[a6c6] tuner radia DAB
fakt ze sie tnie jak jest slaby sygnal, ale jakosc muzyki dorownuje CD i to jest zaleta DAB. ja w UK glownie zeby polskiej stacji posluchac w korkach. do tego to podnosi odrobine cene auta bo anglicy lubia miec takie bajerki.
[ Dodano: 2012-02-28, 21:47 ]
co do anteny w szybie to avanty maja wbudowana antene ale nie ma kabelkow do niej jak kolega wyzej wspomnial. trzeba kupic wzmazniacz i wtyczki. w ASO kosztowaly mnie czterdziesci kilka funtow, a co do lutowania na szybie to nie dokonca nie mozna. mozna tylko nie lutownica tylko takie cos w rodzju palniczka, moja lutownica ma taka koncowke. robie w szybach to wiem ze nie mozesz podgrzewac wiecej jak 180 stopni.
[ Dodano: 2012-02-28, 21:47 ]
co do anteny w szybie to avanty maja wbudowana antene ale nie ma kabelkow do niej jak kolega wyzej wspomnial. trzeba kupic wzmazniacz i wtyczki. w ASO kosztowaly mnie czterdziesci kilka funtow, a co do lutowania na szybie to nie dokonca nie mozna. mozna tylko nie lutownica tylko takie cos w rodzju palniczka, moja lutownica ma taka koncowke. robie w szybach to wiem ze nie mozesz podgrzewac wiecej jak 180 stopni.
w celach użytkowych raczej nie będziesz zadowolony zarówno z jakości (jakość dźwięku jak najbardziej w porządku ale pokrycie to już słabość) jak i zasięgu. Póki co to tylko w celach testowych i dla zabawy warto się pokusić.wojoo pisze:Warto zainwestować?
[ Dodano: 2012-03-01, 12:35 ]
a masz taki tuner DVB-t z wbudowanym tunerem radiowym ? Podaj jego nazwę to rzucę okiem i spróbuję wyczuć jak to jest w nim zorganizowane (konwersja cyfry na analog)Tomas pisze:jak jest z jakoscią stacji radiowych odbieranych na tunerach dvb-t
To co w takim razie robić bo mnie czasem krew zalewa... jakim autem bym nie jechał to w wawie wszystkie odbierają stacje w stereo a u mnie ciągle mono (czasem przez chwile jest stereo)innova pisze:w celach użytkowych raczej nie będziesz zadowolony zarówno z jakości (jakość dźwięku jak najbardziej w porządku ale pokrycie to już słabość) jak i zasięgu. Póki co to tylko w celach testowych i dla zabawy warto się pokusić.
dopytam Cię jeszcze żeby złapać trop: za miasto jak odjedziesz przykladowo 70km to nadal wszystko odbierasz ? jesteś w stanie wyjechać w trasę i przykładowo na RMF czy ZET przejechać bez zerwania ?wojoo pisze:To co w takim razie robić bo mnie czasem krew zalewa... jakim autem bym nie jechał to w wawie wszystkie odbierają stacje w stereo a u mnie ciągle mono (czasem przez chwile jest stereo)
czyli cały system antenowy masz OKNapiszę tak... nie wiem ponieważ w trasie zazwyczaj słucham nagranych płytale raczej nie zaobserwowałem takiego przypadku zeby gubił sygnał, jedynie tak jak wspominałem wariuje stereo
ja bym się przyczepił do samego tunera (nie powiem Ci wymieĂą i sprawdź bo to są koszty) i za tego się zabrał.