[A6 C6] głośność nawigacji
[A6 C6] głośność nawigacji
Witam wszystkich świątecznie, mam taki mały problemik, czy można zmieniać siłę głosu lektora w nawigacji?, a jeżeli tak to jak to się robi ?
Pozdrawiam
Sorki ale troche bzdura jest mowienie by ustawiac glosnosc nawigacji w chwili gdy ona sie odzywa, co oznaczalo by ze musisz jechac. Na wlaczonym Cd lub radio wcisnij SOUND, potem zjedz pokretlem na sam dol tabeli i wcisnij VOLUME SETTINGS a potem wybierz VOICE CONTROL i tam zmien pokretlem sile glosu lektora. Za kazdym razem gdy ja zmieniasz lektor sie odzywa i mozesz dzieki temu sprawdzic sile glosu. Mozesz to zrobic na parkingu i nie musisz wcale nigdzie jechac zeby sie nawigacja odezwala.
Jeśli chodzi o głos to tylko i wyłącznie ustawiam go jak Zelva. Też sobie nie wyobrażam wchodzić w menu żeby to ustawić. Cały czas używając mmi utwierdza sie człowiek w przekonaniu jak bardzo jest to dopracowane. Nie tylko jak lektor navi ale również tel, radio, cd, komunikaty, tv (jak ktoś ma) wszystko sie robi przy kierownicy. Bardzo wygodne i szybkie. Nie wiem jak oni to zrobili ale często bywa tak że kiedy mówi lektor w navi gadam też przez tel i jest odpalone radio i wszystko super współgra, nic sie nie wiesza nie zacina. Wielki respekt dla audi... (jak zwykle) :D
ZelvaBoi czytaj moze co inni pisza. Chodzilo wlasnie o to zeby nie wchodzic w menu podczas jazdy tylko ustawic sobie wszystko na postoju. Jezeli kwestia 10 sek to dla ciebie za dlugi okres, bo tyle wlasnie potrzeba zeby to ustawic, no to sorki. Jak juz to ustawisz to masz caly czas taka glosnosc lektora jaka sobie ustawiles i ktora ci odpowiada. Gdy lektor zaczyna mowic automatycznie wycisza ci sie radio, CD czy DVD jak masz i mowi takim tonem jakim ustawiles. Ja nie rozumiem sensu zmieniania tego pokretlem w czasie jazdy. Ustawiasz glosnosc jaka ci pasuje i tyle.