Moduł radia A6 C6
Witam!Screw pisze:Tam jest coś w instalacji nawalone . Znajdź zasilanie ( masz
Tam chyba tylko 3 kable) i potestuj to miernikiem.
Przy CP miałbyś przerwę w dźwięku co 3 sekundy, równo.
Przeczytałem cały temat z zainteresowaniem i właśnie to zdanie cytowane tutaj dało mi wiele do myślenia o moim problemie!
To teraz po kolei.
Tym audi jeżdżę już jakis czas. Zawsze wszystko pięknie działało. Miałem telefon w podłokietniku, dokupiłem i zamontowałem jakieś pół roku temu moduł bluetootha (korzystając z opisu na tym forum, zmieniając WAGiem odpowiednie parametry). Wszystko pięknie działało. Ostatnio wskutek mrozów akumulator odmówił rano współpracy. Podłączyłem prostownik, podładowałem odpaliłem i wszystko było OK. Po przyjeździe do domu sprawdzałem "low batery" - 50%. Podłączyłem prostownik (elektroniczny) i zostawiłem na noc.
Rano po wyjeździe z domu zdążyłem się połączyć jeden raz telefonem, następnie włączyłem CD (odtwarzacz na 6 płyt) i cała elektronika audio odmówiła współpracy. Radio gra w systemie przerywanym (3 sekundy gra i na 3 sekundy się wyłącza), odtwarzacz wyświetla płyty ale nie odtwarza żadnej, (płyta się kręci bo słuchałem) i z pokrętła po przełączeniu na inny utwór, wraca na pierwszą pozycję a w głośnikach cisza, telefon nie działa a radio tak jak pisałem.

Za wszelkie podpowiedzi będę ogromnie wdzięczny.

Aha! Jeszcze sprawdzałem WAGiem błędy - był jakiś nieznany błąd radia spowodowany zbyt niskim napięciem i po wykasowaniu już się nie pojawił.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
podaj mi numer błędu, czy to jest numer 02095 ?
CP objawia się tak:
- na module głównym MMI nie ma dźwięku (nie można pogłośnić)
- na zmieniarce CD muzyka przerywa co 2 sek.
- na radiu FM tak samo - przerywa co 2 sek.
- na wzmacniaczu gra jedna strona i nie ma basu
CP objawia się tak:
- na module głównym MMI nie ma dźwięku (nie można pogłośnić)
- na zmieniarce CD muzyka przerywa co 2 sek.
- na radiu FM tak samo - przerywa co 2 sek.
- na wzmacniaczu gra jedna strona i nie ma basu
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
O jak miło że ktoś zainteresował się tematem.
Kodu błędu nie wyświetliło, tylko miałem na WAGu "nieznany kod błędu" w kanale dotyczącym radia. Po skasowaniu nie wywala żadnych blędów
- stacje radiowe trudno przełączyć ale da się, MMI wyświetla stacje normalnie, na FISie mrugają w
takcie "jest głos, nie ma głosu" czyli co 3 sekundy, pod warunkiem że jest przełączone na kierownicy, podgłośnić da się zarówno z kierownicy jak i z pkrętla na tunelu, poziom głosu nie wyświetla się,
- zmieniarka wogóle nie daje głosu, płyty połyka i wypluwa normalne,
- ciężko odsłuchać ale wydaje mi się że w ciągu tych 3 sekund co radio gra normalnie, grają obydwie strony razem z zakresem tonów niskich
- telefon przez BT głośnomówiący da się odebrać, ale nie przyciskami na kierownicy tylko na tunelu i rozmowa przerywa co 3 sekundy (to samo zauważyłem dzieje się z nawigacją jak działa)
Próbowałem jeszcze teraz sprawdzić czy są jakieś błędy na radiu kanał 56 i telefonie kanał 77. Na radiu brak błędów, z telefonem w kan 77 nie da się połączyć, tak samo jak z systemem nagłaśniającym.
I jeszcze jedno - z ostatniej chwili - wszedłem w kanał 19 Magistrala pomostu gateway - uszkodzenie - błąd 00384 - magistrala optyczna - zamknięty. Nie bardzo jarzę ocb ale może to jest ta usterka, która mnie prześladuje? Ale to chyba nie to, bo po wykasowaniu nie powrócił.

Kodu błędu nie wyświetliło, tylko miałem na WAGu "nieznany kod błędu" w kanale dotyczącym radia. Po skasowaniu nie wywala żadnych blędów
- stacje radiowe trudno przełączyć ale da się, MMI wyświetla stacje normalnie, na FISie mrugają w
takcie "jest głos, nie ma głosu" czyli co 3 sekundy, pod warunkiem że jest przełączone na kierownicy, podgłośnić da się zarówno z kierownicy jak i z pkrętla na tunelu, poziom głosu nie wyświetla się,
- zmieniarka wogóle nie daje głosu, płyty połyka i wypluwa normalne,
- ciężko odsłuchać ale wydaje mi się że w ciągu tych 3 sekund co radio gra normalnie, grają obydwie strony razem z zakresem tonów niskich
- telefon przez BT głośnomówiący da się odebrać, ale nie przyciskami na kierownicy tylko na tunelu i rozmowa przerywa co 3 sekundy (to samo zauważyłem dzieje się z nawigacją jak działa)
Próbowałem jeszcze teraz sprawdzić czy są jakieś błędy na radiu kanał 56 i telefonie kanał 77. Na radiu brak błędów, z telefonem w kan 77 nie da się połączyć, tak samo jak z systemem nagłaśniającym.
I jeszcze jedno - z ostatniej chwili - wszedłem w kanał 19 Magistrala pomostu gateway - uszkodzenie - błąd 00384 - magistrala optyczna - zamknięty. Nie bardzo jarzę ocb ale może to jest ta usterka, która mnie prześladuje? Ale to chyba nie to, bo po wykasowaniu nie powrócił.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
być może światłowody niedomagają...
wrzuć autoscan jak mówi Jarek
wrzuć autoscan jak mówi Jarek
Ochrona komponentu online, także zdalnie.