Witam,
Ostatnio kupiłem głośniki bose i problem tkwi ze miałem zwykle głośniki i postanowiłem je właśnie wymienić na bose zacząłem rozbierać wymieniłem tylne głośniki i było okej po czym zaczalem wymieniać przednie i po zwiększeniu głośności przedni głośnik zaczyna przerywać, grać nie czysto i szumiec i pytanie teraz dlaczego? Dodam ze wzmaczniac nie jest z bose i czy to możliwe ze zwykły wzmacniacz nie uciąga przednich głośników? Czy jednak muszę dokupić wzmaczniac i powinno być okej?
Problem z głośnikami Bose
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Który głośnik ? Średniotonowy, czy basowy ?Dawid1450 pisze: po zwiększeniu głośności przedni głośnik zaczyna przerywać, grać nie czysto i szumiec
Podłącz dla testu na drugą stronę. Jeśli objaw przeniesie się wraz z głośnikiem - przyczyna leży właśnie w nim.
Dedykowane Moduły LED oświetlenia wnętrza-niezawodne/bezawaryjne Kontakt : PW/Mail prolumo@yahoo.com
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
W swoim aucie wymieniłem głośniki na BOSE. Działało bez opisywanych przez Ciebie objawów.
Przy ustawieniu większego poziomu głośności rzadko dało się słyszeć charakterystyczne puknięcie.
Nie sprawdzałem ale prawdopodobnie głośnik basowy Bose ma mniejszą impedancję niż ten od "DSP". Dlatego też końcówka mocy wzmacniacza DSP "ma co robić".
Do głośników Bose polecam montaż dedykowanego wzmacniacza Bose. Różnica jest wyraźna (na plus).
Przy ustawieniu większego poziomu głośności rzadko dało się słyszeć charakterystyczne puknięcie.
Nie sprawdzałem ale prawdopodobnie głośnik basowy Bose ma mniejszą impedancję niż ten od "DSP". Dlatego też końcówka mocy wzmacniacza DSP "ma co robić".
Do głośników Bose polecam montaż dedykowanego wzmacniacza Bose. Różnica jest wyraźna (na plus).
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
Problem rozwiąże zmiana wzmacniacza na Bose.
Wzmacniacz ASK (DSP) wymaga większej impedancji głośników basowych na wyjściu.
Wzmacniacz ASK (DSP) wymaga większej impedancji głośników basowych na wyjściu.
Dedykowane Moduły LED oświetlenia wnętrza-niezawodne/bezawaryjne Kontakt : PW/Mail prolumo@yahoo.com
- tomnik
- Forum Audi A6 / A7
Na Forum znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. Wystarczy poszukać.
Np. Jedna z ważniejszych -a6-c6-system-bose-do-c6-vt43451,30.htm#826810 i czytaj dalej.
Np. Jedna z ważniejszych -a6-c6-system-bose-do-c6-vt43451,30.htm#826810 i czytaj dalej.