpowiedz
Fabryczny tuner tv do tego samochodu kosztuje 3,5 tys ale nie będzie odbierał stacji cyfrowych w Polsce .
Nieoryginalny tuner który odbiera cyfrowe stacje w Polsce wraz z dvd kosztuje 2,5 tys.
No na moje rozumowanie skoro sie pytam wyraznie o audi a6 model c6, i jak pisze ze w audi znajduje sie system basic i po przerobioniu na mmi high chce miec tv na wyswietlacz to chyba nie ma innych audi a6 c6. Bo c6 chyba jest troche inna od c7 tak na oko i po pisowni inaczej wyglada.
hehe............
Chyba ze inaczej jest jak sie przerabia calośc a inaczej tylko oprograwanie. Nie wiem nie znam sie. Che miec kurdeeee ten cholerny telewizor
Unitry tam nie wsadze w pi....zde
[ Dodano: 2012-11-27, 21:48 ]
Ja napewno do nich pojade bo na forum to można różne info i za i przeciw przeczytać, rzetelne, mniej rzetelne i całkiem popaprane za przeproszeniem i tak naprawde toczy sie tu dyskusja pośredników. Najlepszy jest bezpośredni kontakt, okreslenie wymogów, sprawdzenie efektów pracy i zapłata, a jak trzeba to i reklamacja jesli ten cholerny tv nie bedzie działał a to było celem zainteresowanego
Fabryczny tuner tv do tego samochodu kosztuje 3,5 tys ale nie będzie odbierał stacji cyfrowych w Polsce .
Nieoryginalny tuner który odbiera cyfrowe stacje w Polsce wraz z dvd kosztuje 2,5 tys.
No na moje rozumowanie skoro sie pytam wyraznie o audi a6 model c6, i jak pisze ze w audi znajduje sie system basic i po przerobioniu na mmi high chce miec tv na wyswietlacz to chyba nie ma innych audi a6 c6. Bo c6 chyba jest troche inna od c7 tak na oko i po pisowni inaczej wyglada.

Chyba ze inaczej jest jak sie przerabia calośc a inaczej tylko oprograwanie. Nie wiem nie znam sie. Che miec kurdeeee ten cholerny telewizor

[ Dodano: 2012-11-27, 21:48 ]
camelllcamelll pisze:
Ja zakładałem u nich MMI 2g, klapę elektryczną i parktronik graficzny / sam moduł / byłem u nich o 9 rano i od nich wyjeżdżałem o 15:30 po południu.
Pozdrawiam
Ja napewno do nich pojade bo na forum to można różne info i za i przeciw przeczytać, rzetelne, mniej rzetelne i całkiem popaprane za przeproszeniem i tak naprawde toczy sie tu dyskusja pośredników. Najlepszy jest bezpośredni kontakt, okreslenie wymogów, sprawdzenie efektów pracy i zapłata, a jak trzeba to i reklamacja jesli ten cholerny tv nie bedzie działał a to było celem zainteresowanego