Witam. Posiadam A6 C5 z fabrycznym uchwytem pot telefon Nokia oraz telefon Nokia. Wszystko jest zespolone działa elegancko, zestaw głośnomówiący itp.
Do czego zmierzam... Orientuje się ktoś czy jest możliwość zamiast tej starej nokii podłączyć np. Samsunga Galaxy S3 aby też był zespolony z radiem i zestawem głośnomówiącym jak stara Nokia? Chciałbym zlikwidować oryginalny uchwyt od nokii i założyć coś pod Samsunga lub jakiś inny telefon.
Jeśli jest taka możliwość bardzo proszę o pomoc, może ktoś ma jakiś schemat jak to podłączyć to byłbym wdzięczny
[A6 C5] Zmiana telefonu fabrycznego Nokia na Samsung S3
[A6 C5] Zmiana telefonu fabrycznego Nokia na Samsung S3
Przewaga dzięki technice
-
- Forum Audi A6 / A7
Cześć.
To może chociaż ktoś podpowie jaki zestaw głośnomówiący uda się podpiąć pod istniejącą instalację by powiedzmy jakimkolwiek telefonem łączyć się poprzez bluetooth z zestawem? Nikt nie ma modyfikacji u siebie? Chcę uniknąć konieczności posiadania dwóch numerów na auto i na zwykły tel.
To może chociaż ktoś podpowie jaki zestaw głośnomówiący uda się podpiąć pod istniejącą instalację by powiedzmy jakimkolwiek telefonem łączyć się poprzez bluetooth z zestawem? Nikt nie ma modyfikacji u siebie? Chcę uniknąć konieczności posiadania dwóch numerów na auto i na zwykły tel.
Ride Or Die
Udało Ci się podłączyć telefon pod auto?Dżaga_Nike pisze:Cześć.

- Mattez
- Forum Audi A6 / A7
Ja mam u siebie zestaw Sony Ericsson, dość wiekowy, instalacja poprzedniego właściciela, więc nie wiem jak było łączone. Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mogę poszukać symbolu zestawu. Zestaw podłączony jest chyba pod fabryczną instalację telefonu, bo przy połączeniu telefonicznym wyłącza radio i słyszę rozmówcę przez głośniki.
Nie chciałbym rozbierać deski, ale jak ktoś potrzebuje informacje i podpowie mi jak je sprawdzić, to służę pomocą.
Nie chciałbym rozbierać deski, ale jak ktoś potrzebuje informacje i podpowie mi jak je sprawdzić, to służę pomocą.
Every problem is easy... once it's solved.
-
- Forum Audi A6 / A7
Kolego do tego fabrycznego telefonu nie podłączysz niestety nic innego bo do naszych aut juz nikt nie bawił się w inne przystawki. Jedyne co można zrobić to założyć normalny zestaw głośnomówiący i podpiąć go w miejsce oryginału. Tel łączy się po BT, sterowanie w zależności od zestawu albo z telefonu albo z jakiegoś pilota.