Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C6] czy to Bose?

Car Audio
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sebbie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] czy to Bose?

Post autor: sebbie » 07 cze 2008, 00:30

Kupując auto komis twierdził, że ma standardowy system audio. Po prawie tygodniu oglądania i słuchania okazuje się co następuje:
- mam subwoofer
- w przednich drzwiach myślałem, że są po trzy głośniki, ale przyglądając się dokładniej wydaje się, że w okolicy klamki są dwa a nie jeden głośnik, co daje cztery głośniki na drzwi
- w tylnych drzwiach są po dwa głośniki
i największe zaskoczenie
- wydaje mi się, że tuż pod szybą przednią mam głośnik bo ewidentnie coś tam z niego gra (ale słabo), tak jakby centralny(!)

To łącznie daje mi 2x4 + 2x2 + 1 (deska) = 13 głośników + subwoofer.

No i szufla piachu - nigdzie nie ma słowa, że auto ma Bose. Nie ma logo (nie ma nawet na nie miejsca), subwoofer wbudowany głęboko w bagażniku (obok siedzeń) po prawej stronie, też bez napisów (nie jak w C5 avant gdzie go widać na dłoni) no i kody wyposażenia: 42 kody, sprawdziłem wszystkie, słowa o audio nie ma.

Ogólnie audi gra niesamowicie fajnie, dużo lepiej niż moje poprzednie Bose w Passacie.

Czy myślicie, że Audi w standardowym aucie może mieć takie nagłośnienie czy jest szansa, że to Bose gra? Może źle widzę te głośniki w przednich drzwiach?
sebbie

Code so clean you could eat off it!

macieja910

Post autor: macieja910 » 07 cze 2008, 11:00

sebbie, jezeli nie ma oznaczen ani nie jest to wpisane w kody to raczej nie masz Bose. Napewno bylaby wzmianka o tym a suba to mialy tez C5 bez Bose (ja mam :mrgreen: ) Zaraz poczytam ile glosnikow mialy systemy bose w C6 i dam znac ;-)

Awatar użytkownika
sebbie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sebbie » 07 cze 2008, 12:55

Bose miały właśnie 13 głośników + sub. Bez Bose wg fabryki powinno być 10 głośników (bez suba). Bose powinno też mieć głośniki surround na tylnej półce a tego nie ma u mnie.

Też nie sądzę, żeby zamontowali Bose i się nie pochwalili, ale zmylił mnie ten centralny, sub i fakt, że standardowo (podobno) nie było auto-podgłaśniania przy szybszej jeździe (a u mnie jest) :roll: ale skoro mówisz, że w C5 w standardowym wyposażeniu też był sub to dane ze stron audi.co.uk widocznie nie są najbardziej precyzyjne ;-)
sebbie

Adam84
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adam84 » 07 cze 2008, 13:03

W A6 C6 były do wyboru trzy zestawy audio.
1. Standardowy - 4 głośniki,
2. DSP Soundsystem z 10 głośnikami i 6 kanałowym wzmacniaczem i procesorem dźwięku (moc zestawu to 160Watt).
3. Bose Soundsystem 13 głośników 270Watt mocy. Na zestawie Bose masz zawsze srebrne emblematy na osłonach głośników.

Prawdopodobnie masz jednak ten drugi zestaw, chyba, że poprzedni właściciel auta przebudował zestaw audio i włożył do autka jakieś nieoryginalne konkretne głośniki.

Awatar użytkownika
kylo99
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Adam
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI AEL 140KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: kylo99 » 07 cze 2008, 13:04

najprosciej rozebrac i podejrzec glosnik od tylu.
a panowie ja mam 2glosniki 2syczki z przodu + 2glosniki z tylu 2 syczki to znaczy ze mam 8glosnikow a no i mam suba.
to gdzie glosniki byly w c5?
na tylniej półce niemam

Awatar użytkownika
sebbie
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sebbie » 07 cze 2008, 13:07

Adam84 pisze:Prawdopodobnie masz jednak ten drugi zestaw, chyba, że poprzedni właściciel auta przebudował zestaw audio i włożył do autka jakieś nieoryginalne konkretne głośniki.
Dzięki, pewnie tak jest (chociaż nie wyjaśnia mi to dlaczego mam głośnik centralny i suba).

kylo99 - o tylnej półce i głośnikach surround pisałem o C6, nie wiem jak było w C5, sorry
sebbie

Bolszakoof

Post autor: Bolszakoof » 08 cze 2008, 23:06

Panowie mam pytanie, ja w polce z tylu mam jakies podłuzne maskownice wzdłuz szyby, ale jak sie wpakowalem do bagaznika :-D to nic nie widac, tak jakby nie bylo w tych miejscach głosników :-| o co chodzi? nie kazda wersja ma tam glosniki? bo nie sadze ze ktos by je wymontowal. poza tym w ogole nie mam puszczonych kabli do tylnych drzwi :-/ głosniki sa bo rozbieralem drzwi i kable od glosników wychodza, ale juz w pulpicie ich nie mam :-/ bede musial targac sam nowe kable :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl