[ A6 C6] nie dziala mi MMI,cd,sat nav i wszystkie przyciski
Witam, u mnie właśnie zalało komponenty płynem z peknietego wezyka. MMI nie działa. Ekran odpala sie na kilka sekund i gaśnie. Po podłączeniu kompa nie można sie połączyć ze żadnym z komponentów tak wiec nie wiem z którym jest coś nie tak. Z tego co udało mi sie znaleźć na necie to to ze nawet jak zakupie zamienny komponent to nie jest to takie proste z wymiana. Z reszta ja nawet nie wiem który jest do wymiany. Szukam pomocy. Mieszkam w uk.
Witam. Wszystko naprawione
. Udałem sie z tym problemem do salonu Audi i okazało sie ze serwis naprawił wszystko ze względu na wadę fabryczna wezyka w konsekwencji której zalało MMI system. Musiałem jedynie zapłacić za podstawowy serwis (wymianę oleju i filtra) za jedyne 159 funtów ale to niska cena biorąc pod uwagę ile musiał bym zapłacić za naprawę MMI. Trzeba przyznać ze audi dba o swojego klienta. Pozdrawiam i dziękuje serdecznie wszystkim którzy pomogli na pw.

Nie działa Navi radio , nie scieci sie cały tunel. Pomocy
Witam. Czy ktoś z Was rozwiazał problem z nie działającym wyswietlaczem (navi,radio , i t d).
jesli ktoś cos mogłby doradzić to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
jesli ktoś cos mogłby doradzić to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Roberto11
przy podpinaniu akumulatora w A6C6 pomyliłam bieguny. Radio zdechło. Ale żaden bezpiecznik w bagażniku - u mnie zjarało 4 bezpieczniki od strony kierowcy w kokpicie. Po wymianie radio działa. Także proponuje przeszukać wszystkie bezpieczniki i te które się spaliły wymienić. Sądze że to pomoże bez resetów mmi czy wymiany modułów- wystarczy przetrzepać wszystkie bezpieczniki w aucie a zacząć od strony przy drzwiach kierowcy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CAGB 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [ A6 C6] nie dziala mi MMI,cd,sat nav i wszystkie przyciski
Witam
Mam pytanie
Przez noc miałem uchylona szybę od St kierowcy a padało w nocy… moja wina bo nie zamknąłem szyby
Problem wyglada tak ze wsadzam kluczyk to auto odpala ekran mmi również ,muzyka leci lecz nie da się zmienić stacji,podglosnic itp przyciski chwile działają ale potem żaden z nich nie reaguje pomimo ze muzyka leci ekran swieci. Tempomat również nie działa jak i czujnik pasa bezpieczeństwa . Zapinam pas a auto mi nie chce zwolnić ręcznego sam . Zwolnię sam to pika przez chwile aż przestanie lecz ikonka od pasów dalej swieci
Wyczytałem na vagu audi 02261 blad usunąłem ale mmi dalej zawieszone i się wyłącza i włącza
Panel do wymiany ?
Mam pytanie
Przez noc miałem uchylona szybę od St kierowcy a padało w nocy… moja wina bo nie zamknąłem szyby
Problem wyglada tak ze wsadzam kluczyk to auto odpala ekran mmi również ,muzyka leci lecz nie da się zmienić stacji,podglosnic itp przyciski chwile działają ale potem żaden z nich nie reaguje pomimo ze muzyka leci ekran swieci. Tempomat również nie działa jak i czujnik pasa bezpieczeństwa . Zapinam pas a auto mi nie chce zwolnić ręcznego sam . Zwolnię sam to pika przez chwile aż przestanie lecz ikonka od pasów dalej swieci
Wyczytałem na vagu audi 02261 blad usunąłem ale mmi dalej zawieszone i się wyłącza i włącza
Panel do wymiany ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CAGB 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: [ A6 C6] nie dziala mi MMI,cd,sat nav i wszystkie przyciski
Witam ponownie
Znowu mam problem z mmi
Ostatnim razem nie działały przyciski bo napadało,woda wyschła i działały dalej aż do teraz . Zostawiłem auto z podpiętym transponderem do zapalniczki samochodowej (to urządzenie bluetooth co sparuje z autem i można wyszukać frekwencje na radiu i puszczać muzykę z tel)
Otóż po 3 dniach idę do auta auto ledwo odpaliło bo aku pociągnął ten transponder. Po czym błąd hamulca ręcznego ale usunąłem go vagiem
Po czym przyciski na panelu mmi przestały się podświetlać ,po mimo to mogłem joisyikiem obracać prawo lewo i działało,naciskałem na joistick to też reagowało,wszystkie przyciski działały prócz Radio (lampka przy przycisku radio jak i inne przyciski podświetlają się w momencie gdy wsiadam do auta . Dzień później zaczęły się podświetlać lewe przyciski na panelu tzn navi car setup i coś tam jeszcze a prawą stroną radio media tel nadal nie... A dzisiaj nagrzebalem trochę w vagu i całkowicie przestało działać i przyciski i wyświetlacz się po 3 sek wyłączał i muzyka nie leciała . Przywróciłem adaptacje i kodowania z wartościami z przed kilku dni i mmi ożyło natomiast przyciski całkowicie się nie podświetlają i nie reagują ...
Sorry ,w tak rozlegle opisałem ale chciałem jak najlepiej wytłumaczyć
Dziękuję za każdą pomoc i radę
Pozdrawiam
Znowu mam problem z mmi
Ostatnim razem nie działały przyciski bo napadało,woda wyschła i działały dalej aż do teraz . Zostawiłem auto z podpiętym transponderem do zapalniczki samochodowej (to urządzenie bluetooth co sparuje z autem i można wyszukać frekwencje na radiu i puszczać muzykę z tel)
Otóż po 3 dniach idę do auta auto ledwo odpaliło bo aku pociągnął ten transponder. Po czym błąd hamulca ręcznego ale usunąłem go vagiem
Po czym przyciski na panelu mmi przestały się podświetlać ,po mimo to mogłem joisyikiem obracać prawo lewo i działało,naciskałem na joistick to też reagowało,wszystkie przyciski działały prócz Radio (lampka przy przycisku radio jak i inne przyciski podświetlają się w momencie gdy wsiadam do auta . Dzień później zaczęły się podświetlać lewe przyciski na panelu tzn navi car setup i coś tam jeszcze a prawą stroną radio media tel nadal nie... A dzisiaj nagrzebalem trochę w vagu i całkowicie przestało działać i przyciski i wyświetlacz się po 3 sek wyłączał i muzyka nie leciała . Przywróciłem adaptacje i kodowania z wartościami z przed kilku dni i mmi ożyło natomiast przyciski całkowicie się nie podświetlają i nie reagują ...
Sorry ,w tak rozlegle opisałem ale chciałem jak najlepiej wytłumaczyć
Dziękuję za każdą pomoc i radę
Pozdrawiam