Zmieniarka nagle przestała czytać płyty
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
rafalpe, zacznij od czyszczenia lasera. Są w sprzedaży specjalne płyny w aerozolu do soczewek CD i następnie przedmuchać sprężonym powietrzem. Jeśli będzie dalej to samo.. to zupełny "kaput" z laserem. ( Tak sądzę ).
2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
- kanar2306
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 313KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Jak rozbierzesz zmieniarkę to musisz wykręcić płytkę która się znajduje nad kasetą płyt i jak odwrócisz tą płytkę to mniej więcej na środku tej płytki jest mikrostyk który informuje że kaseta z płytami jest w środku,mi się on zawiesił i miałem dokładnie to samo.Dla sprawdzenia wciśnij ten mikrostyk ręcznie i potem załącz radio i się okaże... Jak będzie ok to płytkę przykręcaj potem przy wyciągniętej kasecie z płytami...Jak by to była wina lasera to tak od zmiany płyty by nie przestał działać....
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 AGA 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Mam podobny problem, no może nie do końca. Zmieniarka chodziła pięknie i odtwarzała płyty. Kupiłem cyfrową zmieniarkę DMC wraz z kablem jak na tej aukcji , dzięki któremu mogę mieć podpiętą i zmieniarkę DMC i zwykłą tą z bagażnika przełączaną poprzez przełącznik na kablu. Problem w tym, że po podpięciu obu zmieniarek widzi tylko cyfrową, natomiast jak przełączę na zwykłą zmieniarkę pisze że nie ma płyty mimo że fizycznie znajduje się w zmieniarce. Po podpięciu zwykłej zmieniarki bezpośrednio do radia (nie przez przejściówkę) nadal nie widzi płytki. Wyciągałem płytkę i wkładałem ponownie ale to nie działa.
Zna może ktoś taki przypadek?
Zna może ktoś taki przypadek?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2014, 18:16 przez pawgil, łącznie zmieniany 1 raz.