[A6 C6] Component Protection po aktualizacji MMI
No to wiercimy nie tu gdzie trzeba , ale zawsze to jakas nauka :lol:
Jak masz zapisane pełne autoskany przed nowym softem i po nim ,to wyslij mi na
audisoft@o2.pl porównam i cos wymyslimy.
Takie żeby było widac kodowania coding??????modułu-stera
Na przykład
Address 17: Instruments Labels: 4F0-910-xxx-17.lbl
Part No SW: 4F0 910 930 C HW: 4F0 920 932
Component: KOMBIINSTR. M73 H20 0170
Revision: 00200000 Serial number: 5HP734W27
Coding: 6185148
Shop #: WSC 00770 218 14688
pozdro
Jak masz zapisane pełne autoskany przed nowym softem i po nim ,to wyslij mi na
audisoft@o2.pl porównam i cos wymyslimy.
Takie żeby było widac kodowania coding??????modułu-stera
Na przykład
Address 17: Instruments Labels: 4F0-910-xxx-17.lbl
Part No SW: 4F0 910 930 C HW: 4F0 920 932
Component: KOMBIINSTR. M73 H20 0170
Revision: 00200000 Serial number: 5HP734W27
Coding: 6185148
Shop #: WSC 00770 218 14688
pozdro
Jest RS7 Plus PERFOR 4.0 V8 TFSI
Z tego co widze :shock:
Ta aktualizacja zmieniła Ci soft w module telefonu OK dobra zgodze sie
Ale dlaczego pozmieniało softy zmieniarki i nawi to nie wiem coś nie halo z tym softem do MMI
Dziwne jest też to, że CD zazwyczaj nie ma ochrony, a tu sie pojawiła
Moze trza by wgrac jeszcze raz softa, bo sie cos zle zapisało w epromach .
Nie wiem co to za soft, z kąd go wykopałes :?:
Moze ktos kto wgrywał do monochr ma taki sam problem po tym sofcie :?: popytaj

Ta aktualizacja zmieniła Ci soft w module telefonu OK dobra zgodze sie

Ale dlaczego pozmieniało softy zmieniarki i nawi to nie wiem coś nie halo z tym softem do MMI
Dziwne jest też to, że CD zazwyczaj nie ma ochrony, a tu sie pojawiła

Jest RS7 Plus PERFOR 4.0 V8 TFSI
Jeśli aktualizacja jest kompletna, to zmienia soft we wszystkich modułach MMI, a że w MMI low nawigacja jest w MMI, to aktualizacja obejmuje też nawigację. Od kiedy to zmieniarka CD nie ma ochrony? Miała od zawsze, jedynie stary soft (nie pamiętam wersji) miał wyłączoną ochronę. W tym przypadku z pewnością zmieniarka była dokładana do auta, miała stary soft bez ochrony, po aktualizacji ochrona się włączyła. Jedyne wyjście to serwis lub wgranie z powrotem starego softu tylko do zmieniarki.slaby pisze:Z tego co widze :shock:
Ta aktualizacja zmieniła Ci soft w module telefonu OK dobra zgodze sie![]()
Dziwne jest też to, że CD zazwyczaj nie ma ochrony, a tu sie pojawiła![]()
Witam Kolegę.widzę że masz pojęcie w tych tematach.będę miał do ciebie prośbę.mam Audi a6 s6 3,0 tdi rok 2005 i mam problem.wymieniłem sobie licznik na inny z dużym FIS em i kurcze nie mogę ogarnąć tego component protect
.czy byłbyś w stanie pomóc w tym temacie.oczywiście posiadam VCDS a i jakie takie pojęcie.bardzo proszę jeśli to możliwe.z góry dzięki Darek 

Witam.pozdrawiam wszystkich i cieszę się że dołączyłem do masy użytkowników olimpiady.Audi jest świetnym autkiem i warto go mieć.pzdr Daro
daro12345,
Po pierwsze - widziałeś jaka data była ostatniego posta? I, że kolega damyk jest już usunięty z forum?
Po drugie - Kablem VCDS nic nie zrobisz by usunąć CP. Jedziesz z autem do ASO i oni Ci ściągają blokadę. Ale musisz mieć 100% pewności, że licznik jest legalny bo inaczej masz policję na karku. Jeżeli nie chcesz do ASO jechać na alledrogo są usługi ściągania blokady CP. W inny sposób nie poradzisz sobie z tym.
Po pierwsze - widziałeś jaka data była ostatniego posta? I, że kolega damyk jest już usunięty z forum?
Po drugie - Kablem VCDS nic nie zrobisz by usunąć CP. Jedziesz z autem do ASO i oni Ci ściągają blokadę. Ale musisz mieć 100% pewności, że licznik jest legalny bo inaczej masz policję na karku. Jeżeli nie chcesz do ASO jechać na alledrogo są usługi ściągania blokady CP. W inny sposób nie poradzisz sobie z tym.
Witam.sorki jestem nowy jak widzisz i jeszcze się motam.dzięki za info.co do zegarów to mam pewne bo legalnie je kupiłem w serwisie w Monachium.natomiast problem polega na tym że serwis we Wrocławiu odmuwił zakodowania tego bo mają ponoć zakaz.po to jak powiedzieli jest to CP.mogę kupić u nich nowy wtedy zakodują.bagatelka.koszt prawie 4400 zł i kodowanie 250 zł.jeszcze nie zwariowałem.pozdrawiam kolegę i miłego dnia.
Witam.pozdrawiam wszystkich i cieszę się że dołączyłem do masy użytkowników olimpiady.Audi jest świetnym autkiem i warto go mieć.pzdr Daro
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
Czy komuś jeszcze zdarzyło się CP po aktualizacji softu MMI?
Mam pacjenta A8 D3, po wgraniu PL menu wysrało CP na wzmacniaczu Bose
Mam pacjenta A8 D3, po wgraniu PL menu wysrało CP na wzmacniaczu Bose
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH