[A6 C6 3.0 TDI] Jak podłączyć telefon SE K750i, bluetooth
... niestety mam dla Ciebie smutna wiadomosc ...
... nie podlaczysz zewnetrznego telefonu po bluetooth do tego zestawu , pod ten telefon mozesz tylko wlozyc sima w podlokietnik ... zgaduje ze samochod z roku 2005 rocznik modelowy 2006 i stary modul bluta ... chodz po mocy silnika wygladaloby na nowszy , nie wiem dokladnie do kiedy montowali te stare moduly
Bluetooth jest tam uzywany tylko do polaczen ze sluchawka Motki ...
... w sumie latwo to naprawic bo mozesz w prosty sposob zmienic modul bluetooth na nowy , ale z tego co mi wiadomo wtedy nie bedzie juz dzialac sluchawka w podlokietniku ... za to podlaczysz zewnetrzny telefon z kontrola ksiazki tel. itd.
mam nadzieje ze pomoglem
szkoda tylko ze musialem przekazac tak marne wiadomosci ....
pozdrawiam !
... nie podlaczysz zewnetrznego telefonu po bluetooth do tego zestawu , pod ten telefon mozesz tylko wlozyc sima w podlokietnik ... zgaduje ze samochod z roku 2005 rocznik modelowy 2006 i stary modul bluta ... chodz po mocy silnika wygladaloby na nowszy , nie wiem dokladnie do kiedy montowali te stare moduly
Bluetooth jest tam uzywany tylko do polaczen ze sluchawka Motki ...
... w sumie latwo to naprawic bo mozesz w prosty sposob zmienic modul bluetooth na nowy , ale z tego co mi wiadomo wtedy nie bedzie juz dzialac sluchawka w podlokietniku ... za to podlaczysz zewnetrzny telefon z kontrola ksiazki tel. itd.
mam nadzieje ze pomoglem

pozdrawiam !
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2009, 23:27 przez iaqbec, łącznie zmieniany 1 raz.
modul znajdziesz jakis uzywany na allegro ... z tego co poleca sie na dzien dzisiejszy - powinien to byc modul Temic z softem 1130 lub nowszym o ile sie uda dorwac ...
przy odrobinie zylki technicznomechanicznoelektrycznej
wymienisz go sam , skrzynka modulu bluta jest pod siedzeniem kierowcy , pod tapicerka w czarnej obudowie ... z tego co sie orietuje wystarczy przelozyc modul i bedzie dzialac ...
polecam ... bo telefon motki w podlokietniku , pomimo iz kosztuje krocie w audi przy konfigurowaniu nowego autka , jest moim zdaniem malo uzyteczny ... chociaz chyba te najnowsze z kolorowym wyswietlaczem , umozliwiaja juz podlaczanie zewnetrznych telefonow bluetooth
ps. napewno masz 3.0 tdi fwd ? 233KM ? dziwna konfiguracja troche
przy odrobinie zylki technicznomechanicznoelektrycznej

polecam ... bo telefon motki w podlokietniku , pomimo iz kosztuje krocie w audi przy konfigurowaniu nowego autka , jest moim zdaniem malo uzyteczny ... chociaz chyba te najnowsze z kolorowym wyswietlaczem , umozliwiaja juz podlaczanie zewnetrznych telefonow bluetooth
ps. napewno masz 3.0 tdi fwd ? 233KM ? dziwna konfiguracja troche
nie zadzialalezo pisze:ale jak kolega pisał, pewnie 1234 zadziała itp .

Telefon kolegi wyglada tak : ( ładny , drogi i mało funkcjonalny )
Karte sim umieszcza sie pod telefonem , chodz wczesniej podobny telefon montowany w A8 mial karte umieszczana w samej sluchawce od gory
Po zamknieciu karty w slocie i wpisaniu pin ( jezeli potrzebny ), telefonem jak i kontaktami z karty mozemy sterowac z mmi
Oczywiscie po wlaczeniu bluta w naszym zewnetrznym telefonie , dowolnym , telefon wykryje nam system blutooth audi , ktory niestety sluzy tylko do laczenia ze sluchawka motoroli , gdy klikamy probe laczenia otrzymujemy zapytanie :
Zapyta nas w nastepnym kroku o pin ( co nam nic nie pomoze ) ale przyjmuje tylko pin dla Motki ...
I na koniec nasz piekny error wiazania ....
... i niestety pozostaje nam w takim wypadku wymiana modulu bluetooth , jezeli chcemy aby dzialaly nam zewnetrzne telefony ...
Ja też mam taki zestaw z motorolką, nie chciało mi się wymieniać modułu bluetooth bo i tak rzadko rozmawiam przez zestaw głośnomówiący (po prostu mnie cholera bierze jak muszę
)
więc po prostu wyrobiłem sobie kartę Era Tandem (w innych sieciach nazywa sie to inaczej), czyli druga karta sim do tego samego numeru, i w momencie jak jadę w trasę np to wpisuje pin w aucie (mam takie same ustawione) i przepinam się na kartę SIM w telefonie o tym samym numerze wiec dla mnie nie ma problemu.
Szkoda mi bylo wywalić kilka stówek na inny moduł BT bo i tak rzadko korzystam, a to moje rozwiązanie mi w zupełności wystarcza. A kontakty skopiowałem do pamięci MMI wiec tez mam wybór, smsy oczywiscie tez sie odczytuje normalnie.

więc po prostu wyrobiłem sobie kartę Era Tandem (w innych sieciach nazywa sie to inaczej), czyli druga karta sim do tego samego numeru, i w momencie jak jadę w trasę np to wpisuje pin w aucie (mam takie same ustawione) i przepinam się na kartę SIM w telefonie o tym samym numerze wiec dla mnie nie ma problemu.
Szkoda mi bylo wywalić kilka stówek na inny moduł BT bo i tak rzadko korzystam, a to moje rozwiązanie mi w zupełności wystarcza. A kontakty skopiowałem do pamięci MMI wiec tez mam wybór, smsy oczywiscie tez sie odczytuje normalnie.
A6 C6 3.0 TDI QUATTRO 280KM/550Nm, pełny S-Line
witam,
tak na szybko:
1. nie wyświetla mi się komunikat, że wystąpił błąd tylko dokładnie pisze: to bond teh bluetooth handset to the MMI, please enter this same password on the bluetooth handset". to co kolega przedstawił faktycznie pokazuje komunikat o błędzie. może u mnie wystarczy podać kod taki jak jest w słuchawce?
2. moc dokładnie to 165KW ale mam zrobiony program i ma ok 280 KM
dzięki wszystkim za pomoc !
tak na szybko:
1. nie wyświetla mi się komunikat, że wystąpił błąd tylko dokładnie pisze: to bond teh bluetooth handset to the MMI, please enter this same password on the bluetooth handset". to co kolega przedstawił faktycznie pokazuje komunikat o błędzie. może u mnie wystarczy podać kod taki jak jest w słuchawce?
2. moc dokładnie to 165KW ale mam zrobiony program i ma ok 280 KM

dzięki wszystkim za pomoc !
Miziu
Szczerze Ci sie przyznam , ze mam ten sam klopot
identyczny zestaw ... i brak lacznosci z zew. phonami , niestety. Chcialem wymienic modul , ale jakos nie moge sie zebrac, no i jakos nie bardzo podoba mi sie fakt ze prawdopodobnie ta sluchaweczka z koleczkami z podlokietnika ma nie dzialac 
Chociaz kiedys gdzies na innym forum jakis z kolegow pisal ze sa tez takie moduly ktore obsluguja i to i to , ale nie spotkalem sie , albo nie wiem jaki to ...
Wydaje mi sie ze jezeli sa to dzialaja tylko z tymi nowymi kolorowymi telefonami
Moze kiedys zrobie ten retrofit na nowszego bluta ...
Poczatkowo tez tak jak Ty siedzialem probujac polaczyc i nie wiedzialem o co chodzi ... i niestety przykra niespodzianka okazalo sie wiadomo co
RAZ JESZCZE POZDRAWIAM

Chociaz kiedys gdzies na innym forum jakis z kolegow pisal ze sa tez takie moduly ktore obsluguja i to i to , ale nie spotkalem sie , albo nie wiem jaki to ...
Wydaje mi sie ze jezeli sa to dzialaja tylko z tymi nowymi kolorowymi telefonami

Moze kiedys zrobie ten retrofit na nowszego bluta ...
Poczatkowo tez tak jak Ty siedzialem probujac polaczyc i nie wiedzialem o co chodzi ... i niestety przykra niespodzianka okazalo sie wiadomo co

RAZ JESZCZE POZDRAWIAM

No tak, ale jak łączysz urządzenie bluetooth, np telefon ze słuchawką to posiada ona standardowy kod NP. 0000 i wpisujesz to samo w telefon i po zabawie. A jak łączysz 2 inne urządzenia BT to podajesz (wymyslasz sobie) kod i wpisujesz w 1 telefonie na żądanie, a potem w drugim automatycznie powtarzasz ten kod i też po zabawie.
Czyli w tym przypadku, jak dasz w telefonie, zeby znalazł urządzenia bluetooth i Ci znajdzie Audi, to dajesz połącz, wtedy telefon prosi o podanie kodu (wymyslasz sobie np.1111) i potem na MMI w audi też powinien poprosić o ten sam kod i po wpisaniu 1111 powinno się wszystko zakończyć sukcesem.
Jak tak nie masz to lipa
Ale jeszcze upewnij się, że masz najnowszy soft MMI oraz w telefonie i sprawdz dla pewnosci na innym telefonie czy też się nie łączy, tak dla spokoju.
Czyli w tym przypadku, jak dasz w telefonie, zeby znalazł urządzenia bluetooth i Ci znajdzie Audi, to dajesz połącz, wtedy telefon prosi o podanie kodu (wymyslasz sobie np.1111) i potem na MMI w audi też powinien poprosić o ten sam kod i po wpisaniu 1111 powinno się wszystko zakończyć sukcesem.
Jak tak nie masz to lipa

A6 C6 3.0 TDI QUATTRO 280KM/550Nm, pełny S-Line