Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] słaba jakość obrazu... 1, 2, Polsat, TVN... moduł TV

Car Audio
ODPOWIEDZ
zeter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] słaba jakość obrazu... 1, 2, Polsat, TVN... moduł TV

Post autor: zeter » 26 lis 2010, 18:28

Witam

Otóż mam w swoim autku moduł TV na którym mogę na MMI oglądać polskie programy: (1, 2, Polsat, TVN...).
Wszystko jest niby pięknie, tyle że czasem jakość obrazu jest bardzo słaba, tzn generalnie w mieście jest ok na 1 i 2, chyba że są w zasięgu jakieś linie wysokiego napięcia - to już gorzej. Natomiast Polsat i TVN to jest zawsze bardzo słaby.
Poza terenem zabudowanym czasem jest tylko 'kasza' na Polsacie i TVN a na 1 i 2 coś jest ale bardzo słabo.
Czy ten typ tak ma? Czy jest na to jakiś sposób? Może jakiś wzmacniacz sygnału, tylko gdzie go wpiąć (gdzieś wyczytałem, że antena TV jest w ramkach szyb)?

Proszę o pomoc, jeśli ktoś ma z tym jakieś doświadczenie - generalnie jest to jakiś tam 'bajer' ale czasem fajna rzecz... parę razy byłem w trasie a leciało coś co chciałem obejrzeć ('fakty' na TVN, 'pogoda' na 1 i takie tam :-) )

Liczę na Waszą pomoc.
Pozdrawiam
zeter

Tomas

Post autor: Tomas » 26 lis 2010, 18:56

no raczej jak masz orginalne 4 wzmacniacze to nic innego nie wmyslisz ;-) ,obawiam sie ze ten typ tak ma,u mnie tak samo w miescie jest ok poza juz gorsza sprawa-pozyjemy zobaczymy za jakis czas z DAB juz pewnie nie bedzie takiego problemu :-)

zeter
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zeter » 26 lis 2010, 22:55

Witaj
Pewnie masz rację, bo gość od którego kupiłem autko w Niemczech miał na liście programów TV mnóstwo kanałów z DAB.
Dzięki za pomoc.
Dziś jak byłem na peryferiach Poznania to obraz na '1' był idealny, tak więc jak 'wiatr zawieje'.
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2010-11-26, 22:56 ]
trzeba będzie do tego przywyknąć i czekać na lepsze :-)
zeter

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja