Witam,audi 2005 rok, ekran 7 cali kolorowy, wyświetlacz przy zegarach tis czerwony, monochromatyczny. Prawdopodobnie będzie to system High. Czy mogę urządzenie emulujące zmieniarkę Dension, podłączyć w ogóle zamiast tej zmieniarki fabrycznej, czy koniecznie musi być z nią sprzężone? Wystarczy Densiona tylko podłączyć i nie trzeba nic przeprogramowywać? Ewentualnie gdzie dokupię brakujące przewody podłączeniowe? Fabryczna zmieniarka niestety po serwisie , nadal nie pracuje, na przemian migają diody od wyboru płyt. Dziękuje i czekam na podpowiedzi.
[ Dodano: 2018-12-19, 10:50 ]
Zamówiony Dension przyszedł.Kupiłem samo urządzenie bez okablowania. Dzisiaj podłączyłem. Okazało się,że jednak musi być zainstalowana oryginalna zmieniarka, nawet jeśli jest uszkodzona. Dużym plusem jest to,że można od niej odłączyć światłowód i podpiąć go, do naszego Gateway'a. Bez potrzeby dokupywania rozdzielnika podczerwieni. Przewody zasilające wpiąłem równolegle w piny: brązowy - i niebiesko czerwony + od zmieniarki. Działa bardzo dobrze. Zastanawia mnie możliwość podłączenia innych komponentów do tego urządzenia.
Pozdrawiam.
DENSION Gateway 500 podłączenie pod MMI 2G chyba HIGH
-
- Forum Audi A6 / A7
DENSION Gateway 500 podłączenie pod MMI 2G chyba HIGH
"Na krzywe drzewo, sam Salomon nie naleje"
Można podłączyć urządzenie USB AUDIO A2DP, pozwoli ono słuchać muzyki przez bluetooth - opóźnienie wynosi jakieś 3sec także filmu online nie obejrzysz ale muzyki posłuchać jak najbardziej. Podłączasz, łączysz się telefonem z bt. Dension widzi tego dongle jak pendrive z piosenką, przy odtwarzaniu której słychać to, co puścisz z telefonu. Jakość normalna, brak zakłóceń.
Samochód Głośnik Bezprzewodowy Bluetooth 2.1 Stereo A2DP Audio Muzyka Odbiornik USB Adapter
https://s.click.aliexpress.com/e/pzstAbr
![Obrazek]()
PS. Do podłączenia densiona zmieniarka jest nie potrzebna. Byleby obwód światłowodowy był zamknięty. Działa tak samo jak ze zmieniarka - symuluje dodatkowe płyty.
Samochód Głośnik Bezprzewodowy Bluetooth 2.1 Stereo A2DP Audio Muzyka Odbiornik USB Adapter
https://s.click.aliexpress.com/e/pzstAbr
PS. Do podłączenia densiona zmieniarka jest nie potrzebna. Byleby obwód światłowodowy był zamknięty. Działa tak samo jak ze zmieniarka - symuluje dodatkowe płyty.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7