[A6 C6]Gdzie jest radio
[A6 C6]Gdzie jest radio
Witam
Zakupiłem niedawno A6 i zauważyłem ze w drzwiach pasażera nie działają głośniki,dziś rozebrałem boczek drzwi i okazało się ze głośniki są dobre nie dochodzi do nich sygnał,pomyślałem może kostka luźna ale gdzie jest radio :?:
Bardzo proszę o pomoc i jakiekolwiek sugestie co jeszcze sprawdzić
Zakupiłem niedawno A6 i zauważyłem ze w drzwiach pasażera nie działają głośniki,dziś rozebrałem boczek drzwi i okazało się ze głośniki są dobre nie dochodzi do nich sygnał,pomyślałem może kostka luźna ale gdzie jest radio :?:
Bardzo proszę o pomoc i jakiekolwiek sugestie co jeszcze sprawdzić
Już znalazłem radio okazało sie ze czytnik CD nawigacji w przednim schowku jest tez radiem
rozebrałem schowek dostałem sie do kostki którą rozłączyłem wpiąłem z powrotem i nadal lewe przednie drzwi nie grają (balans jest OK
)
![Obrazek]()
Tak patrze teraz na te fotki i zastanawia mnie ze trochę za mało tych przewodów jak na 4 głośniki tzn. dwa z przodu i dwa z tyłu powinno byc w jednej kostce przynajmniej 8 które następnie idą do przetwornic ?

Tak patrze teraz na te fotki i zastanawia mnie ze trochę za mało tych przewodów jak na 4 głośniki tzn. dwa z przodu i dwa z tyłu powinno byc w jednej kostce przynajmniej 8 które następnie idą do przetwornic ?
Rozebrałem lewy boczek i moim oczom ukazał sie wzmacniacz
![Obrazek]()
Radio ustawiłem balansem na drzwi które nie (grały)
i zacząłem ruszać kostkami i nadal była cisza
wtedy zauważyłem w głębi bagażnika taka kostkę w której była lampka i świeciła na pomarańczowo :shock:
![Obrazek]()
poruszałem nią i zaczęła mrugać, po chwili zgasła i w aucie zaczęło GRAC !
dzięki wszystkim za pomoc

Radio ustawiłem balansem na drzwi które nie (grały)
i zacząłem ruszać kostkami i nadal była cisza
wtedy zauważyłem w głębi bagażnika taka kostkę w której była lampka i świeciła na pomarańczowo :shock:
poruszałem nią i zaczęła mrugać, po chwili zgasła i w aucie zaczęło GRAC !

dzięki wszystkim za pomoc