witam,
MMI przestalo działać , wogle sie nie włącza, słychac tylko pukanie w głosnikach.
Powodem jest woda, Gąbka za wzmacniaczem przy tylnym blotniku jest nasączona wodą.
Czy miałktos podobny problem? Z kąt bierze sie tam woda?
Proszę o pomoc.
a6 c6 mokra gąbka przy wzmacniaczu sedan
a6 c6 mokra gąbka przy wzmacniaczu sedan
TYLKO AUDI!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Wiem, ale jak kiedys ktos pytal o skrzynie multi, a w profilu mial info o Q7. Dlatego zasugerowalem spryskiwacz ale i: nieszczelna klape / dziure w nadkolu. Skad jeszcze moglaby sie tam woda wziac? Moze w bagazniku cos wiozl... co sie wylalokamil666 pisze:w sedanie nie ma z tyly spryskiwacza i wycieraczki.rafal_m pisze:Jezeli to czysta woda, a stosujesz plyn do spryskiwaczy, to moze nieszczelny bagaznik? dziura w nadkolu?
Jezeli jednak to plyn ... to w klapie masz spryskiwacz:)
Problem ten byl znany w avancie.

- Krzysiek93ZS
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Bo w błotnikach są takie skrzela jakby kratki wentylacyjne, może tamtędy weszła woda. Może pojeździłeś ostatnio dużo po kałużach.
Może i gdzieś faktycznie pod lampę woda podchodzi, albo plastikowe nadkole dziurawe i woda leci w błotnik.
Tylko dokładne oględziny mogą potwierdzić skąd bierze się woda, na szczęście tam za dużo rozbierania nie ma. Od wewnątrz wszystko masz na widoku. Ew. podniesienie delikatnie auta i oględziny nadkola czy całe.
Może i gdzieś faktycznie pod lampę woda podchodzi, albo plastikowe nadkole dziurawe i woda leci w błotnik.
Tylko dokładne oględziny mogą potwierdzić skąd bierze się woda, na szczęście tam za dużo rozbierania nie ma. Od wewnątrz wszystko masz na widoku. Ew. podniesienie delikatnie auta i oględziny nadkola czy całe.