nagłosnienie orginalne a bose
-
- Forum Audi A6 / A7
nagłosnienie orginalne a bose
witam zastanawiam się nad zmianą fabrycznego nagłośnienia w mojej a6 na bose pytałem dzisiaj i dostałem informację w sklepie z allegro ze głośniki pasują ale żeby grały tak bose muszę zmienić na wzmacniacz bose.Moje pytanie jest następujące czy warto zmieniać jeśli tak to czy wzmacniacz bose pasuje w miejsce oryginalnego i czy wystarczy przełożyć nie robiąc nic z elektryką prosiłbym o szybką odpowiedz.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
z opinii na forum wynika, że nie ma aż tak znaczącej różnicy między bose a "zwykłym" nagłośnieniem aby opłacało się wydawać na to kasę. lepiej zainwestować w lepsze głośniki i radio. sam w mojej TT mam bose i dupy nie urywa, wcześniej w a6 miałem nagłośnienie concert i jakoś wydaje mi się, że tam grało lepiej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Re: nagłosnienie orginalne a bose
Glosniki sa plug n play ale jest ich wiecej w bose np centralny ktory musisz zalozyc i przeciagnac kabelki.frankopiotr pisze:witam zastanawiam się nad zmianą fabrycznego nagłośnienia w mojej a6 na bose pytałem dzisiaj i dostałem informację w sklepie z allegro ze głośniki pasują ale żeby grały tak bose muszę zmienić na wzmacniacz bose.Moje pytanie jest następujące czy warto zmieniać jeśli tak to czy wzmacniacz bose pasuje w miejsce oryginalnego i czy wystarczy przełożyć nie robiąc nic z elektryką prosiłbym o szybką odpowiedz.
Wzmacniacz ma ta sama wtyczke ale inne oblozenie pinow, wiec musisz albo poprzekladac kabelki w zlaczcce albo zrobic odpowiednie crosovania we wzmacniaczu albo wymienic wiazke;)
Roznicy dzwiekowej duzej nie ma choc jest wyczuwalna, gdzies w warsztacie jest moj temat modyfikacji pod sprzet aftermarket.
- sosna
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Kontakt:
Radio???? :shock: Mowa przeciesz jest o C6 kolego takze sterowanie jest z MMIst.john pisze:nie opłaca się - zainwestuj w porządne 16stki i radio przede wszystkim (oczywiście wygłuszenie drzwi matą na dzień dobry). Jeżeli lubisz masaże to mała skrzynka w kuferku z 30cm głośnikiem wiele miejsca nie zajmie a Bose się przy tym schowa.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.7T BEL 265KM
- Skrzynia: Manual
DLS to bardzo dobry sprzet audio.Mazdomania pisze:Jak dla mnie szkoda $$$ na BOSE. Mam u siebie i jakoś dźwięk nie powala (albo mi słoń na ucho nadepnął). W drugim aucie mam nagłośnienie marki DLS i jest różnica "niebo, a ziemia" na + dla DLS (ja na markach głośników się nie znam, więc nawet nie wiem jaka to "półka" jakościowo-cenowa)
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Silnik: 3.0 220KM
- Kontakt:
Bose ma 13 cm glosniki z bass reflex'em, w DSP audio pasuja 16cm glosniki nawet aftermarketowe, wiec lepiej "tuningowac" DSP... wieksza membrana glosnika = nizsze zejscie basu.0x4B25A pisze:Dokładnie tak... i to bardziej na CD widać różnicę z racji jakości dźwięku... na radiu jest baaardzo podobnie/tak samo..._Bartek_ pisze:Jedyna różnica jaka jest to taka, że w BOSE bardziej dudni bass. Nic poza tym...
Pozdrawiam