Witam wszystkich,
Jestem nowy na forum, i mam takie pytanie bo szukam wszędzie cos poznajdywałem ale nie do konca, szukam jak mogl bym podlaczyc wzmacniacz do systemu bose? czy da rade jakos podpiac się bez ciecia kabli czyli metoda plug& play czy trzeba kupować rca konwerter? gdzie to się podpiac i jak to zrobić?
Z góry dzięki.
Jak podlaczyc wzmacniacz do bose?
Mam zestaw bose mmi 3g czyli dvd z 2 slotami na karty sd oraz zmieniarka plyt w schowku, a chciał bym podlaczyc wzmacniacz i subwoofer dodatkowo, wszystko wiem jak podlaczyc robilem to tysiące razy tylko chodzi mi o to jak podpiac czincze żeby szedł sygnal z glosnikow do wzmacniacza czy da się to jakos zrobić kupic żeby było plug&play czy trzeba się wpinac mieszac w kablach?predki pisze:A co masz w aucie jaki wzmacniacze jakie głośniki
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
konwerter RCA z tego co pamietam. Kolega Predki ktory sie wypowiadal powyzej kiedys mi linka podrzucal jak ktos to robil. Ogolnie jest to do zrobienia.
Kable glosnikowe sa w lewym boczku bagaznika i jest duza czarna 32 pinowa wtyczka tam. Jest tez wyjscie z radia ktore ma wbudowany wzmacniacz ale nie wiem czy przy kodowaniu radia na zewnetrzny wzmacniacz czy te piny w ogole sa aktywne. Musialby sie ktos kto to przerabial wypowiedziec. Ja mam te piny aktywne bo nie mam wzmacniacza bose. Koledze zakladalem taki sam zestaw jak u siebie i radio mialo domyslnie bose zakodowane to dzwieku w ogole nie mial az nie zmienilem kodowania.
Okablowanie do bose/bez bose sie rozni - trzeba piny pozamieniac i przepinasz sygnaly do radia jak nie masz wzmacniacza ale u Ciebie takiego zabiegu nie bedzie trzeba wykonywac:)
Pozdro
Kable glosnikowe sa w lewym boczku bagaznika i jest duza czarna 32 pinowa wtyczka tam. Jest tez wyjscie z radia ktore ma wbudowany wzmacniacz ale nie wiem czy przy kodowaniu radia na zewnetrzny wzmacniacz czy te piny w ogole sa aktywne. Musialby sie ktos kto to przerabial wypowiedziec. Ja mam te piny aktywne bo nie mam wzmacniacza bose. Koledze zakladalem taki sam zestaw jak u siebie i radio mialo domyslnie bose zakodowane to dzwieku w ogole nie mial az nie zmienilem kodowania.
Okablowanie do bose/bez bose sie rozni - trzeba piny pozamieniac i przepinasz sygnaly do radia jak nie masz wzmacniacza ale u Ciebie takiego zabiegu nie bedzie trzeba wykonywac:)
Pozdro
No wlasnie cos znalazłem wczoraj ze trzeba wpiąć rca konwerter w piny od subwoofera które ida do wzmacniacza, lub tez jest 2 opcjia można kubic taki konwerter na swiatlowodach ze nie trzeba nic się wpinac tylko w swiatlowody. Zobacze dzisiaj sprobuje się wpiąć w ta wielka wtyczke i zobaczymyScrew pisze:konwerter RCA z tego co pamietam. Kolega Predki ktory sie wypowiadal powyzej kiedys mi linka podrzucal jak ktos to robil. Ogolnie jest to do zrobienia.
Pozdro