To A5 A4 tam jest ten czujnik w 2G i 3Gmr-fix.pl pisze:Mam pewien problem. Znalazłem na jakiejś stronie takie oto zdjęcie:
Obrazek
Rozdzielczość oraz zegarek wskazują na system 2G, ale wygląd przycisków nie pasuje mi do tego co przywykłem widzieć na co dzień w 2G i 3G. Wie ktoś może co to jest? Jakaś wersja na USA czy coś podobnego?
[A6C6 2,0tdi] Różnice MMI - 2G,3G
Pomijając obecność czujnika poziomu oleju - albo będzie to 2G z inną grafiką niż w a6/a8/q7 albo dopuszczamy możliwość, że 3G może nie musi występować w wysokiej rozdzielczości, tak?Pablo200 pisze:To A5 A4 tam jest ten czujnik w 2G i 3G
Damyk pisze:Zawsze !mr-fix.pl pisze:3g charakteryzuje się wyższą rozdzielczością wyświetlacza (choć nie zawsze)
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Niestety ale lusterko pod wpływem wstrząsów/uderzenia uszkodziło się, nie da sie tego naprawić. Pozostaje wymiana lusterka, na szczęście takie lusterko kupisz już za 100zl na allegro, trzeba tylko zwrócić uwagę na jego kolor, jest 5 czy 6 odcieni.mr.Pit pisze:Kurde panowie jak już mowa o lusterku samościemniającym to u mnie coś się chyba rozszczelniło i wykapuje taki tłusty płyn. W skutek czego na samym lusterku ciągle ubywa tego obszaru samościemniającego i pewnie za parę dni będę miał już tylko zwykłe zatłuszczone od środka lustereczko. Moze ktoś się orientuje czy idzie to jakoś zregenerować, a jeżeli nie to jakie koszta nowego??
Okienko od kompasu jest z prawej strony, montowałem takie lusterko u siebieZelvaBOi pisze:Jak masz normalny fotochrom to powinno byc gladkie cale - jedynie te dwa okienka po bokach przycisku do wlaczania (lewa dioda on/off, prawy czujnik swiatla), jak jest kompas (wyswietla literki na czerwono z kierunkiem swiata w jakim sie jedzie) to jest takie male okienko ok. 1,00x0,75 cm - tylko nie pamietam czy w lewym czy w prawym rogu samego szkla na lusterku - poprostu w tym miejscu jest pod spodem maly wyswietlacz.

Tu jest opis jak to aktywować: http://mr-fix.pl/ <<fenomenalny pisze:kurce jak by ktos sie mogl wypowiediec odnosnie mozliwosci montazu "czegos" i mozliowsci uruchomienia poziomu oleju!!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: hmm?
- Rocznik: 2021
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Brak
- Paliwo: Brak
- Kontakt:
Dopiero dziś znalazłem to na forum, jutro będe próbował :DDirty pisze:Działa to w Twoim przypadku??shaqal pisze:Tu jest opis jak to aktywować: http://mr-fix.pl/ <<
Działa tylko w autach, gdzie nie trzeba tego aktywować. W silnikach, które mają czujnik poziomu oleju nie ma tradycyjnego bagnetu, tylko zaślepka zamiast niego, a ta opcja jest aktywna od wyjechania z salonu. Możliwość jej aktywacji jest przeznaczona dla ludzi, którzy np. zrobili update mmi i odczyt im zniknął.fenomenalny pisze:shaqal,czyli jednak calego posta nieprzeczytales:-) jest napsiane jak aktywowac, ale u nikogo to niedziala. a dlaczego? tego nikt nie wie:) nikt nie wie co nalezy dolozyc do auata lub co nalezy przeprogramowac w aucie by odczyt byl mozliwy:-)
W dalszym ciągu szukam numeru tego czujnika.
problem
Witam
Ja troszeczkę z boku ale w temacie.
Własnie zamontowałem sobie w q7 mmi 3 g , czli podmieniłem z 2 g.( ogólnie bosko)
Wymieniłem duże rzeczy i wszystko hula ale mam problem z nawiewem z tyłu wszystko gra natomiast z przodu działa ledwo co .
ponoc trzeba wymienic jeszcze sterownik dmuchawy . Przerabia łktos podobny temat .
I jescze mam wrażenie ze podgrzewanie foteli coś gorzej działa. Raczej wiecej nie działa niż działa(dopiero na 5 i 6 grzeje)
Ja troszeczkę z boku ale w temacie.
Własnie zamontowałem sobie w q7 mmi 3 g , czli podmieniłem z 2 g.( ogólnie bosko)
Wymieniłem duże rzeczy i wszystko hula ale mam problem z nawiewem z tyłu wszystko gra natomiast z przodu działa ledwo co .
ponoc trzeba wymienic jeszcze sterownik dmuchawy . Przerabia łktos podobny temat .
I jescze mam wrażenie ze podgrzewanie foteli coś gorzej działa. Raczej wiecej nie działa niż działa(dopiero na 5 i 6 grzeje)
tak panowie zamowilem nowy sterownik dmuchawy i zonk
okazało się ze w 2008 roku zmienili sterownik i rozni sie fundamentalnie ksztaltem i nie pasuje do obudowy dmuchawy. Oprocz tego ma wiecej w jednej wtyczce kabli. Teraz nie wiem czy jak zamowie nowa obudowe to stara dmuchawa podejdzie i czy nowa obudowa wejdzie w kanaly itd. Help
[ Dodano: 2011-03-25, 17:03 ]
Hello Wspomoże ktoś help
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
okazało się ze w 2008 roku zmienili sterownik i rozni sie fundamentalnie ksztaltem i nie pasuje do obudowy dmuchawy. Oprocz tego ma wiecej w jednej wtyczce kabli. Teraz nie wiem czy jak zamowie nowa obudowe to stara dmuchawa podejdzie i czy nowa obudowa wejdzie w kanaly itd. Help
[ Dodano: 2011-03-25, 17:03 ]
Hello Wspomoże ktoś help