Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Aktualizacja Audi music interface

Car Audio
ODPOWIEDZ
seebo26
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Aktualizacja Audi music interface

Post autor: seebo26 » 01 cze 2016, 16:30

Witam.
Potrzebuje pomocy w zainstalowaniu aktualizacji ami. Próbowałem instalować z oryginalnej strony audi. Nie mogę jej zainstalować. MMI pokazuje Nie można załadować aktualizacji czy jakoś tak. Mój soft ami 0170 z 2006 roku. Do interfacu był podłączony kabel do ipada a mnie interesuje usb dlatego chcę zaktualizować system bo usb nie działa na tym sofcie.
Proszę o pomoc.

link: http://www.audi.de/de/brand/de/kundenbe ... nload.html

geps
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: geps » 06 kwie 2017, 12:26

Mam to samo tylko ze potrzebuje wgrać updata do bluethotta podłączanego.sciagnoles z tej strony i co dalej wypaliłeś na płytkę czy jak ?

Ekhangel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ekhangel » 26 lut 2019, 06:39

Jak się w ogóle wykonuje kompletną aktualizację AMI? Bo nie mogę znaleźć nigdzie informacji. Potrzebna jest obecność zmieniarki CD, czy przez USB?

Tekero
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Tekero » 07 mar 2019, 20:08

Mała instrukcja specjalnie dla Ciebie.
Potrzebne będą:
• odblokowane zielone menu (chyba, że chcesz zaktualizować też inne podzespoły poza AMI, wtedy zbędne),
• jakiś soft 5150-5570.

Instrukcja dla aktualizacji samego AMI:
1. Naciśnij i przytrzymaj przyciski [SETUP] oraz [CAR], aby wejść do ukrytego zielonego menu.
2.Wejdź do MMI > SETTINGS i zaznacz trzy pozycje: SWDL manuell, SWDL ignore Region/VMC, Disable Eeprom Update.
3. Przyciskiem [RETURN] wróć do ekranu normalnej pracy MMI.
4. Naciśnij i przytrzymaj przyciski [SETUP] oraz [RETURN], aby wejść do ukrytego czerwonego menu.
5. Wybierz przyciskiem funkcyjnym "SWUpdate".
6. Wybierz CD-ROM i poczekaj na weryfikację płyty w napędzie.
7. Wybierz pozycję "User-defined" lub "SWUpdate manuell" (nazwy mogą się różnić w zależności od samochodu).
8. Wybierz pozycję "AMI" lub "Audi Music Interface" (nazwy mogą się różnić w zależności od samochodu), a następnie MMI (H43).
9. Zaznacz jedynie pozycję „Application„. Upewnij się, że pozycja „Bootloader” nie jest zaznaczona.
10. Dwukrotnie naciśnij [RETURN], zjedź na dól listy i wybierz pozycję „Start download”.

Instrukcja dla ogólnej aktualizacji (w tym AMI):
1. Naciśnij i przytrzymaj przyciski [SETUP] oraz [RETURN], aby wejść do ukrytego czerwonego menu. Wybierz przyciskiem funkcyjnym "SWUpdate".
2. Wybierz CD-ROM i poczekaj na weryfikację płyty w napędzie.
3. Wyświetli się lista komponentów do aktualizacji. Zjedź na dól listy i wybierz pozycję „Start download”.

ISO płyt aktualizacyjnych znajdziesz w internecie/chomikuj. Jeśli nie, to w weekend mogę Ci je zuploadowac.

Ekhangel
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Ekhangel » 07 mar 2019, 20:26

Wielkie dzięki! Jak już nabędę AMI i ewentualnie będę potrzebował aktualizacji, to na pewno się przyda.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja