[ A6 C6] Telefon mmi 2G
[ A6 C6] Telefon mmi 2G
Witam. Mam w swoim aucie MMI 2G High i na tunelu środkowym mam przyciski do korzystania z telefonu, po wciśnięciu wyświetla się na wyświetlaczu na czarno zielonym tle panel sterowania telefonem ale pisze że nie jest zainstalowany. I z stąd moje pytanie . Wiecie może co muszę zrobić aby podpiąć telefon przez bluetooth ? Czy wystarczy doinstalowanie jakiegoś sterownika czy muszę dokładać jakieś moduły
Z góry dziękuję za pomoc.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam
Włączyłem zapłon, w telefonie włączyć bluetooth i w telefonie jest opcja żeby wykrył urządzenia / lub coś podobnego / i pojawiło mi się na wyświetlaczu telefonu dodatkowe urządzenie - nazwałem je i tyle.
Potem w samochodzie bluetooth przechwycił wszystkie dane z telefonu łącznie z książką adresową.
A jak nie to po zalogowaniu na forum u góry na pasku masz ,, Pliki A6 '' i tam masz instrukcję obsługi panela MMI .
Pozdrawiam
Z tego co pamiętam to ja u siebie zrobiłem tak:PioloCK pisze: Wiecie może co muszę zrobić aby podpiąć telefon przez bluetooth ? Czy wystarczy doinstalowanie jakiegoś sterownika czy muszę dokładać jakieś modułyZ góry dziękuję za pomoc.
Włączyłem zapłon, w telefonie włączyć bluetooth i w telefonie jest opcja żeby wykrył urządzenia / lub coś podobnego / i pojawiło mi się na wyświetlaczu telefonu dodatkowe urządzenie - nazwałem je i tyle.
Potem w samochodzie bluetooth przechwycił wszystkie dane z telefonu łącznie z książką adresową.
A jak nie to po zalogowaniu na forum u góry na pasku masz ,, Pliki A6 '' i tam masz instrukcję obsługi panela MMI .
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Kontakt:
PioloCK jezeli jest info ze jest nie zaistalowany bedziesz potrzebowal:
-modul bt
-wiazke elektyczna
-swiatlowod
-antene bt
-mikrofon
Montaz dosc prosty jak bedziesz potrzebowal podzespoly pisz na PW postaram sie pomoc.
-modul bt
-wiazke elektyczna
-swiatlowod
-antene bt
-mikrofon
Montaz dosc prosty jak bedziesz potrzebowal podzespoly pisz na PW postaram sie pomoc.
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-
- Forum Audi A6 / A7
Poszedłem teraz do samochodu sprawdzić, i jeżeli w telefonie wyłączę bluetooth to na ekranie MMI mam komunikat że telefon jest nie podłączony lub źle skonfigurowany.fabiano82 pisze:PioloCK jezeli jest info ze jest nie zaistalowany bedziesz potrzebowal:
Więc chyba fabiano82 ma rację.
Myślałem że nie podłączony i nie zainstalowany można podpiąć pod jedno ,, znaczenie '' .
Pozdr
Dzięki śliczne za szybką i fachową pomoc. Idę obczaić co i jak . Bo przymierzam się właśnie do wymiany panelu konsoli środkowej, bo mam w drewnie ciemnym i w okół tej ramki ozdobnej wokół gałki skrzyni biegów plamy się takie porobiły, podobnież to od potu i słońca. Zamówiłem już nowy panel i będę rozbierał tunel, więc pomyślałem że może i telefon by się przy okazji uruchomiło skoro już tunel środkowy muszę rozebrać . Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam.
EDIT; Włączyłem bluta w telefonie, przekręciłem stacyjkę, coś się przywiesiło i tak jakby coś czytało mmi ale później znów pojawił się komunikat że telefon nie jest zainstalowany
No nic trzeba będzie zebrać podzespoły i zabrać się za składanie .
EDIT; Włączyłem bluta w telefonie, przekręciłem stacyjkę, coś się przywiesiło i tak jakby coś czytało mmi ale później znów pojawił się komunikat że telefon nie jest zainstalowany

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Spróbować można, to nic nie kosztuje.
Pozdr
To że włączyłeś bluta w telefonie to jeszcze trzeba w opcjach wybrać urządzenia powiązane i wtedy zobaczysz czy w telefonie pokaże Ci bluta z auta.Włączyłem bluta w telefonie, przekręciłem stacyjkę, coś się przywiesiło i tak jakby coś czytało mmi ale później znów pojawił się komunikat że telefon nie jest zainstalowanyNo nic trzeba będzie zebrać podzespoły i zabrać się za składanie .
Spróbować można, to nic nie kosztuje.
Pozdr
fabiano82 pisze:Jezeli jest komunikat ze tel jest nie zainstalowany to na 100% nie masz bt.
Nie zgodzę się, ja posiadam BT w samochodzie i telefon dzialał, wszystko było ok, ale po aktualizacji MMI, oraz wgraniu Języka polskiego Pojawia mi się takowy komunikat i nie wiem co z tym zrobić, miał ktoś podobnie ?
[ Dodano: 2017-02-28, 13:06 ]
Chciałem podbić temat, czy ktoś się z takim czymś spotkał ? Poradziłem sobie z przyciskami w kierownicy, które nie działaly, pozmieniałem w zielonym menu, ale BT dalej nie działa. Jest możliwość wgrania starszego oprogramowania? lub ma ktoś aktualne oprogramowanie, które jest sprawdzone ?