[ A6 C6] Jak włączyć TMC?
[ A6 C6] Jak włączyć TMC?
Witam. Może ktoś mi podpowie jak włączyć funkcję TMC. Niedawno zapodałem sobie nawigację do mojego autka. Wszystko działa ładnie pięknie, NAVI sprawuje się super, ale TMC jest przekreślone. Niby mi to aż tak potrzebne nie jest, ale fajnie byłoby to mieć przy okazji
Grzebałem trochę w ustawieniach, szukałem na forum ale nic z tego. Dodam,że jestem w UK. Pozdro.
![Obrazek]()

Vorsbrung durch Technik
- alexpulawy
- Forum Audi A6 / A7
- Adxs
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Po wsadzeniu nowego akumulatora - chyba był jakiś błąd bo pokazało mi TMC aktywne w PL. Ale po ponownym uruchomieniu radia już było przekreślone 
W ogóle można jakoś wykupić TMC na Polske ?
![Obrazek]()

W ogóle można jakoś wykupić TMC na Polske ?
kontakt administratora:
Polecam!
Polecam!
- pama
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Tomasz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Adxs,
Skrot TMC jak wiadomo, to Traffic Message Center/Channel i jest dostepny poprzez stacje radiowe na danym obszarze!
W PL nie ma ( ja nie zanotowalem i dlugo nie bedzie) no chyba ze ze Slowacji czy Czech..
Programy, informacje o korkach/utrudnieniach sa nadawane przez naszych sasiadow.. ale niestety w PL.
TMC to nie jest cos, co mozna kupic:)W ogóle można jakoś wykupić TMC na Polske ?
Skrot TMC jak wiadomo, to Traffic Message Center/Channel i jest dostepny poprzez stacje radiowe na danym obszarze!
W PL nie ma ( ja nie zanotowalem i dlugo nie bedzie) no chyba ze ze Slowacji czy Czech..

Programy, informacje o korkach/utrudnieniach sa nadawane przez naszych sasiadow.. ale niestety w PL.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Kontakt:
Nie tylko przez fale radiowe (czyli przez technologię RDS-FM) ale również przez DAB oraz radio satelitarne.pama pisze:TMC to nie jest cos, co mozna kupic:)
Skrot TMC jak wiadomo, to Traffic Message Center/Channel i jest dostepny poprzez stacje radiowe na danym obszarze!|
Tak jak np. Sirius wymaga opłaty abonamentu, tak samo istnieją komercyjne "rozgłośnie" TMC.