Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6 Avant] Nawigacja MMI w Audi A6 C6 Avant 2.0 TDI 140K

Car Audio
ODPOWIEDZ
MILKMAN
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C6 Avant] Nawigacja MMI w Audi A6 C6 Avant 2.0 TDI 140K

Post autor: MILKMAN » 30 lip 2011, 20:36

Witam

Niedawno kupiłem używaną Audi A6 C6 Avant 2.0 TDI 140KM. Pojazd ma wbudowany komputer pokładowy MMI, w którym jest również nawigacja. Moi koledzy z pracy ściągnęli mi najnowsze mapy na płytę i zaistalowałem je sobie bez żadnego problemu, jednak kiedy wybrałem się w dłuższą podróż i przez większość czasu nawigacja działała bez zarzutu ,ale kiedy zatrzymałem się na postój na stacji benzynowej i chciałem po niej ruszyć w dalszą drogę na ekranie nawigacji pojawił się komunikat "Please check the nawigation's DVD". Wymieniałem płytę 2-krotnie i bez skutku. Jednak po paru godzinach. kiedy ponownie się zatrzymałem i po przerwie ruszyłem dalej , nawigacja włączyła się, jednak mapa zostawała w bezruchu. Według niej cały czas stałem w miejscu. Na wyświetlaczu za kierownicą natomiast, zaprogramowana trasa postępowała normalnie. Co prawda bez mapy, ale zakręty itp. wszystko się zgadzało. Wyświetlacz główny pokazywał też odległość od celu i przewidywany czas dojazdu. Kiedy dojechałem natomiast na miejsce i zgasiłem , a następnie ponownie włączyłem silnik nawigacja działała w 100%. Naprawdę nie wiem co się dzieje i proszę o w miarę szybką pomoc gdyż niedługo wyjeżdżam na wakacje za granicę i nawigacja będzie mi potrzebna.

lukasz11402
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lukasz11402 » 30 lip 2011, 21:25

milkman, ja miale te same obiawy jak ty,wyjolem czytnik dvd navi rozkrecilem i wyczyscilem laser i smiga jak trzeba, wkladam plyte wczytuje w ciągu paru sekund tak samo jak wpisuje jakis adres to przelicza kilometry i trase w 3-5sekund a przed wyczyszczeniem mialem obiawy takie jak ty masz!!
pozdrawiam!![/b]

Awatar użytkownika
Arrni
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Arni
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Arrni » 31 lip 2011, 00:49

umnie tylko raz sie tak stalo wystarczylo wylaczyc zaplon reset mmi nic nie dal, powod tego jak dotad nieznany :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja