Po przełączeniu fadera tylko na tył z głośników w drzwiach tylnych oraz w słupkach bagażnika ( Avant) dźwięki wydobywają się baaaardzo mizernie.Zero basu, gra jak magnetofon Unitra z 1988 roku.Natomiast jak fader jest na już godz.12 to basy pięknie wchodzą, oczywiście z głośników z przodu.
Jedni piszą, że to wina głośników, drudzy żeby zmieniarkę kupić nową....Przednie głośniki miód ale reszta nie daje rady.
Dodam, że czasem głośnik w prawych tylnych drzwiach pierdział przy prawie maksymalnie odkręconym kurku.
Masz DSP czy Bose? Ja mam DSP i sam tył też gra dość mizernie, ale tam głośnik jest chyba średnio i wysokotonowy - za basy odpowiadają tuby z przodu, które notabene dają lepszy bas z tyłu niż z przodu Jeżeli masz DSP to słyszałem, że przednie głośniki z tych tub basowych pasują do tyłu, ale nie oczekuj raczej rewelacji. Sam mam fabryczne DSP i jak zrobi się cieplej to myślę właśnie nad operacją aby dać tuby przód Bose i przednie głośniki dać na tył.
Mam Bose.
Ściągałeś już kiedyś tapicerkę z tyłu?Droga przez piekło Z przodu pikus ale z tyłu trzyma jak psia mać.
Głośniki chciałem naprawić przy okazji ściągniętej tapicerki..Chyba odpuszczę bo aż tak strasznie mi to nie przeszkadza...
NastyMosquito pisze:Mam Bose.
Ściągałeś już kiedyś tapicerkę z tyłu?Droga przez piekło Z przodu pikus ale z tyłu trzyma jak psia mać.
Głośniki chciałem naprawić przy okazji ściągniętej tapicerki..Chyba odpuszczę bo aż tak strasznie mi to nie przeszkadza...
co tam takiego strasznego z tym demontażem tapicerka tak samo mocowana jak przednia - pamiętaj tylko o ściągnięciu kratki głośnika średniotonowego (pod kratką jest wkręt do odkręcenia)
głośników mam ze dwa kartony - będziesz potrzebował, dzwoń
Przednie boczki to pikuś.Tylne tak siedzą, że bałem się iż cos połamię .Spinki/zatrzaski uszczelki idą na śmieci, bo pękają wszystkie.Jedynie nity, które trzymają sam boczek są do odzyskania.Już komplet 30 spinek do mnie jedzie.
Jest filmik jak gość ściąga tylne boczki i też słychać jak mu spinki latają, a raczej ich odłamki .
Drugi boczek już ściągałem inaczej-podważyłem tylko część na rogu, poszło parę spinek ale to pozwoliło mi oddzielić sam boczek od uszczelki.W sumie przedziwne rozwiązanie mocowania tych boczków.I tak w rezultacie , w jednych drzwiach wszystkie spinki na śmietnik( a jest ich jakieś 18 szt.) a w drugich drzwiach poszło chyba 8 sztuk.
NastyMosquito pisze:Po przełączeniu fadera tylko na tył z głośników w drzwiach tylnych oraz w słupkach bagażnika ( Avant) dźwięki wydobywają się baaaardzo mizernie.Zero basu, gra jak magnetofon Unitra z 1988 roku.
NastyMosquito pisze:Mam Bose.
Tak właśnie funkcjonuje zestaw Bose.
W tylnych drzwiach basu nie uświadczysz.
Po przesiadce na Bose też zachodziłem w głowę "co jest nie tak"....
Zauważ, że po wybraniu bodajże "Tył" w nastawach DSP Bose, daje się usłyszeć trochę więcej "basu" z tylnych głośników....
Dedykowane Moduły LED oświetlenia wnętrza-niezawodne/bezawaryjne Kontakt : PW/Mail prolumo@yahoo.com
NastyMosquito pisze:.I tak w rezultacie , w jednych drzwiach wszystkie spinki na śmietnik( a jest ich jakieś 18 szt.) a w drugich drzwiach poszło chyba 8 sztuk.
Tomek, nie wiem co rozbierasz i demontujesz, ale tapicerka tylnych drzwi w C6 mocowana jest na kilka wkrętów i cztery kołki plastikowe
Yaro, ale weź to wyszarp.Musiałem podważać ściągaczem do tapicerki, takim z dźwignią.Siła na maxa, myślałem że pęknie ten boczek w pół.
Poważnie, kiedyś już próbowałem go zdejmować bo wymieniałem żarówkę od spodu drzwi i kabel jest tak krótki, że wtyczki nie wyciągniesz.Teraz, przy okazji, dolutowałem w obydwu drzwiach dłuższy przewód.
Może jak już były ściągane te boczki wcześniej to lżej idzie ale u mnie nie było grzebane, musiałem wymienić zamek i przy okazji w głośnikach pogrzebać.Z przodu tak jak pisałem, boczki schodzą leciutko.A tu gościu ściąga:
I widzę, że błąd popełniłem bo rwałem boczki z uszczelką, dopiero teraz zauważyłem że gość wepchnął paluchy między uszczelkę a boczek.Tak czy inaczej cholernie ciężko było to ściągnąć...Tak w ogóle to wyrwałem w jednym boczku mocowanie dwóch nitów/kołków.Zostały na drzwiach.Może ze dwa kołki oderwały się z boczkiem.Fura już stara więc siedziało to przez ostatnie lat nieruszane.....
Dodam tylko, żeby przed ponownym montażem , trzeba wyjąć nitokołki, wsunąć je w gniazda mocowań , ustawić nity w odpowiedniej pozycji, by po wciśnięciu "zaskoczyły".Zrobię fotę tylko zawsze mam problem ze wstawieniem zdjęć na portalu.Z jakiej stronki korzystacie Panowie? tomnik
Wydaje mi się, że kiedyś lepiej te głośniki grały.Pamiętam , że prawy tył pierdział czasem, wywalało mi błąd
00877 głośnik wysoko tonowy prawy R16
usterka elektryczna w obwodzie(dopiero znalazłem ten błąd w zdjęciach telefonu, z grudnia).
Teraz nie mam błędów.Ale przyjrzę się tej wysokotonówce-może ona tak pierdziała.Aż się wypierdziała.Muszę wszystko do kupy poskładać i dam znać, spinki właśnie przyszły
Idę na montaż .Dzięki za odzew chłopaki !