Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C6] Symulator tunera TV z VNSmedia

Car Audio
ODPOWIEDZ
iaqbec
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Symulator tunera TV z VNSmedia

Post autor: iaqbec » 22 paź 2010, 11:31

Witam !

Czy ktoś z forum ma przyjemność posiadać symulator tunera TV jak z linku
VNS media Symulator tunera TV MMI 2G/3G

Zastanawiam się czy warto to kupić i jak się sprawuje. Oryginalnego tunera TV nie ma moim zdaniem co brać bo po pierwsze jakość analogu jest mizerna a DVB-T jest/bedzie u nas w MPEG-4 czyli hybrid na nic się zda :(. Odpada więc oglądanie TV.
Co do AV IN ten symulator wydaje się rozsądny przy czym kusi mnie możliwość sterowania odtwarzaczem DVD z poziomu MMI. Swoją drogą wie ktoś jak to jest rozwiązane ? na jakiej zasadzie mmi ma dostęp do sterowania odtwarzaczem DVD ?
Wspomniana wyżej firma z którą miałem kiedyś dawno temu do czynienia ( mają swój pierwszy komentarz na allegro odemnie :P - kolega Navik jest chyba zresztą naszym forumowiczem) oferuje odtwarzacz firmy Canva jednak nie mogę znaleźć nigdzie szczegółów dotyczących tego urządzenia.

Kolejnym nurtującym mnie pytaniem jest czy za pomocą tego symulatora poza DVD bedzie można też podłączyć org kamerkę cofania ? :)

Może sam p. Krzysztof się odezwie :] i udzieli kilku porad.

Jako że posiadam u siebie od kilku lat Densiona ( Gateway 500 ) rozważam też zakup rozwiązania Video tej firmy czyli Dension AVR może to już ktoś sobie zafundował ?

Znalazłem jeszcze rozwiązanie teoretycznie niedostępne ale może warto poczekać, bo - UWAGA ! bedzie MPEG-4 według opisu - też ta sama firma

TUNER TV Aftermarket - VNSmedia

Pozdrawiam ! <piwo>

Awatar użytkownika
Modrzej
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 174KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Modrzej » 22 paź 2010, 20:46

tylko ze gateway nie obsluguje avr densiona w porsche ,bmw mercedes tak ale audi nie . mialem juz placic za gateway 500 i avr ale gosciu zadzwonil do jakiegos specjalisty i powiedzial ze w audi avr niedziala.Szukalem na ruznych forach i niema potwierdzenia ze avr dziala. ale mam pytanie czy z ipoda mozna filmy ogladac
Aczy ktos testowal to http://cgi.ebay.co.uk/AUDI-MMI-Video-Mu ... 798wt_1139

tmr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2007
Moje auto: S6 C6
Silnik: 4.2 326KM
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: tmr » 24 paź 2010, 23:31

iaqbec pisze:Zastanawiam się czy warto to kupić i jak się sprawuje. Oryginalnego tunera TV nie ma moim zdaniem co brać bo po pierwsze jakość analogu jest mizerna a DVB-T jest/bedzie u nas w MPEG-4 czyli hybrid na nic się zda :(. Odpada więc oglądanie TV.
:) ori tuner tv analogowy - to koszt pi razy oko podobny co koszt owego symulatora...
Jakość analogu potrafi nieco zadziwić... Przy chwili wolnego czasu postaram się wrzucić gdzies kilka sekund filmiku z działania owego analogu... :) - oczywiście mowa o oryginalnych, 4 wzmacniaczowych systemach antenowych.
iaqbec pisze:Co do AV IN ten symulator wydaje się rozsądny przy czym kusi mnie możliwość sterowania odtwarzaczem DVD z poziomu MMI. Swoją drogą wie ktoś jak to jest rozwiązane ? na jakiej zasadzie mmi ma dostęp do sterowania odtwarzaczem DVD ?
qrcze... też tak jakoś to mi wpadło już dawniej w oko...
Mam jednak dziwne wrażenie, że owa canva tak samo będzie chodziła z instalacją tunera tv...
iaqbec pisze:Kolejnym nurtującym mnie pytaniem jest czy za pomocą tego symulatora poza DVD bedzie można też podłączyć org kamerkę cofania ?
na bank - tak
ponieważ to sterownik kamery ma w sobie rozdzielacz sygnału video, a nie tuner tv/symulator tunera :)

pozdr ;-)
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS

C7:
- ori kamerka, ori hak

Awatar użytkownika
ozi_dafit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Moje auto: A6 C4

Post autor: ozi_dafit » 25 paź 2010, 17:38

Ja montowalem do siebie ori tuner tv(analog) i w kielcach mam dostepnych siedem kanalow z czego 4 sa w naprawde bardzo dobrej jakosci. Antenki oczywiscie oryginalne audi(4szt)
-------------------------------------------------
410PS @780Nm
Front brake: 390x34 DBA full floating rotor with 6pot caliper
Rear brake: 356x22 full foating rotor
Active Sound Gateway Wifi
Active Suspension Control Wifi
-------------------------------------------------

luks
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: luks
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Silnik: 3.0 TDI 320KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: luks » 21 gru 2010, 16:29

ozi_dafit pisze:Ja montowalem do siebie ori tuner tv(analog) i w kielcach mam dostepnych siedem kanalow z czego 4 sa w naprawde bardzo dobrej jakosci. Antenki oczywiscie oryginalne audi(4szt)
A możesz zdradzić gdzie montowałeś i ile taka impreza kosztuje ?

Awatar użytkownika
ozi_dafit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Moje auto: A6 C4

Post autor: ozi_dafit » 22 gru 2010, 12:01

montowalem sam, ale z pomoca kolegow z forum. Mialem tylko problem z dorwaniem oryginalnych wzmacniaczy antenowych ale w koncu sie udalo.

Tomas

Post autor: Tomas » 22 gru 2010, 12:22

luks pisze:A możesz zdradzić gdzie montowałeś i ile taka impreza kosztuje ?
tuner (analog) 600-800 zl kabelki 70 zl +antenki 200-300 zl do tego montaz najlepiej wlasnoręczny :-D

luks
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: luks
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Silnik: 3.0 TDI 320KM
Skrzynia: Tiptronic

Post autor: luks » 22 gru 2010, 13:13

A jest gdzieś opisane jak to zrobić ?

iaqbec
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: iaqbec » 02 kwie 2011, 22:51

w kwestii informacyjnej - w vns media dostepne juz zestawy z emulatorem tv i tunerem dvb-t ... skusil sie juz ktos moze ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl