[a6c6] tuner radia DAB
- sir KENnY XVIII
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szymon
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Diesel
Z moich obserwacj to DAB+ ma bardziej czysty dzwięk niż zwykły DAB , może to złudzenie za sprawą dzwięku przestrzennego 
To że w radiu od 3G jest zainstalowany wzmak nie ma nic do tego ze jest w nim CP.
Wzmacniacz w nowych radiach można dezaktywowac kodowaniem , i dalej bedzie na nim CP
pozdrawiam

fabiano82 pisze:W MMI 3G radio jest razem ze wzmacniaczem tak wiec inna bajka
To że w radiu od 3G jest zainstalowany wzmak nie ma nic do tego ze jest w nim CP.
Wzmacniacz w nowych radiach można dezaktywowac kodowaniem , i dalej bedzie na nim CP

pozdrawiam
Jest RS7 Plus PERFOR 4.0 V8 TFSI
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Ktos wie czy wzmacniacz antenowy do DAB bedzie taki sam do 3G jak do 2G? Ja mam radio 061D
z DABem i mam ta wtyczke wolna a chce podlaczyc. Zastanawiam sie nad rozwiazaniem fabrycznym czyli przez wzmacniacz antenowy do szyby (avant) czy kupic uniwersalna antenke ze wzmacniaczem i puscic ja do szyby.
Mieszkam w UK - jest po co to robic uprzedzajac pytania czy gra warta swieczki:).
Pozdro.
[ Dodano: 2017-02-02, 16:51 ]
EDIT:
No to sie nie dowiedzialem od Was za wiele ale ogarnalem to inaczej i za 12 funtow:
Kupilem z eBaya antenke uniwersalna ze wzmacniaczem wbudowanym :
![Obrazek]()
Wzialem taka juz ze wtyczka pod radio Audi. Cala instalacja zajela chwile(doslownie). Przykleilem ja u nasady lewej szyby gdzie jest oryginalna antena(avant) i puscilem kabelek do radia pod tapicerka odkrecajac tylko srubke przy uszczelce bagaznika i podginajac lekko tapicerke.
Oczywiscie skrzynke z MMI trzeba bylo odkrecic od karoserii zeby ladnie kabel ulozyc i wsadzic wszystko na swoje miejsce.
z DABem i mam ta wtyczke wolna a chce podlaczyc. Zastanawiam sie nad rozwiazaniem fabrycznym czyli przez wzmacniacz antenowy do szyby (avant) czy kupic uniwersalna antenke ze wzmacniaczem i puscic ja do szyby.
Mieszkam w UK - jest po co to robic uprzedzajac pytania czy gra warta swieczki:).
Pozdro.
[ Dodano: 2017-02-02, 16:51 ]
EDIT:
No to sie nie dowiedzialem od Was za wiele ale ogarnalem to inaczej i za 12 funtow:
Kupilem z eBaya antenke uniwersalna ze wzmacniaczem wbudowanym :
Wzialem taka juz ze wtyczka pod radio Audi. Cala instalacja zajela chwile(doslownie). Przykleilem ja u nasady lewej szyby gdzie jest oryginalna antena(avant) i puscilem kabelek do radia pod tapicerka odkrecajac tylko srubke przy uszczelce bagaznika i podginajac lekko tapicerke.
Oczywiscie skrzynke z MMI trzeba bylo odkrecic od karoserii zeby ladnie kabel ulozyc i wsadzic wszystko na swoje miejsce.