Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

Moduł USB lub inny. Odtwarzanie MP3 w samochodzie

Car Audio
ODPOWIEDZ
Guri321
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Moduł USB lub inny. Odtwarzanie MP3 w samochodzie

Post autor: Guri321 » 12 mar 2016, 14:25

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :)

Wiem, że było poruszane wiele tematów na temat różnych instalacji umożliwiających odtwarzanie muzyki za pomocą Pendrive'a - USB czy też z telefonu.

Jestem totalnie świeży w tym temacie, więc mam dla was parę pytań licząc, że Mi pomożecie :]

Model mojego Audi - A6 C6 z roku 2008. Wnioskuje po tym, że posiadam tzw. "MMI 2G" jednakże mogę się mylić i nie wiem po czym tak naprawdę mogę wnioskować.

Przechodząc do pytania, chcę wiedzieć jaki sposób umożliwiający odtwarzanie MP3 będzie najskuteczniejszy, najbezpieczniejszy. [EDYTOWANE] Jeżeli już ten Dension Gateway 500 to jaki i w jaki sposób zamontować?

Rozważam pomiędzy "Moduł USB Driveen do Audi MMI 2G" myślicie, że to dobry pomysł?

Z Góry przepraszam jeżeli temat jest niezgodny z regulaminem lub umieszczony jest w złym miejscu, w tym przypadku proszę o przeniesienie go.

POZDRAWIAM :>

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 13 mar 2016, 14:47

Guri321, Najlepszy to oczywiście będzie zamontowanie oryginalnego systemu AMI. Dension to nic innego jak jego kopia. Podłączenie jest bardzo proste i poradzisz sobie sam. Tutaj masz jak to zamontować :

a6-c6-ami-audi-music-interface-podlacze ... t19415.htm

Jeżeli jednak zdecydujesz się na DENSION to montaż będzie taki sam.

Na obu systemach będziesz miał wszystko wyświetlane na ekranie od MMI

boguki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: boguki » 01 kwie 2016, 16:08

Na początku witam wszystkich.

Jestem od niedawna na forum jako, jak również niedawno stałem się posiadaczem A6 C6 z uszkodzoną zmieniarką niestety (jest niewielka nadzieja że da się ją jeszcze naprawić), również zainteresowałem się tym modułem Driveena ze stronki: http://sklephadron.pl/dedykowane/1238-m ... mi-2g.html (jeśli jest to niezgodne z regulaminem to odmina proszę o edytowanie) na alledrogo też można znaleźć.

Czy ktoś już montował to u siebie?
Zastanawia mnie jedno czy przez ten moduł była by możliwość wgrania nowszego softu do mmi i spolszczenie go....:)

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 06 kwie 2016, 16:36

boguki, To co podałeś w linku podpina się pod zmieniarkę światlowodem. Nie ma to wpływu na system MMI, więc wgrac spolszczenie bez problemu będziesz mógł. Montowałem u kolegi Densiona (podobne) i zero problemu było.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl