Tomas pisze:
oglądalem nie powalilo mnie na kolana

to w takim razie av w samochodzie nie jest dla Ciebie. No chyba ze chinczycy zrobia tanie zamienniki ekranow na full HD i samochodowe BlueRay'a - moze wtedy Cie powali
Tomas pisze:
fabrycznie masz blokade w trakcie jazdy tylko rodacy ją odblokowują ale jak dla mnie w trakcie jazdy oglądanie jest zbyt niebezpieczne
no to faktycznie, jesli nie masz podzielnej uwagi i nie potrafisz sie skupic na kilku rzeczach jadac autem (obserwowanie drogi, zegarow, rozmowa przez tel, navi na FIS itp) to lepiej skoncentruj sie na samym jezdeniu - bedzie bezpieczniej dla Ciebie i innych. mi akurat to nie sprawia problemu...
Tomas pisze:
wlasnie podstawowym tunerem w c6 jest analog hybryda to extra doposazenie
hybryda jest seryjnie w kazdym polifcie. pewnie przedliftem byl analog...
Tomas pisze:
tuner analog 500 zl +dolozenia FBAS do sterownika mmi 200-300 zl i masz orginal sterowanie z poziomu mmi i masz tv analog wiadomo gorsza jakosc ale jest (w twoim przypadku nie masz tv tylko same adaptery ),i sterowanie nie z poziomu mmi tylko pilotami ktore są w komplecie z tymi adapterami
czyli cena wychodzi taka sama.
sterowanie z MMI masz tylko wyborem zrodla - podlaczonej zmieniarki dvd i innych urzadzen juz nie obsluzysz przez MMI i musisz korzystac z dostarczonych do nich pilotow.
Korzystajac z adaptera przelaczanie zrodla tez jest z poziomu MMI (przyciskami) i zaden pilot do tego nie jest potrzebny. W moim przypadku akurat mam tv...
Tomas pisze:
dla mnie 1700 za tuner + 800 zl za adaptery to akurat zbyt duzo zeby cieszyc się tv DVB -t w samochodzie

i tu sie akurat roznimy, ale nie pierwszy raz...
poniewaz dyskusja nam sie rozkreca to napisz prosze jaka instalacje masz u siebie a jakie ew mialas? Lubie rozmawiac o konkretnych przypadkach, a nie teoretyzowac - to ostatnie przerabialem w szkole...