uszkodzony wzmacniacz bose
uszkodzony wzmacniacz bose
Witam. Mam problem z MMI ale podejrzewam że problem leży po stronie wzmacniacza. Wieczorem kiedy parkowałem auto w garażu audio grało bez żadnego problemu. Rano wyjeżdżając stwierdziłem brak audio. Nie działa radio, cd player i ami i wygląda to tak jakby ciągle wciśnięte było mute. Postanowiłem odłączyć aku na 30 min ale nie przyniosło to żadnego efektu. Po paru godzinach jazdy MMI wyłączyło się a gdy próbowałem włączyć no uruchomiło sie na pare sekund i znowu czarno. Czasami zdarza się że trzaśnie parę razy w głośnikach i czarno. Wydaje mi się na 99% że to wzmacniacz. Koszt naprawy w serwisie ok 800zł, używany na aukcji min 600 + CP także jeszcze drożej. Czy komuś udało się w domowych warunkach naprawić taki wzmacniacz? Mój wzmacniacz na pewno nie był zalany gdyż rozkręcałem go i nie ma oznak zalania ani spalenizny. Wydaje mi się że mogła pójść końcówka mocy ale wtedy mmi raczej by nie wyłączało się tyko po prostu nie było by głosu ja całkiem na początku. Proszę o wasze sugestie. Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zdjąłem te blachy i czyściutko z obu stron, brak widocznych przepaleń. Rozmawiałem z poprzednim właścicielem, który twierdzi, że usterkę zalewania wzmacniacza usunął w serwisie w ramach gwarancji i ma nawet gdzieś kwit na to. Stawiam bardziej na końcówkę mocy jak pisze kolega @yarowsc. Końcówki idą już z Chin także zobaczymy co z tego będzie. Dziękuję za zainteresowanie tematem. PozdrawiamWzmacniacz na 100% zalany, zajrzyj pod te blachy ekranujące. Bose najczęściej zalewa się w okolicach złącza światłowodów.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: uszkodzony wzmacniacz bose
Witam wszystkich,
Chciałbym zapytać jak skończyła się sprawa tego wzmacniacza. Faktycznie końcówki mocy?
Chciałbym zapytać jak skończyła się sprawa tego wzmacniacza. Faktycznie końcówki mocy?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Łukasz
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Re: uszkodzony wzmacniacz bose
Witam. U mnie nie grają w obu przednich drzwiach głośniki basowe te niżej. Czy to też może być wina wzmacniacza?